لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

تعرفه بالای واردات ماشین‌آلات معدنی حمایت از تولید داخل نیست
گروه تجهیزات و ماشین آلات - افزایش قیمت تمام شده محصولات معدنی به میزان قابل‌توجهی متاثر از کارآیی پایین ماشین‌آلات معدنی فرسوده است. کارشناسان معتقدند هم‌ردیفی تعرفه واردات ماشین‌آلات معدنی با خودروهای سواری، رقابت‌پذیری تولیدات معدنی ایران را محدود کرده زیرا در سال به ۱۷۰۰ ماشین معدنی جدید در کشور نیاز است.

به گزارش ماین نیوز، اگر چه چند شرکت ایرانی ماشین‌آلات سبک موردنیاز معادن کوچک را تامین می‌کنند اما محصولات تولیدی این شرکت‌ها به قدری محدود است که پاسخگوی نیاز تمام معادن نیست. از سوی دیگر این شرکت‌ها به میزان زیادی به واردات قطعه وابسته هستند.

محدودیت مالی در تامین ماشین‌آلات

تامین ماشین‌آلات یکی از دغدغه‌های معدنکاران برای کاهش هزینه‌های تولید است، به گونه‌ای که مدیرکل بهره‌برداری وزارت صنعت، معدن و تجارت در این‌باره می‌گوید: ماشین‌آلات معدنی از ابتدای معدنکاری ایران در دو مرحله از سال‌های ۶۲ و ۶۷ به کشور وارد شدند که مبدا واردات این ماشین‌آلات بیشتر ژاپن و آمریکا بود. پس از آن کشور به دلیل تنگناهای مالی و ارزی برای واردات این ماشین‌آلات با موانعی روبه‌رو شد. در واقع تامین این ماشین‌آلات نیازمند اعتبار کلانی است که این موضوع سال‌ها با محدودیت همراه بوده است. از این رو طبق دستورالعمل اعلام شده شرکت‌ها می‌توانند ماشین‌آلات دسته دوم با ۵ تا ۱۰ سال سابقه را وارد کنند که به دلیل اینکه مشمول تعرفه ۴ درصدی هستند بخشی از فشار روی معدنکاران را کاسته است.

عباسعلی اقبالی زارچ با بیان اینکه ساخت داخلی این ماشین‌آلات معدنی چندان مقدور نیست، افزود: راه‌اندازی خط تولید ماشین‌آلات سنگین معدنی نیازمند سرمایه کلان است و درحال‌حاضر شرکت‌های داخلی توان ورود به چنین فعالیتی را ندارند. هر چند ایمیدرو با یک شرکت سازنده در تامین این ماشین‌آلات توافقنامه منعقد کرده اما در ساخت و تامین نیاز کشور چندان موفق نبودیم چراکه توان فنی به تنهایی جوابگو نیست و باید حمایت‌های مالی لازم انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه تعرفه بالا نمی‌تواند مشوق حمایت از تولیدات داخلی باشد، ادامه داد: شرکت‌های ایرانی ممکن است بتوانند ماشین‌آلات معدنی سنگین تولید کنند اما از نظر کیفیت، سطح بالایی نخواهند داشت، از این رو بهتر است نشان (برند) های معتبر به کشور وارد شوند، زیرا این ماشین‌آلات به دلیل فشار کار در صورتی که کیفیت خوبی نداشته باشند هزینه تمام شده محصولات را افزایش خواهند داد.

واردات نیاز است

میانگین عمر ماشین‌آلات فعال معدنی در ایران بسیار بالاتر از سطح کیفی و استاندارد بین‌المللی است؛ موضوعی که ارتقای تولید را تحت‌شعاع قرار داده است.

نائب رئیس خانه معدن با اشاره به اینکه میانگین عمر ماشین‌آلات معدنی ایران نزدیک ۱۷ سال است، گفت: درحال‌حاضر بخشی از ماشین‌آلات فعال معدنی ایران عمری بیش از ۳۰ سال دارند و میانگین عمر این ماشین‌آلات به ۱۷ سال می‌رسد، این مسئله اگر چه ممکن است نیاز معادن ایران را برآورده کند اما به دلیل اینکه قیمت تمام شده محصولات تولیدی را به واسطه هزینه بالای استهلاک افزایش می‌دهد فعالیت این ماشین‌آلات چندان صرفه اقتصادی ندارد. به همین دلیل فراهم کردن شرایط تامین این ماشین‌آلات می‌تواند در رونق و توسعه معادن نیز اثرگذار باشد.

محمدرضا بهرامن با تاکید بر اینکه سیاست تعرفه واردات ماشین‌آلات معدنی بر مبنای حمایت از تولید داخلی نیست، افزود: بخش زیادی از ماشین‌آلات موجود فرسوده‌اند و برای ادامه فعالیت، نیازمند بازسازی هستند.

وی تاکید کرد: تحریم‌ها مانع نوسازی این ماشین‌آلات شده این در حالی است که حمایت از تولید باید به منظور تامین داخلی این قطعات باشد، زیرا بیش از ۶۰ درصد قطعات ماشین‌آلات معدنی ساخت ایران، از خارج وارد می‌شود. بنابراین محدودیت واردات، حمایت از تولید نیست.

وی تصریح کرد: در واقع وقتی تولیدکنندگان داخلی نه تنها توان تامین قطعات ماشین‌آلات فرسوده را ندارند بلکه نمی‌توانند نیاز داخلی را نیز برآورده کنند به همین دلیل تعرفه وارداتی بالای این ماشین‌آلات نمی‌تواند حمایت از تولید باشد. با این حال باید به این موضوع توجه کرد که تولیدکننده داخلی در صورتی تقویت می‌شود که بتواند با رقبای خارجی رقابت کند. از این‌رو واردات ماشین‌آلات معدنی باید با تعرفه پایین امکانپذیر شود که از یک سو به تولید داخلی این ماشین‌آلات کمک کرده و از سوی دیگر نیاز معادن کشور برآورده شود.

او با نگاهی به نقش مصوبه کمیسیون ماده یک واردات ماشین‌آلات معدنی، تصریح کرد: هم‌اکنون ردیف واردات ماشین‌آلات معدنی با خودروهای سواری یکی است و این موضوع باعث شده واردات ماشین‌آلات معدنی محدود شود، چراکه براساس بررسی‌های انجام شده در سال به ۱۷۰۰ ماشین معدنی نیاز است. از سوی دیگر تقاضای ماشین‌آلات معدنی باید در کمیسیون ماده یک مطرح شده و مورد بررسی قرار گیرد، البته این موضوع بیشتر برای ماشین‌آلات دست دوم انجام می‌شود و ممکن است تا چندین ماه بررسی پرونده واردات این ماشین‌آلات به تعویق بیفتد.



سایر اخبار

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.

افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی

صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر صمت مطرح کرد: تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن، نیازمند آگاهی از داشته‌های معدنی/ ایران بهشت عناصر معدنی جهان است

معاون وزیر صمت اعلام کرد که دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن، نیازمند آگاهی کامل از داشته‌های معدنی کشور است.

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سرپرست این وزارتخانه برگزار شد.

معاون وزیر صمت: بهره‌برداران معادن غیرفعال سلب صلاحیت می‌شوند

معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند.

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه توازن سرمایه گذاری در کشور برقرار نیست، اظهار کرد: توسعه صنایع در مناطق محروم کشور از برنامه های این سازمان است.

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌ داخلی کوچک شده و باید گام‌های بلندتری را در منطقه و بازارهای بین‌المللی برای صادرات محصولات داخلی‌مان برداریم.