لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

الگویی برای حضور دانش‌بنیان‌ها در توسعه زنجیره معدن تدوین می‌شود

از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، «وجیه الله جعفری» در مراسم اختتامیه رویداد توسعه ایده های فناورانه گل گهر ضمن بیان این مطلب اف زود: امروز ذخایر مختلف معدنی در پهنه های کشور وجود دارد که نیازمند شناسایی دقیق با استفاده از دانش فنی و فناوری های جدید است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه‌داد: برای بهره وری مطلوب از ذخایر اکتشاف شده، باید بتوانیم به صورت بهینه و با کمترین قیمت تمام شده و در نتیجه بهره وری بالا، استخراج و فرآوری کنیم.

به گفته جعفری، در این حوزه نیز نیازمند فناوری های جدید هستیم تا به جای مطرح شدن موضوع باطله، با استحصال مناسب، آن را به یک عنصر جدید و قابل استفاده در صنایع تبدیل کنیم.

امکان صرفه جویی ارزی یک تا ۵۰۰ میلیون دلار با تولید عناصر استراتژیک

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه فرآوری مواد معدنی نیازمند فناوری های جدید است، گفت: ایمیدرو از سال گذشته با همکاری شرکت های بزرگ، وزارت صمت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، طرح عناصر راهبردی و استراتژیک با تمرکز بر ۱۴ عنصر معدنی استراتژیک که روی آنها کار نشده یا کمتر کار شده و به واردات وابسته است را در دستور کار قرار داده است.

وی افزود: در حال حاضر، سالیانه حدود یک میلیون دلار واردات مواد اولیه انجام می‌شود، اما با تولید ۱۴ عنصر معدنی مورد نظر می توان بین یک تا ۵۰۰ میلیون دلار در هر سال صرفه جویی ارزی داشته باشیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان‌کرد: این امر اشتغال قابل توجهی نیز ایجاد می کند. اجرای این طرح نیازمند ورود نیروی انسانی خبره و شرکت های دانش بنیان است.

نسل چهارم صنعتی در ایمیدرو

جعفری با اشاره به اینکه توجه به اصول مهمی مانند توسعه بومی سازی، ضایعات صفر، کربن صفر و غیره نیازمند ورود به نسل چهار و برنامه ریزی برای نسل پنج است، تصریح کرد: در ایمیدرو، نهادینه سازی نسل چهارم انقلاب صنعتی در حال انجام است و امیدواریم این فرآیند با حضور متخصصان و نیروهای توانمند دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان فراهم شود.

وی ادامه‌داد: در این حوزه، سیاست های مورد نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت مورد توجه است.

این مقام مسوول خاطرنشان‌کرد: یکی از اقدامات ما این است که حلقه اتصال این رویه را برقرار کنیم. در این راستا مرکز ایمینو در سال های گذشته تاسیس شد و در ۲ سال اخیر قوام یافت که پس از شناسایی ایده های برتر در جشنواره اینوماین، این مرکز اقدام به حمایت از ایده ها می کند.

سامانه کارلینک برای توسعه بومی سازی

جعفری با بیان اینکه ایمیدرو با راه اندازی سامانه «کارلینک» و با حمایت و هدایت وزارت صنعت و بخش خصوصی، اقدام به حمایت از راهبرد بومی سازی قطعات و تجهیزات زنجیره فولاد کرده است، گفت: در این سامانه، شرکت‌های سازنده، شرکت های دانش بنیان و مصرف کنندگان ثبت نام می کنند. در این زمینه، شرکت های بزرگ همچون فولاد مبارکه، گل گهر، چادرملو وغیره پیشران هستند.

وی افزود: معتقدیم با نگاه دولتی، نمی توان نیازهای این بخش را به طور کامل تامین کرد و حضور بخش خصوصی در این زمینه های توسعه ای ضروری است. شرکت گل گهر در زمینه بومی سازی، اقدامات ارزنده ای همچون شبیه سازی دامپتراک ۶۰ تنی انجام داده است. مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، ایمینو و یونیدرو در این زمینه کمک می کنند.

ارائه توانمندی های ۲۵ شرکت دانش بنیان در رویداد دایان

معاون وزیر صمت با اشاره به برگزاری پنج رویداد همرسانی (دایان) شرکت های متقاضی و شرکت های دانش بنیان در سال جاری توسط مرکز ایمینو، گفت: در این رویدادها ۲۵ شرکت توانمندی های خود را برای شرکت‌های بخش معدن و صنایع معدنی مطرح کرده اند.

وی ادامه داد: موضوعات دیگر در حال پیگیری از سوی ایمیدرو، هوشمندسازی معادن، ایجاد پایگاه داده اطلاعات، موضوع فن بازار، برگزاری جشنواره اینوماین، تورهای فناورانه برای شرت های بزرگ با حضور شرکت های دانش بنیان، تشکیل کنسرسیوم هایی با حضور شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی و غیره است.



سایر اخبار

فعال‌سازی معادن کوچک و راکد، مسیر توسعه متوازن معدن است

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد در مدیریت بخش معدن گفت: فعال‌سازی معادن کوچک و راکد می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه متوازن، افزایش بهره‌وری و اشتغال‌زایی پایدار در کشور ایفا کند.

رشد ۱۳ درصدی معادن در گرو ۵۵ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری خارجی

رئیس خانه معدن ایران با تاکید بر لزوم نوسازی و توسعه زیرساخت‌های معدنی کشور گفت: تحقق هدف‌گذاری رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه، مستلزم جذب ۵۵ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری خارجی است که بدون ورود سرمایه و فناوری نوین، امکان افزایش بهره‌وری و توسعه معادن جدید فراهم نخواهد شد.

ضرورت نوسازی ناوگان ماشین‌آلات معدنی

به گفته مدیرکل بهره برداری معادن وزارت صمت با توجه به هدف‌گذاری رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه، نوسازی ناوگان ماشین‌آلات ضروری است.

۳۱۲ محدوده معدنی استان اصفهان از طریق مُزایده واگذار می‌شود

معاون امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: ۳۱۲ محدوده معدنی استان از طریق مُزایده به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

فرآیند واردات ماشین آلات معدنی به کشور تسریع شده است

معاون امور معادن اداره کل صمت اصفهان با اشاره به چالش فعالیت معدنکاران با ماشین آلات فرسوده، از تسریع در فرآیند واردات این تجهیزات در دولت سیزدهم خبر داد.

شیب مثبت رشد بخش معدن در کشور

امیرحسین کمیلی در نشست اختتامیه دوره مدیریت اجرایی فروش و بازاریابی صنعت سنگ ساختمانی در اتاق بازرگانی اصفهان گفت: در سال‌های اخیر و به همت بخش خصوصی و برنامه‌ریزی دولت شاهد شیب مثبت در رشد بخش معدن هستیم و تعدادی از معادن غیرفعال و نیمه‌فعال به چرخه فعالیت بازگشته است.

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.