لطفا منتظر بمانید ...

تولید سنگ‌های آنتیک از ضایعات سنگ‌های تراورتن

عوامل موثر در صادرات موفق
1392/11/23 

احمد کریمی ̨ مدیر عامل صنایع سنگ نگین حدود بیست سال است که در گیر تولید و فرآوری سنگ در مجموعه ای با قدمت 40 سال می باشد اما بر خلاف درگیریهای کاری در رشته  اقتصاد و بازرگانی بحصیل نموده و از مدرک کارشیاسی خود در زمینه صادرات سنگ به کشورهای مختلف بازرگانی استفاده می نمایر و او از مدیرانی است که گفته می شود در خصوص صادرات سنگ روش های خاص خودش را دارد و بسیار موفق بوده است . به همین منظور گفت و گویی با وی انجام شده که از نگاه خوانندگان محترم می گذرد .

گفته می شود شما روش خاصی را در خصوص  صادرات سنگ به اجرا در آورده اید . اطفا در این خصوص توضیح دهید .

من فکر می کنم به جای روش خاص بهتر باشد عبارت پیگیری و همت خاص را جایگزین کنیم با یک بررسی اجمالی متوجه می شویم که کشور ایران یکی از غنی ترین کشورهای جهان از نظر تنوع سنگ های معدنی می باشد که خریداران زیادی در دنیا دارد و حتی به نظر من می تواند با صنعت عفت برابری نمایر . ولی متاسفانه در سالهای اخیر همه به سمت صادرات کوپ سنگ هجوم آورده اند . به صورتی که در صادرات کوپ جزء 5 کشور اول و در صادرات سنگ بریده جزء 5 کشور آخر از بین کشورهای جهان می باشیم و این در حالی است که در صورت فرآوری همین مقدار کوپ در کشور خودمان علاوه بر ارزش افزوده چندین برابر ̨باعث بر طرف شدن مشکل بیکاری در سطح بسیار وسیعی خواهد شد .

در حال حاضر بهترین تراورتن و مرمریت ایران در کشورهای دیگر فرآوری شده و با نام آن کشورها به قیمت های بسیار بالا فروخته می شود .

به هر حال کاری که ما انجام داده ایم این است که سعی کرده ایم با استفاده از تکنولوژی و ماشین آلات ساخت داخل کشور اقدام به صادرات سنگ به اکثر کشورهای دنیا از جمله امریکا ̨انگلیس ̨ایتالیا ̨ژاپن ̨استرالیا ̨یونان و ... نماییم .

به نظر من ماشین آلات 30% از پروسه تولیر و صادرات را انجام می دهد و موضوعات مهمتر عبارتند از صداقت و تعهد در قبال مشتری ̨رعایت استانداردهای جهانی ̨بسته بندی استاندارد و آشنا بودن با فرهنگ صادرات . در صورتی که یک کارخانه همه این شرایط را توام با هم داشته باشد باید مطمئن باشد که در امر صادرات موفق خواهد شد .

صادرات چه جذابیتی برای شما دارد ؟

به نظر من جذابیت صادرات در دو بخش خلاصه می شود :

1- اشباع بازار داخلی از تولید که به نظر من هر شرکت پویائی را به صورت اتوماتیک وادار به پیدا کردن بازارهای جدید می کند.

2- مطرح کردن و زنده کردننام صنعت سنگ ایران به معنای واقعی خودش وظیفه تک تک ما دست اندرکاران صنعت سنگ می باشد . اگر بخواهیم خیلی بلند پروازی نکنیم و خودمان را با کشور ایتالیا در صنعت سنگ مقایسه کنیم ̨شایر بهتر باشد لااقل با کشور ترکیه که حدود 5 سال است در صنعت سنگ مطرح شده است مقایسه ای را انجام دهیم . ما در استان اصفهان بیش از 1700 واحد سنگبری داریم در حالیکه در کل کشور ترکیه 1500 واحد سنگبری فعالیت دارند . قدمت ما در تولید سنگ هم بسنار زیادتر از ترکیه می باشد . همچنین قیمت کوپ هم در ایران کمتر از تزکیه است . حال چرا ما با این شرایط نمی توانیم با آنها رقابت کنیم را نمی دانم ؟

البته آن چیزی که به ذهن من می رسد فقط بر میگردد به :

1- قوانین فعلی وزارت کار

2- سیتم بانکی کشور

3- سیاستها و روشهای دولت که ظاهرا به نفع صادر کننده است ولی در عمل توان صادر کننده را گرفته است .

چرا با توجه به وجود سنگبری های فراوان در کشور بازهم کوپ را صادر می کنیم ؟

به نظر اینجانب این امر به سیاست و هدفهای دولت در زمینه صادرات بر می گردد.

در بعضی کشورها دولت با اجرای سیاستهای خاص صادرات را به صورت هدفمند کنترل می کند متاسفانه در کشور ما هدف دولت فقط افزایش حجمی و مبلغی صادرات است . به عبارت دیگر به کمیت پرداخته می شود نه به کیفیت . همچنین در بعضی از کشورها به واردات سنگ بریده عوارض بسیار بالائی تعلق می گیرد ولی در مقابل واردات کوپ و مواد خام از هر گونه مالیات معاف است که این خود باعث ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی می شود . این در حالی است که در کشور ما صادرات کوپ خام و سنگ بریده هر دو در یک سطح قرار دارند .

معادن مرمریت و تراورتن کشور ما در دنیا بی نظیر می باشد ولی متاسفانه اکثر کوپ های سالم و دارای کیفیت به کشو های دیگر صادر شده و با نام همان کشورها به عروش می رسد و همه ساله معروفیت و نام آن کشورها در صنعتتسنگ بزرگ شده و نام ایران که منشاء اصلی این تولیدات است در سطح اولیه باقی می ماند یعنی به عبارت دیگر ما با دست خودمان باعث نابودی صنعت سنگ کشور و باعث ترقی و پیشرفت کسورهایی مانند ایتالیا و چین شده ایم .

به هر حال با توجه به اینکه طی چند سال گذشته کارخانجات مدرن و جدیدی با استفاده از ماشین آلات خارجی و با استفاده از وام های محتلف در کشور ساخته شده است . در حال حاضر نیز امکان تولید و فرآوری سنگ های معدنی در داخل ایران وجود دارد امیدواریم دولت هم همکاری لازم را در زمینه کنترل صادرات کوپ انجام داده تا امکان معرفی سنگ بریده شده ایران آنگونه که شایسته کشور است ̨پدید آید .