لطفا منتظر بمانید ...

جایگاه صنعت سنگ ایران در عرصه تجارت الکترونیک

جایگاه صنعت سنگ ایران در عرصه تجارت الکترونیک
1392/11/23 

 

صحنه تجارت الکترونیکی و اینترنتی و جاانگاه صنعت سنگ ایران در عرصه تجارت الکترونیک

زین العابدین نجفی تبریزی ( نایب رییس هیئت مدیره و دبیر انجمن سنگ ایران )

در چند سال گذشته و به ویژه در نخستین شماره های خبرنامه داخلی انجمن سنگ ایران چندین مقاله درباره تجارت الکترونیک و استفاده از شبکه جهانی اینترنت در مبادلات تجاری برای اطلاع خونندگان و اعضای محترم انجمن به چاپ رسید . در این مقاله قصد داریم یک بار دیگر توجه تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در امور معادن ̨کارخانجات فرآوری و بازرگانان سنگ های تزئینی را به مقوله تجارت الکترونیک جلب کنیم . این نکته از آن رو حائز اهمیت است که دولت نیز در جهت عملیاتی کردن تجارت الکترونیک با جدیت وارد صحنه شده و در عرض یک سال گذشته اقداماتی نیز به عمل آورده است تا این نوع از تجارت در کشور فعال شود . اما جالب اینجا است که در این زمینه نیز مانند بسیاری موارد دیگر آمار و اطلاعات دقیق وجود ندارد . با وجود این زمانی که وارد شبکه جهانی اینترنت می شوید انواع و اقسام فروشکاه هایی را می یابید که کالاهای گوناگونی را برای مبادله عرضه کرده اند . برآورد بعضی از جراید نشان می دهد در حال حاضر حدود چندین هزار فروشگاه الکترونیک توسط ایرانیان در اینترنت راه اندازی شده و مشخص نیست اما گویا مسئولان ذیربط در صدد جمع آوری آمار و اطلاعات مربوطه می باشند .

آن چه مسلم است هزینه راه اندازی یک فروشگاه تجاری و یا تبلیغات اینترنتی به هیچوجه با راه اندازی فروشگاه های سنتی قابل مقایسه نیست . به عبارت دیگر با مبالغی به مراتب کمتر می توان در اینترنت حضوری فعالیت داشت و انواع کالاها را برای خرید و فروش عرضه کرد . این در حالی است که موضوع تجارت الکترونیک تا چند سال قبل فقط در سخندانی ها همایش ها و مقالات ( نظیر آن چه در ابتدا ذکر شد ) مطرح می شد . اگرچه تجارت الکترونیک امروزه به صورت عملی در آمده است اما انکار نمی توان کرد که از یک سو نیازمند توسعه و از سوی دیگر نیازمند فرهنگ سازی است .

اکنون بر نیت مقوله تجارت و اقتصاد اینترنتی را در بعضی از نقاط دیگر جهان به طور خلاصه مرور کنیم :

­        حدود 15 سال از فراگیر شدن شبکه جهنی اینترنت در کشورهای توسعه یافته می گذرد . عمر اسن پدیده در کشور ما کمتر از 10 سال است هر چند که در همین مدت رشد آن چشمگیر بوده است .

­        امروزه در جهان حدود یک میلیارد کاربر اینترنت وجود دارد که بیشترین تعداد آن ̨یعنی 175 میلیون نفر ̨در امریکا هستند . برخی آمار و اطلاعات تعداد کاربران ایرانی را حدود 11 تا 15 میلیون نفر برآورد کنند .

­        استفاده از اینترنت و بازاریابی اینترنتی یکی از مسائل عمده و اصلی سازمان های بزرگ و کوچک تجاری و غیر تجاری در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است ̨که در راستای تبدیل بازاریابی سنتی به بازاریابی نوین مطرح می باشد .

­        در کشور ما پدیده اینترنت و تبلیغات اینترنتی برای بسیاری از مدیران و صاحبان تجارت و صنعت ( خصوصا در صنایع سنگ )به اندازه کافی سناخته شده و قابل اعتماد نیست و آنان در این زمینه حاضر به سرمایه گذاری نیستند . این در حالی است که براساس پاره ای برآورد ها هزینه تبلیغات در ایران سالانه حدود یک میلیارد دلار می باشد که عمدتا از طریق رادیو و تلویزیون انجام می گیرد .

­        بر اساس بررسی های هفته نامه " عصر ارتباط " هزینه راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی حدود 120 هزار تومان است در حالی که در شرایط برابر حداقل سرمایه برای راه اندازی و تاسیس یک فروشگاه و یا واحد صیعتی فیزیکی تقریبا معادل 60 میلیون تومان است . همچنین گران ترین سایت طراحی شده برای یک فروشگاه در ایران در حدود 22 میلیون تومان برآورد شده است .

غرض از طرح موارد فوق صرفا اشاره به چند سرفصل در مبحث تارت وتبلیغات اینترنتی بود . اما خوانندگان باید توجه داشته باشند که جهان امروز به سرعت در حال تغییر است و ما نیز ناگزیریم روش های جدید را به کار بندیم . اکنون با وجود شبکه جهانی اینترنت و فن آوری ارتباطاتی الکترونیکی ̨تجارت سنتی جایگاه گذشته را در صحنه بین المللی از رست داده و اصئلا گستردگی ارتباطات به حدی است که معنای زمان و مکان به میزای زیادی در فعالیت های بازرگانی کم رنگ شده و حتی در مواردی معنای خود را از دست داده است .

بنابراین ضروری است که تولید کنندگان بخش های مختلف صنعت سنگ با توجه به فضای جدید برای پیشرفت هر چه بیشتر جنبه های تجاری و بازرگانی فعالیت های خود ̨بکوشند و با نگاه جدید به مسائل تجاری شرکت هود را با شیوه های نوین تجهیز نموده و موضوع تجارت و تبلیغات الکترونیک را با راه اندازی سایتهای مناسب در دستور کار هود قرار دهند . اگر چه در شماره های بعدی باز هم به این موضوع خواهیم پرداخت اما در اینجا به طور خلاصه به طرح چند سوال بسنده می کنیم :

1.       به چه میزان با مفاهیم تجارت الکترونیک آشنایی دارید و برای آگاهی از این مفاهیم چه کرده اید ؟

2.       آیا تصمیم گرفته اید تا با راه اندازی یک سایت مناسب ̨در امور بازرگانی و تجاری از اینترنت بهره بگیرید ؟

3.       به نظر شما انجام تغییرات منطبق با فی آوری های جدید و تبلیغات و بازاریابی های اینترنتی و به عبارتی تحول در نگرش های سنتی در امور بازرگانی و خصوصا تجارت بین المللی معادن ̨تا چه اندازه حائز اهمیت است ؟

در پایان توجه شما را به نظرات دادستان محترم کل کشور در زمینه جلب اعتماد بین المللی و ارتقا سطح کیفی کالاها و خدمات داخلی ̨که خود یکی دیگر از نیازهای خضور در بازار تجارت الکترونیک است ̨جلب می کنیم :

به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور ̨آیت اله قرباتعلی دری نجف آبادی در همایش اخلاق در بازاریابی جهانی ̨با اشاره به گتره مناسبات جهان امروز و افزایش دامنه تعاملات اقتصادی به واسطه ابزارهای ارتباطاتی گفت : ما باید با استفاده از تمامی ظرفیت های ارتباطی دنیای معاصر ̨تلاش مجدانه ای برای معرفی محصولات خود و گسترش صادرات به واسطه بازاریابی مناسب و ارائه محصولات و خدمات متناسب با استانداردهای کیفیتی روز دنیا داشته باشیم .

دری نجف آبادی تصریح کرد : با گسترش تجارت در شبکه جهانی اینترنت و افزایش روند تعاملات در این بستر گسترده ̨ایران مس توواند با پتانسیل های بالایی که در عرصه های تولید علم و صنعت و خدمات و عرصه های مختلف دیگر دارد ̨جایگاه عظیمی را در تجارت الکترونیک به خود اهتصاص دهد . وی افزود : حیضور فعالانه و هدفمند در شبکه جهانی اینترنت ̨استفاده از این فرصت مغتنم ̨رعایت ضوابط و قواعد تجارت الکترونیک در بازارهای مجازی دنیا و ملحوظ نمودن ساز و کار روز آمد حضور در این عرصه ̨ایران را به یک قطب توانمند تجاری بدل خواهد کرد . دادستان کل کشور گفت : مقتضی است مسئولان امر از این فرصت حداکثر استفاده را ببرند و تولیدکنندگان خدمات از این بازار عظیم غفلت نکنند . وی ̨بر حجضور رقابتی مبتنی بر صدافت و اخلاق در عرصه تجارت الکترونیک و بازاریابی جهانی تاکید کرد و اظهار داشت : کارگزاران و تلاشگران عرصه تازاریابی جهانی باید در راستای جلب اتماد بین المللی نسبت به خدمات و محصولات ایرانی اهتمام ورزند .

سنگ - مجله روشان روز