لطفا منتظر بمانید ...

ارزش افزوده معدنکاری از کشور خارج می‌شود

ارزش افزوده معدنکاری از کشور خارج می‌شود
1393/07/12 

به گزارش ایرالپ، محمدتقی کره‌ای تصریح کرد: بخش معدن برخلاف نفت قابل بازیافت است و در شرایط تحریم می تواند بدون کمترین مشکل، توسعه پیدا کنند و این نیازمند برنامه ریزی و مدیریت صحیح است.
 
وی با بیان اینکه خشکی‌های زمین به دو بخش کهن با 40 درصد و جوان با 60 درصد از کل مساحت زمین تقسیم بندی می شوند، اظهار کرد: ایران پنج معدن سنگ آهن، دو معدن مس، دو معدن سرب و روی و یک کانسار طلا در مقیاس کلاس جهانی دارد و از نظر تولید مواد معدنی در رتبه دهم جهان قرار گرفته است.
 
ایران از نظر ارزش تولید مواد معدنی رتبه 15 را در دنیا دارد
 
وی سهم ایران را در مواد معدنی کل دنیا 13.8 درصد عنوان و اظهار کرد: چین، استرالیا، برزیل و هند بالاترین رشد تولید محصولات معدنی را نسبت به سایر کشورها دارند و از نظر ارزش تولید نیز ایران رتبه 15 را در دنیا به خود اختصاص داده است که می‌توان گفت با گذشت زمان و تکیه بر نفت، رتبه ما باز هم پایین تر نسبت به دنیا از لحاظ تولید مواد معدنی خواهد آمد.
 
رئیس سازمان زمین شناسی ادامه داد: در کشور سهم هزینه و ارزش افزوده در بخش اکتشاف پنج تا 15 درصد، معدن‌کاری 35 درصد و فرآوری مواد معدنی 50 درصد است.
 
وی تصریح کرد: در دنیا زنجیره معدن‌کاری از اکتشاف تا فروش و مصرف به صورت کامل دیده می شود و در این زنجیره بازیافت مواد معدنی نیز درنظر گرفته شده است در حالیکه در ایران بازیافت مواد معدنی دیده نشده بنابراین ارزش افزوده آن از کشور خارج می شود.
 
کره‌ای تصریح کرد: بخش معدن برخلاف نفت قابل بازیافت است و در شرایط تحریم می تواند بدون کمترین مشکل، توسعه پیدا کنند و این نیازمند برنامه ریزی و مدیریت صحیح است.
 
وی با اشاره به نقش سازمان زمین شناسی از پی جویی و اکتشاف تا اکتشاف عمومی و تفضیلی گفت: نقش سازمان در این راستا به ترتیب کمرنگ تر می شود در صورتی که نقش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی کشور پررنگ تر می شود.
 
سهم ذخایر معدنی ایران چقدر است؟
 
رئیس سازمان زمین شناسی 67 درصد ذخایر معدنی کشور را شامل مصالح ساختمانی، 10 درصد فلزی، 19 درصد غیرفلزی و 4 درصد را تزیینی از مجموع 42 میلیارد تن ذخیره عنوان و اظهار کرد: از 19 درصد ذخایر غیر فلزی تنها هفت درصد استخراج شده است.
 
طبق اعلام سازمان زمین شناسی، مجموع بودجه واقعی اکتشاف کشور در 10 سال اخیر 367.4 میلیون دلار بوده و برنامه های کوتاه مدت و میان مدت وزارت صنعت، معدن و تجارت شامل بازنگری، تصویب و اجرای استراتژیک اکتشاف، اکتشاف کانسارهای پنهان، اکتشاف عناصر استراتژیک، سرعت بخشیدن به تولید اطلاعات پایه، ایجاد فضای مناسب جهت جذب سرمایه گذاری خارجی و ایجاد بستر مناسب جهت مشارکت بخش خصوصی در عملیات اکتشاف است.