لطفا منتظر بمانید ...

تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ معدنی از محل سود

دومین تولید کننده سنگ دنیا در بازارهای جهانی لنگ می زند

به گزارش ماین نیوز، محسن غیاثوند با اشاره به جایگاه صنعت سنگ در کشور و دنیا اظهار داشت: ایران بعد از کشور چین دومین تولیدکننده و دومین مصرف کننده سنگ در دنیا است.

۱۲ درصد سنگ دنیا در ایران استخراج می شود
وی بابیان اینکه بیش از ۱۲ درصد از سنگ دنیا در ایران استخراج می شود عنوان کرد: همچنین پنج هزار و ۵۰۰ واحد سنگ بری نیز در سطح کشور فعالیت دارند.

رئیس هیئت مدیره کانون سنگ ایران و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه بیش از ۱۷۰ میلیون مترمربع در سال تولید سنگ های ساختمانی در کشور داریم ادامه داد: ایران بعد از کشور چین دومین تولیدکننده سنگ در دنیا است.
غیاثوند با اشاره به اینکه به واسطه قیمت مناسب و فرهنگ استفاده از سنگ در کشور نیز دومین مصرف کننده سنگ در دنیا هستیم افزود: بیش از ۱۶۰ هزار نفر اشتغال مستقیم در حوزه صنعت سنگ کشور وجود دارد.

وی با اشاره به فعالیت هزار و ۲۰۰ واحد معدنی و پنج هزار و ۵۰۰ واحد فرآوری در کشور بیان داشت: بیش از پنج درصد کل صنعت حمل ونقل کشور در بخش جاده ای متعلق به جابجایی مواد اولیه و فرآوری شده صنعت سنگ است.

شرایط عمومی اقتصادی کشور بغرنج و نگران کننده است
رئیس هیئت مدیره کانون سنگ ایران و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به این آمار یکی از مزیت های مطلق کشور ایران، معادن سنگ های ساختمانی است اگر بتوانیم در شرایط ایده آل مزیت های این صنعت را سازمان دهی و ساماندهی کنیم می تواند جایگزین خوبی برای خیلی از محصولات استراتژیک کشور باشد.

غیاثوند با اشاره به اینکه عمده واحدهای تولیدی و بنگاه های اقتصادی در کشور مشکلات مشابه ای دارند گفت: در اقتصاد کلان کشور ایرادهای اساسی وجود دارد که صنعت سنگ نیز بخشی از این زیرمجموعه است.

وی بابیان اینکه شرایط عمومی اقتصادی کشور بغرنج و نگران کننده است گفت: اگر مشکلات رفع نشوند و ما نتوانیم مشکلات کشور را در عرصه های کلان اقتصادی حل کنیم به طور طبیعی در بخش ها و زیرمجموعه ها نیز نمی توانیم خیلی امیدوار باشیم.
رئیس هیئت مدیره کانون سنگ ایران و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران با اشاره به مشکلات حوزه سنگ کشور بیان داشت: ما در سه بخش معدنی، فرآوری و بازرگانی صنعت سنگ کشور مشکلات زیادی داریم.

صنعت سنگ ایران امکان رقابت در بازارهای جهانی را ندارد
غیاثوند با اشاره به اینکه در حوزه معدنی و فرآوری سنگ به صورت سخت افزاری در شرایط خوبی هستیم گفت: اما در حوزه بازرگانی و تجارت خارجی مشکلات فراوانی در بخش صنعت سنگ داریم.

وی ادامه داد: ما به عنوان کانون سنگ ایران این شرایط را قبول نداریم و معتقدیم با توجه به ظرفیت هایی که داریم اگر بخواهیم در بازارهای جهانی جایی برای حضورداشته باشیم باید به طور حتم در حوزه بازرگانی نیز بتوانیم اقدامات خوب و شایسته ای را انجام دهیم.

وی در ادامه بابیان اینکه سیاست گذاران و مجریان ما تنها با نگاه تولید برای داخل کشور واحدهای فرآوری را ایجاد کرده اند و ما نیز دومین مصرف کننده در حوزه سنگ هستیم ادامه داد: این امر موجب شده که ما نتوانیم در بازارهای جهانی جایگاه لازم را پیدا کنیم و بازارها و کنسرسیوم های بزرگ صنعت سنگ در دنیا امکان رقابت را از واحدهای ما به صورت انفرادی گرفته است.

عقیم ماندن ظرفیت های حوزه سنگ با ایجاد نشدن پایانه های صادراتی
رئیس هیئت مدیره کانون سنگ و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه در این راستا ما به دولت نهم، دهم و یازدهم پیشنهاد ایجاد پایانه های صادراتی در مناطقی که واحدهای سنگ بری وجود دارد را دادیم گفت: این پایانه های صادراتی را ما طراحی کردیم و به عنوان پایلوت در شهرستان های خرم آباد و دورود پیش بینی کردیم و مصوبه دولت نیز برای آن ها گرفته شد.

غیاثوند بابیان اینکه ایجاد این پایانه ها نیاز به کار زیرساختی دارد و دولت باید در این زمینه حضورداشته باشد گفت: همچنین الزامات پایانه های صادراتی آن قدر سخت گیرانه بوده متأسفانه تا به امروز موفق به ایجاد این پایانه های صادراتی نشده ایم.
وی بابیان اینکه واحدهای ما در حوزه سنگ توان رقابت با واحدهای تولیدی صنعت سنگ دنیا را ندارند گفت: با ایجاد این پایانه ها واحدها اقدام به تشکیل کنسرسیوم هایی می کنند که در آنجا نقش برند سازی، ممیزی، بازاریابی و بازار سازی را به عهده می گیرند و با یک برند مشخص در هر شهرستان و استانی شروع به فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: در صورت ایجاد این پایانه های صادراتی واحدهای فرآوری با فراغ بال و حوصله بیشتری صرفاً به تولید محصولات خود می پردازند و بخش بازرگانی نیز کارهای بازرگانی و حضور در بازارهای جهانی را به عهده می گیرد.

رئیس هیئت مدیره کانون سنگ و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه اگر به بخش بازرگانی که اصل و اساس قضیه بوده نتوانیم توجه کنیم درواقع همه ظرفیت ها در حوزه معدنی و فرآوری را عقیم کرده ایم گفت: در این راستا ایجاد پایانه های صادراتی سنگ یکی از ضرورت ها برای صنعت سنگ بوده و معتقدیم که اگر این ضرورت را نتوانیم عملیاتی کنیم در حوزه های دیگر نیز کاری نمی توانیم انجام دهیم.



سایر اخبار

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.

افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی

صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر صمت مطرح کرد: تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن، نیازمند آگاهی از داشته‌های معدنی/ ایران بهشت عناصر معدنی جهان است

معاون وزیر صمت اعلام کرد که دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن، نیازمند آگاهی کامل از داشته‌های معدنی کشور است.

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سرپرست این وزارتخانه برگزار شد.

معاون وزیر صمت: بهره‌برداران معادن غیرفعال سلب صلاحیت می‌شوند

معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند.

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه توازن سرمایه گذاری در کشور برقرار نیست، اظهار کرد: توسعه صنایع در مناطق محروم کشور از برنامه های این سازمان است.

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌ داخلی کوچک شده و باید گام‌های بلندتری را در منطقه و بازارهای بین‌المللی برای صادرات محصولات داخلی‌مان برداریم.