لطفا منتظر بمانید ...

موفقیت کشور در بومی‌سازی فناوری خردکردن سنگ‌های معدنی

توانایی ایران در مدیریت پروژه‌های معدنی خارج از کشور

عصر اقتصاد: ایران باید به بازارهای جهانی توجه داشته باشد. این توجه می‌تواند بخش‌ها و حوزه‌های مختلفی را شامل شود؛ از جمله معدن و صنعت گرفته تا خدمات. رضا اشرف‌سمنانی، رییس اتحادیه حفاران غیرنفتی درباره بازارهای مورد هدف ایران در حوزه معدن گفت: سیاست کشور این است که مواد خام معدنی صادر نشود. به همین منظور هم بهتر است محصولات به سمت نهایی شدن با ارزش افزوده بالاتر برود. یعنی به جای اینکه فولاد صادر کنیم، خودرو صادر کنیم. این محصولات نهایی بالاتر با ارزش افزوده بالاتر را می‌شود به کشورهای اروپایی هم صادر کرد. به گفته اشرف سمنانی، ایران از نظر کیفیت محصولات مشکلی ندارد و می‌تواند محصولاتش را به کشورهای مختلف دنیا صادر کند. او ادامه داد: تنوع مواد معدنی بالا است، اما کشورهای هدف در بعضی از زمان‌ها، می‌تواند خاص باشد. به عبارتی سنگ آهن صادر می‌شود، اما بازارش دائمی نیست. چرا که سنگ آهن به مصرف داخل می‌رسد. اما به طور مثال برای مس این گونه نیست. میزان تولید مس کشور بیشتر از مصرف است و می‌توان این محصول را به کشورهای اروپایی و منطقه صادر کرد. رییس اتحادیه حفاران غیرنفتی همچنین اضافه کرد: انواع فولاد هم از نوع آلیاژی آن را را می‌توان به طور خاص به اروپا صادر کرد. اما منطقه شمال آفریقا و منا چون اصولاً کشورهایی صنعتی نیستند، صادرات این محصولات به آنجا صورت نمی‌گیرد. علاوه‌بر این، بعضی از محصولات معدنی ایران هم بازار خاص دارند. به طور مثال صادرات روی و کرومیت به چین و روسیه انجام می‌شود. بنابراین باید در نظر گرفت که صادرات کالاها را باید طبقه‌بندی کرد و در آن‌ها تقسیم‌بندی صورت بگیرد. صدها ماده معدنی در کشور وجود دارد. باید برنامه‌ریزی شود که کدام ماده به کدام منطقه صادر شود. براساس صحبت‌های اشرف‌سمنانی، حمل‌و‌نقل مواد معدنی گران است. اما ارزان‌ترین حمل‌و‌نقل برای مواد معدنی، حمل‌و‌نقل از طریق آب و قطار است که ایران در این زمینه خیلی فعال نیست. او گفت: برای صادرات محصولات معدنی به کشورهای دورتر و بدست آوردن بازارهای جهانی بیشتر باید حمل‌و‌نقل ریلی و راه‌آهن توسعه پیدا کند. چرا که جاده‌ها کشش ندارند. البته نه تنها برای صادرات به کشورهای خارجی، حتی جاده‌های کشور برای حمل‌و‌نقل داخلی این محصولات معدنی هم کشش ندارند. به هرحال مواد معدنی مانند سیمان حجیم هستند. بنابراین جابه جایی آن‌ها از منطقه معدنی به منطقه صنعتی مهم است. اشرف‌سمنانی همچنین تاکیدکرد: علاوه بر صادرات محصولات، در بعضی کشورها می‌توان خدمات مهندسی ارائه داد. خدمات مهندسی ایران با تجربه و ماهر است. در بعضی محصولات مانند فولاد، ایران 50 سال دانش و تجربه دارد. ایران می‌تواند در بعضی پروژه‌های ساختمانی ئی‌پی‌سی و مشارکت انجام دهد. او همچنین گفت: ایران می‌تواند پروژه‌های مختلفی را مدیریت و خدمات فنی و مهندسی صادر کند. شرکت‌های ساختمانی می‌توانند به طور کامل پروژه‌هایی را اجرا کنند. توان بخش خصوصی بالا رفته است. این شرکت‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلف هم مشارکت داشته باشند. رییس اتحادیه حفاران غیرنفتی همچنین ادامه داد: درزمینه تجهیزات به‌جز یکسری تجهیزات خاص در تجهیزات ویژه کشش نداریم. البته اصولاً هم در پروژه‌های خارجی، تمام تجهیزات از یک کشور تهیه نمی‌شود. بنابراین بااین‌حال ایران می‌تواند پروژه‌های مختلفی را مدیریت کند.



سایر اخبار

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.

افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی

صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر صمت مطرح کرد: تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن، نیازمند آگاهی از داشته‌های معدنی/ ایران بهشت عناصر معدنی جهان است

معاون وزیر صمت اعلام کرد که دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن، نیازمند آگاهی کامل از داشته‌های معدنی کشور است.

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سرپرست این وزارتخانه برگزار شد.

معاون وزیر صمت: بهره‌برداران معادن غیرفعال سلب صلاحیت می‌شوند

معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند.

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه توازن سرمایه گذاری در کشور برقرار نیست، اظهار کرد: توسعه صنایع در مناطق محروم کشور از برنامه های این سازمان است.

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌ داخلی کوچک شده و باید گام‌های بلندتری را در منطقه و بازارهای بین‌المللی برای صادرات محصولات داخلی‌مان برداریم.