لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

ضرورت رفع موانع واردات و صادرات از پای فعالان صنعت سنگ

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بر لزوم رفع موانع واردات و صادرات از پیش پای فعالان صنعت سنگ تاکید کرد.

فرهاد طهماسبی در آیین اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی سنگ نیمور محلات، ضمن بی نظیر خواندن ظرفیت های محلات در حوزه معادن سنگ های تزئینی و تقدیر از اقدام شاخص این شهرستان در برگزاری نمایشگاه بین المللی سنگ، اظهار کرد: استان هایی همچون استان فارس و استان مرکزی با ارزش آفرینی از مواد معدنی خام، در ایجاد اشتغال و رونق صادرات نقش قابل توجهی ایفا می‌کنند.

وی با بیان اینکه به عنوان عضو کمیسیون صنایع و معادن احساس می‌کنم در قبال این عزیزان تکلیف و مسئولیت مضاعفی داریم، گفت: متاسفانه فعالان معدنی با مشکلات زیادی در عرصه واردات ماشین آلات معدنی دست و پنجه نرم می کنند و در واقع واردات این ماشین آلات بسیار سخت شده یا برای قشر عظیمی از معدنکاران غیرممکن شده است.

طهماسبی با بیان اینکه قیمت‌ها در این بخش سرسام‌آور و غیر قابل دسترس برای قشر متوسط و ضعیف حوزه فعالیت‌های معدنی است، افزود: در این شرایط تهیه بسیاری از تجهیزات مورد نیاز معادن برای معدنکاران غیرممکن یا به شدت سخت و تامین مالی آن دشوار است.  

وی با طرح سوال هایی همچون "ما در بحث صادرات مواد معدنی و بویژه سنگ‌های تزئینی، نسبت به کشور ترکیه چه جایگاهی داریم؟ سهم ما از منابع حاصل از صادرات سنگ در بازار منطقه‌ای و بازارهای جهانی چند درصد است؟ حجم ذخایر ما چقدر است؟ خروجی و منفعت ارزی ما از معادنی که به ادعای برخی سازمان‌ها به محیط زیست و طبیعت خسارت وارد می‌کند، البته اگر این خسارت فرضا صحت داشته باشد، چقدر است؟" اظهار کرد: محاسبات در این حوزه، قطعا ما را مغبون نشان خواهد داد چرا که بستر صادرات را فراهم نمی‌کنیم و در صادرات سنگ‌های تزیینی به شدت ایجاد مانع می‌کنیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: ترکیه در همسایگی ما به راحتی بازارهای منطقه‌ای و جهانی سنگ‌های تزئینی را ربوده است، حتی برخی از برندهای معروف و باکیفیت سنگ‌های تزئینی ما هم با بی‌کیفیت‌ترین ماده معدنی آنها قدرت رقابت ندارد. بخش خصوصی در صنعت سنگ و معدن کاران، از اینکه در بحث صادرات مانع‌تراشی می‌شود بسیار گله‌مند هستند.

وی با بیان اینکه این صنعت با یک صحبت غیرکارشناسانه مسئول اجرایی، به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد و زیان می بیند، افزود: مانع‌تراشی برای صادرات این بخش را آزار می دهد و وزارت صنعت در این موضوع بسیار ضعیف عمل می‌کند، در حوزه معادن و فعالیت‌های اکتشافی که ضرورت دارد برای اکتشافات هزینه کند، برنامه‌ای ندارد و در حمایت از صادرات مواد معدنی و بویژه سنگ های تزیینی هیچ کار قابل ارائه‌ای دیده نمی شود.

طهماسبی با بیان اینکه قشر عظیمی از کارگران از این مسیر ارتزاق می‌کنند و می‌توانیم در صورت برخورداری از برنامه درست و کارآمد و با رفع موانع در حوزه معادن سنگ‌های تزیینی میزان بالایی از رضایتمندی عمومی را ایجاد کنیم، بر لزوم تدوین سند توسعه معادن تاکید کرد و گفت: این سند باید در حوزه اکتشافات، استخراج، فراوری و تامین ماشین‌آلات، قابل سنجش و ارزیابی باشد.

وی ابراز امیدواری کرد که نمایشگاه سنگ محلات محل تضارب افکار، تجربه‌ها و اندیشه‌ها باشد و گفت: تغییراتی در ساختارهای وزارت صمت ایجاد شده ولی در این تغییرات باید از فعالان اصلی حوزه معادن و سنگ‌های تزیینی نظرخواهی می شد که این اتفاق نیفتاده است در حالی که اعمال چنین تغییراتی بدون مطالعه و بدون جلب آرا و نظرات صاحبان اصلی این حوزه فعالیتی، خروجی و نتیجه موفقی نخواهد داشت.

طهماسبی با انتقاد از عدم اطلاع رسانی در خصوص برگزاری این نمایشگاه در رسانه ملی، از سوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس جهت دریافت پیشنهادات فعالان معدنی در حوزه وزارت اقتصاد، گمرک، موانع صادرات و در حوزه واردات ماشین آلات معدنی اعلام آمادگی کرد.



سایر اخبار

وزیر صمت استیضاح میشود؟

استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت در مجلس شورای اسلامی مطرح نیست.

معادن ایران پارکینگ ماشین‌آلات معدنی میشوند

مدیرعامل چادرملو درباره نبود تکنولوژی‌های نوین هشدار داد.

آغاز عملیات احداث راه دسترسی به واحدهای معدنی خاش با سرمایه گذاری 28 میلیارد تومانی ایمیدرو

مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی از آغاز عملیات احداث راه دسترسی به 26 واحد معدنی شهرستان خاش (سیستان و بلوچستان) خبر داد.

اثر کرونا بر آموزش معدنکاری

آموزش فعلی در بخش مهندسی معدن تا چه اندازه در راستای مهارت¬های مورد نیاز آینده صنعت معدنکاری است و تاثیر کووید 19 همه¬گیر بر آموزش چگونه است

وصول 200 میلیارد ریال حقوق دولتی معادن طی 5 ماه امسال

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان تهران گفت: طی 5 ماه اول امسال 200 میلیارد ریال حقوق دولتی بر مبنای قیمت‌های پایه جدید مواد معدنی دریافت شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 275 درصد رشد داشت.

2 راهکار دولت سیزدهم برای مبارزه با فساد/ چرخ اقتصاد فساد نباید بچرخد

کارشناسان معتقدند برای مبارزه با فساد باید ساختار و بینش مبارزه با فساد تغییر کند و اینگونه نباشد که بعد از کنار رفتن فردی که با فساد مبارزه می کند و با آمدن فرد دیگر دوباره آن فسادها برگردد.

روایت واعظی از تصمیم مهم دولت برای جلوگیری از قطعی برق و واگذاری معادن

رییس دفتر رییس جمهوری گفت: منافع استخراج معادن برای دولت بعد خواهد بود و همه این کارها در این دولت شفاف و علنی انجام می‌شود و هیچ پنهان کاری وجود ندارد.

صدمات جبران ناپذیر قطعی برق صنایع معدنی برای کشور

محمد سپهر مدیر روابط عمومی ایمیدرو پیرامون قطعی برق صنایع معدنی در یادداشتی نوشت: چندین روز از قطعی برق و در نتیجه تعطیلی در کارخانجات فولاد و سیمان می‌گذرد که اولین نتایج آن در همین اندک زمان در قالب افزایش قیمت و کمیابی خود را نمایان کرده است.

نامه دادستانی به وزیر صمت درباره مزایده معادن

دادستانی در نامه ای به وزیر صمت اعلام کرد اصل مزایده برگزاری 6 هزار معدن تا کسب نظر نهایی نهادهای نظارتی متوقف شده است.

سهم یک درصد ایران در تجارت بین الملل / دیپلماسی اقتصادی باید یک صدا باشد

بهرام امیر احمدیان در نشست تخصصی سیاست خارجی اقتصاد محور گفت: برای فعال بودن در محیط بین الملل باید نظم بین الملل را قبول داشته باشیم این در حالی است که ما دیپلماسی اقتصادی نداریم و نظم بین الملل را نمی پذیریم و به ساختارهای بین الملل انتقاد داریم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن: وزیر نیرو در خصوص بحران بی برقی به مردم پاسخ دهد

حجت الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا نماینده مردم سنقر و کلیایی در تذکر شفاهی جلسه علنی امروز مجلس گفت: رها شدگی بازار توسط دولت در روزهای پایانی داد مردم را درآورده است، رهاشدگی بازار از مرغ و گوشت گرفته تا سیمان و فولاد نشان از بی توجهی دولت به ملت است و اعتماد به برجامی که میوه آن گندیده بود، به داد به مردم برسید، چرا که در شرایط بد معیشتی قرار گرفته اند.