لطفا منتظر بمانید ...

موفقیت کشور در بومی‌سازی فناوری خردکردن سنگ‌های معدنی

وزارت صمت در سال جهش تولید بدون وزیر ماند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حسین مدرس خیابانی وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس؛  روز چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۹ در حالی که پیش از این به مدت ۳ ماه  سرپرست وزارتخانه مذکور بود رای اعتماد مجلس شورای اسلامی را کسب نکرد و بدین ترتیب وزارتخانه‌ای که مدت‌هاست از سوی دولت تلاش وصف ناپذیری برای تفکیک آن به دو بخش بازرگانی و صنعت صورت می‌گیرد بدون وزیر ماند.

به گزارش فارس حسین مدرس خیابانی وزیر پیشنهادی وزارت صمت به مجلس،  پس از عزل ناگهانی رضا رحمانی در ۲۲ اردیبهشت ۹۹ طی حکمی از سوی رئیس جمهور به عنوان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شد و این انتصاب در حالی بود که مدرس خیابانی پیش از آن به مدت یکسال به عنوان قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در این وزارتخانه خدمت می کرد.

 عزل رضا رحمانی حاشیه‌های زیادی داشت و یکی از حاشیه‌های مطرح شده درباره این عزل بر اساس اظهارات رحمانی این بود که به دلیل عدم تلاش در مجلس برای لابی با نمایندگان درخصوص تشکیل وزارت بازرگانی توسط واعظی مسئول دفتر رئیس‌جمهور تهدید به برکناری شده بود.

رضا رحمانی طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور اعلام کرد که ۱۷ اردیبهشت ۹۹، محمود واعظی او را تهدید کرده در صورت رأی  نیاوردن طرح تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس برکنار خواهد شد. که با توجه به عدم رای اعتماد نمایندگان مجلس به طرح مذکور در مورخ ۲۱ اردیبهشت امسال، یک روز بعد در  ۲۲ اردیبهشت پس از عدم رای نمایندگان مجلس به تفکیک وزارت صمت، واعظی در تماس با رضا رحمانی از وی خواست تا از سمت خود استعفا دهد.

 پس از این عزل اجباری، حسین مدرس خیابانی به سمت سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شد تا اینکه پس از گذشت سه ماه و دقیقا در آخرین روز از فرصت قانونی یک وزارتخانه برای داشتن سرپرست در مجلس شورای اسلامی حضور یافت اما با عدم رأی اعتماد مجلس به وی این وزارتخانه بدون وزیر ماند.

گفتنی است،‌بر اساس اصل 135 قانون اساسی، رئیس‌جمهور می‌تواند برای وزارتخانه‌ای که وزیر ندارد حداکثر برای مدت سه ماه سرپرست تعیین کند.

لذا با توجه به اینکه وزیر پیشنهادی رئیس‌جمهور برای وزارت صمت رأی اعتماد مجلس را کسب نکرد و بر اساس قانون اساسی یک وزارتخانه فقط به مدت سه ماه می‌تواند با حضور سرپرست اداره شود، در حال حاضر وزارت صنعت، معدن و تجارت  بدون وزیر مانده است.

این ‌در حالی است که مسؤولان در سال جاری با توجه به فشارهای اقتصادی بسیار شدید حاکم بر مردم،‌ تورم، شیوع بیماری کرونا که اثرات مخربی بر اقتصاد کشور داشته است و همچنین لزوم توجه به امر تولید در سالی که توسط مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید نامگذاری شده است باید اهتمام ویژه‌ای به این وزارتخانه که مستقیم با معیشت، اشتغال و تولید سر و کار دارد، داشته باشند این وزارتخانه بدون وزیر، سرپرست و بلاتکلیف مانده است.



سایر اخبار

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.

افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی

صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر صمت مطرح کرد: تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن، نیازمند آگاهی از داشته‌های معدنی/ ایران بهشت عناصر معدنی جهان است

معاون وزیر صمت اعلام کرد که دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن، نیازمند آگاهی کامل از داشته‌های معدنی کشور است.

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سرپرست این وزارتخانه برگزار شد.

معاون وزیر صمت: بهره‌برداران معادن غیرفعال سلب صلاحیت می‌شوند

معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند.

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه توازن سرمایه گذاری در کشور برقرار نیست، اظهار کرد: توسعه صنایع در مناطق محروم کشور از برنامه های این سازمان است.

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌ داخلی کوچک شده و باید گام‌های بلندتری را در منطقه و بازارهای بین‌المللی برای صادرات محصولات داخلی‌مان برداریم.