لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

رونق سبز، صادرات سفید، شیرینی ارزش‌افزوده

استخراج سالانه بیش از ۲۷ هزار و ۵۰۰ هزار تن معدنی از ۵۳۰ هزارتن ذخیره قطعی سنگ مرمر باعث شده ۱۰ پروانه بهره‌برداری در این زمینه از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان صادر شود تا این معادن به همراه واحدهای فرآوری برای بیش از ۳۷۰ نفر فرصت شغلی ایجاد کنند..
زیبایی سنگ مرمر باعث رونق استخراج و بازار آن در داخل و خارج از کشور شده که بیشترین موارد استفاده آن در بخش‌های قابل‌توجهی از سازه‌های ساختمانی به ویژه اماکن مقدس است. معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در گفت‌وگو با صمت با بیان اینکه تاکنون ۱۰معدن مرمر از سازمان صنعت، معدن و تجارت برای استخراج سالانه ۲۷ هزار تن از ذخیره قطعی ۵۳۰ هزار تنی آن پروانه بهره‌برداری دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: سنگ‌های مرمر استان دارای درجه‌بندی از ۳ تا ممتاز هستند که استخراج آنها برای بیش از ۱۲۰ نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است. معدن «بابا شوران» به عنوان بزرگترین معدن مرمر کردستان با ذخیره قطعی ۱۸۰ هزار تنی، سالانه استخراج بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن سنگ مرمر ممتاز به منظور صدور محصول به بازارهای هدف را تجربه می‌کند. مهدی مرادی با بیان این مطلب ابراز کرد: از ۱۰ معدن مرمر دارای پروانه بهره‌برداری، ۹ معدن آن در شهرستان‌های «قروه» و «دهگلان» استقرار دارند که ۹۰ درصد اشتغال موجود در کل معادن را نیز به خود اختصاص می‌دهند. واحدهای فرآوری کانی‌های معدنی برای ایجاد ارزش‌افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی نقش بسزایی را برعهده دارند. مرادی با پرداختن به این موضوع افزود: هم‌اکنون بیش از ۳۰ کارگاه تولید مصنوعات سنگی در استان از سازمان صنعت، معدن و تجارت مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند که در مجموع توانسته‌اند برای بیش از ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم فرصت شغلی ایجاد کنند. رونق داشتن صادرات سنگ‌های مرمر کردستان به کشورهای هدفی مانند ایتالیا، چین، عراق و... باعث شده ۲۰ درصد مرمرهای استان که از درجه ممتاز برخوردارند روند صادراتی به خود بگیرند. معاون امور معادن و صنایع معدنی کردستان با مهم ارزیابی کردن این امر در کاهش رکود موجود در بازار معادن مرمر استان ابراز کرد: رکود در معادن کردستان مانند سراسر کشور باعث شده تا حد زیادی ظرفیت استخراجی کانی با کاهش همراه شود. البته به دلیل بازار پسندی سنگ مرمر در بازارهای هدف رکود در این معادن از درصد پایین‌تری برخوردار است. با توجه به کاهش برداشت کانی از معادن، تعداد زیادی از معدنداران بر این عقیده هستند که حقوق دولتی دریافتی از آنها نیز باید با کاهش همراه شود، در غیراین صورت پرداخت آن امکان‌پذیر نخواهد بود. به گفته معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با توجه به کاهش ظرفیت برداشت از معادن استان به ویژه معادن مرمر، میزان حقوق دریافتی از صاحبان معادن نیز با کاهش همراه بوده که این امر موجب نارضایتی برخی سازمان‌ها و دستگاه نظارتی کشور شده است. البته این در حالی است که برای حمایت از تولید داخلی و تحقق شعار اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب مشکل زیر سوال رفتن اقدامات سازمان صنعت، معدن و تجارت به منظور کاهش هزینه‌های استخراج و فرآوری در این زمینه است از سوی دستگاه‌های نظارتی را به جان خریده تا معدنی تعطیل نشود.


بهره‌مندی از ماشین‌آلات و تجهیزات مدرن در معادن
معادن مرمر کردستان از نظر تنوع رنگ و کیفیت در زمره معادن غنی کشور به شمار می‌روند. رییس سازمان نظام مهندسی معدنی کردستان در گفت‌وگو با صمت با بیان این مطلب ابراز کرد: روش‌های استخراجی که هم‌اکنون در کشور برای سنگ‌های تزئینی مورد استفاده قرار می‌گیرد به روش سنتی است که با توجه به حساسیت‌هایی که در برداشت سنگ‌های تزئینی وجود دارد، این کانی‌ها بیشتر به صورت استفاده از «سیم برش» استخراج می‌شوند. در آن بین با توجه به ظرافت سنگ مرمر، عبور ماشین‌آلات و تجهیزات روی آنها مشکلات فراوانی را ایجاد می‌کند. بهره‌مندی از واحدهای فرآوری از جمله دستاوردهایی است که می‌تواند علاوه بر افزایش ارزش‌افزوده، از خام‌فروشی کانی‌های معدنی جلوگیری کند. بهروز قادری با تاکید بر این موضوع اظهار کرد: هم‌اکنون استان از چند واحد مدرن فرآوری سنگ‌های تزئینی بهره می‌برد که باعث شده علاوه بر افزایش کیفیت محصول نهایی، کاهش دور ریز و رقابت‌پذیری آنها در بازارهای هدف را به همراه داشته باشد. سنگ مرمر با توجه به ظرافت و تنوع رنگی که دارد بیشترین مصرف را در اماکن مقدس و تولید صنایع تزئینی به خود اختصاص داده است. قادری با اشاره به این موضوع گفت: سنگ‌های بزرگ مرمر در صنایع ساختمانی و مکان‌های مقدس و سنگ‌های کوچک در ساخت انواع مصنوعات سنگی و... استفاده می‌شود و این مهم در استان از رونق مطلوبی برخوردار است. استقرار ماشین‌آلات و تجهیزات مدرن در معادن و واحدهای فرآوری تا حدودی می‌تواند هزینه‌های سنگین استخراج و فرآوری سنگ را با کاهش همراه کند. رییس سازمان نظام مهندسی معدنی کردستان با پرداختن به این مطلب افزود: اینکه گفته می‌شود باید از فناوری‌های جدید در معادن برای کاهش هزینه‌ها و بالا بردن کیفیت محصول استفاده کرد قابل استناد نیست زیرا می‌توان با سنجش میزان حساسیت نوع کانی استخراجی، نوع برداشت را برنامه‌ریزی کرد تا آسیب چندانی به آن وارد نشود.


بی بهره‌بودن معادن از وجود سینه‌کارهای ماهر
رکود حاکم بر صنعت ساختمان‌سازی باعث شده معادن مرتبط با آن دچار چالش‌های اساسی شوند تا به‌اندازه‌ای که بسیاری از آنها اقدام به کاهش ظرفیت‌های استخراجی یا حتی تعطیلی کرده‌اند. عضو هیات مدیره یکی از معادن سنگ مرمر کردستان در گفت‌وگو با صمت با بیان اینکه تاکنون در زمینه اکتشاف و بهره‌برداری از معادن مرمر استان هیچ گونه کمکی به بخش خصوصی انجام نشده، ابراز کرد: متاسفانه فرسودگی ماشین‌آلات و تجهیزات مورد استفاده در معادن و بی‌کیفیتی گازوئیل به عنوان سوخت آنها باعث شده هزینه‌های استخراج از معادن با افزایش همراه شود. گازوئیل ارائه شده از سوی شرکت پخش فرآوردهای نفتی کشور به معدنداران از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست. مجید جباری این را گفت و ادامه داد: متاسفانه گازوئیل مورد استفاده در ماشین‌آلات و تجهیزات دارای کیفیت مناسبی نیست و همین امر باعث شده روند استفاده و بهره‌مندی از ماشین‌آلات جدید با مشکل روبه‌رو شود. روند استفاده از ماشین‌آلات و تجهیزات مستهلک در معادن باعث شده بیشتر معدنکاران استان هزینه‌های فراوانی را به منظور نگهداری از آنها متحمل شوند. جباری با پرداختن به این موضوع تصریح کرد: متاسفانه بیشتر ماشین‌آلات مورد استفاده در معادن سنگ‌های مرمر که بیش از ۲۲ سال از عمر آنها می‌گذرد از روش سنتی‌های استفاده می‌شود که این امر شده علاوه بر افزایش میزان دور ریز در این معادن، ارزش‌افزوده و اشتغال موجود در آنها با کاهش همراه شود. البته بی‌بهره بودن معادن سنگ تزئینی استان از وجود سینه‌کارهای ماهر معدنی باعث شده نتوان آن گونه که باید از فناوری‌های روز دنیا در معادن بهره گرفت. این عضو هیات مدیره معدن سنگ مرمر با اشاره به این موضوع ابراز کرد: پیگیری احداث صندوق حمایتی از معدنکاران از جمله برنامه‌های در دست اقدام سازمان صنعت، معدن و تجارت است که می‌تواند علاوه بر افزایش میزان استخراج کانی از معادن، هزینه‌های مازاد ناشی از مشکلات را با کاهش همراه می‌کند. ارائه طرح‌های توجیهی از سوی صاحبان معادن، ارائه تسهیلات ارزان قیمت از سوی بانک‌های عامل، کاهش حقوق دولتی و ارائه سوخت با کیفیت، باید مد نظر مسئولان امر قرار بگیرد. جباری با بیان مشکلات موجود در معادن مرمر استان گفت: در صورتی که بتوان روند واردات برخی ماشین‌آلات و تجهیزات جدید به به استان را هموار کرد به طور حتم می‌توان از باطله‌های سنگ مرمر در تولید صنایع تزئینی استفاده کرد.



سایر اخبار

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.

افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی

صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر صمت مطرح کرد: تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن، نیازمند آگاهی از داشته‌های معدنی/ ایران بهشت عناصر معدنی جهان است

معاون وزیر صمت اعلام کرد که دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن، نیازمند آگاهی کامل از داشته‌های معدنی کشور است.

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سرپرست این وزارتخانه برگزار شد.

معاون وزیر صمت: بهره‌برداران معادن غیرفعال سلب صلاحیت می‌شوند

معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند.

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه توازن سرمایه گذاری در کشور برقرار نیست، اظهار کرد: توسعه صنایع در مناطق محروم کشور از برنامه های این سازمان است.

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌ داخلی کوچک شده و باید گام‌های بلندتری را در منطقه و بازارهای بین‌المللی برای صادرات محصولات داخلی‌مان برداریم.