لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

اهمیت بازگشت معادن راکد به چرخه تولید/مشکل فعالیت معدن مس راوه

گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت سوژه ای با عنوان «نهضت حمایت از تولید داخل، اشتغالزایی و کارآفرینی به پا شود» خواستار پیگیری این موضوع شدند.

در این خصوص، شروین مختاری عضو هیئت مدیره و سخنگوی معدن دالی اظهار داشت: این معدن مجوز بهره برداری در سال 91 اخذ کرده و همه مجوزها را از مراجع ذی صلاح دریافت کرده است. بنابراین هرگونه اخلال در روند بهره‌برداری از معدن نه تنها به زیان سرمایه‌گذار بلکه برخلاف منافع ملی کشور به خصوص در سال جهش تولید است.

وی با اشاره به اهمیت کاهش سهم نفت در اقتصاد ایران، افزود: بر اساس سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای تحقق این برنامه، تمام معادن راکد لازم است به چرخه تولید بازگشته و در سال جهش تولید سهم تولیدات معدنی را در اقتصاد ایران افزایش یابد که این طرح هم یکی از مهمترین پروژه‌ها با توجه به اهمیت فلز مس در ایجاد ارزش افزوده و صنایع پایین دستی است.

وی با اشاره به جایگاه اقتصادی معادن به ‌خصوص در اقتصاد بدون نفتی اظهار کرد: در دوره‌ای که مس به عنوان یکی از فلزات پرتقاضا و ارزشمند شناخته می‌شود بهره برداری از این معدن می‌تواند شکوفایی اقتصادی را به دنبال داشته باشد و اشتغال زایی پایدار و درآمد خوبی را برای کشور و منطقه ایجاد کند چرا که صنایع بسیاری به مس به عنوان ماده اولیه نیاز دارند.

مختاری تصریح کرد: معدن دالی در استان مرکزی شهرستان دلیجان و در 8 کیلومتری روستای راوه واقع شده است و این معدن 5 میلیون تن ذخیره قطعی و  12 میلیون تن ذخیره تخمینی با عیار نیم درصد دارد. همچنین با توجه به اکتشافات انجام شده به عنوان یکی از مهمترین ذخایر در کشور برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی شناخته می‌شود.

وی تأکید کرد: علی‌رغم جریان‌سازی‌هایی که برای این معدن از نظر زیست محیطی ایجاد شده است، فعالیت معدن هیچگونه خسارات را برای اطراف ایجاد نمی‌کند و تمام برآوردها و آزمایش‌ها و همچنین نظارت‌های مستقیم بیانگر این نکته است که آب و منابع طبیعی منطقه هرگز با مشکل از لحاظ آلودگی روبرو نخواهند شد.

مختاری تصریح کرد: با گذشت چند سال از دریافت پروانه به دلایل مختلفی که بیشتر مربوط به بومیان منطقه بوده است، این معدن در حال حاضر غیر فعال بوده و با در نظر گرفتن قانون فعال شدن معادن راکد اگر بهره‌برداری آغاز نشود احتمال باطل شدن مجوز‌ها وجود دارد.

به گفته وی، سازمان صمت نیز این موضوع را تأیید کرده و بر اساس برنامه‌هایی که بهره‌بردار ارائه کرده فعالیت و آغاز به کار معدن برای روستاییان امتیازات و دستاوردهای بسیاری ایجاد می‌کند که در بخش راهسازی، عمران آبادی، زیرساخت‌ها، آموزشی و درمانی است.

1200 نفر از روستائیان برای کار در معدن اعلام آمادگی کرده‌اند

به گفته مختاری، زمانی که معدن برای استخدام و به کارگیری بومیان در آغاز فعالیت معدن آگهی داده است 1200 نفر از روستائیان اعلام آمادگی کرده‌اند که در صورت آغاز به‌کار، این بخش عمده از بومیان منطقه دارای شغل پایدار خواهند شد.

وی تصریح کرد: با بهره برداری معدن و تحویل ماده اولیه به صنعت کشور عوارضی نیز برای دهیاری روستا در نظر گرفته شده که به حساب دهیاری واریز خواهد شد و نقش عمده‌ای در آبادانی این روستا را دارد، اما علی‌رغم اینکه بارها این موضوع اعلام شده ظاهرا پیام سرمایه‌گذار به درستی برای بومیان منطقه مطرح نشده و آنها نگران شده‌اند که فعالیت معدن هیچ منافعی برای آنها ایجاد نمی‌کند.

مختاری افزود: سرمایه‌گذاران و بهره‌بردار به هیچ عنوان قصد ندارند با استفاده از قدرت قانون در منطقه فعالیت اقتصادی خود را آغاز کند بلکه به دنبال تعامل و تفاهم با بومیان منطقه هستند، زیرا یقین داریم این نوع ارتباط پایدارتر و سازنده‌تر است



سایر اخبار

نقش ۷ تا ۸ درصدی بخش زمین‌شناسی در تولید ناخالص ملی کشور/ خام‌فروشی ناشی از عدم شناخت مواد معدنی است

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایجاد مرکز نوآوری را فرصتی برای تکمیل زنجیره ارزش در این حوزه دانست و افزود: با توجه به ظرفیت‌های نهفته زمین‌شناسی، جای خالی مرکز نوآوری در این حوزه به شدت، احساس می‌شد و با حمایتی که از سوی معاونت علمی و فناوری صورت گرفت امیدواریم تا شاهد نوآوری‌ها در این حوزه باشیم.

تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل دوم سرور پایه و اکتشاف سیستماتیک در استان اصفهان

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در سفر به استان اصفهان گفت: هدف از این سفر همکاری گسترده میان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور با استان‌ اصفهان برای رونق‌بخشی به فعالیت‌های زمین‌شناسی در حوزه زیرساخت و بررسی فرونشست و اکتشاف جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع فولادی استان است.

افت و خیز اشتغال پروانه بهره برداری معدنی و صنعتی در سال جاری

طی 9 ماهه امسال اشتغال پروانه بهره برداری صنعتی 28.6 درصد رشد کرده و اشتغال پروانه بهره برداری معدنی 0.3 درصد افت داشته است.

معافیت گمرکی ۱.۲ میلیارد دلاری ماشین‌آلات صنعت و معدن

بررسی آمار ۹ ماهه امسال حاکی از مشمولیت دو هزار و ۷۶۰ فقره ماشین آلات از معافیت گمرکی به ارزش بیش از یک میلیارد و ۲۹۷.۱ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ از نظر تعداد و ارزش به ترتیب ۱.۰۹ و ۳۷.۵ درصد کاهش دارد.

سهم اشتغال از معادن احیا شده

مجری طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک اعلام کرد، معادن غیرفلزی احیا شده در سال جاری، ۴۹۳ فرصت شغلی در نقاط مختلف ایجاد کرده اند. همچنین مجموع اشتغال ایجاد شده کل معادن احیا شده، به بیش از ۲۳۰۰ نفر رسیده است

اشتغال 2300 نفری معادن احیا شده در سال جاری/ ‌سهم معادن غیرفلزی 493 نفر

مجری طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک خبر داد: معادن غیرفلزی احیا شده در سال جاری، ۴۹۳ فرصت شغلی در نقاط مختلف ایجاد کرده اند. همچنین مجموع اشتغال ایجاد شده کل معادن احیا شده، به بیش از 2300 نفر رسیده است.

هیچ معدن زیان دهی در کشور نداریم

اکتشاف در بخش معدن و خروج معادن حبس شده را می توان یکی از مقوله های مهم و روز در بخش معدن و صنایع معدنی دانست، موضوعی که موجب شده تا متولیان بخش معدن نیز به میدان آیند تا به این طریق علاوه بر افزایش اکتشافات بتوانیم معادن غیر فعال را فعال کنیم.

معاون وزیر: یکهزار میلیارد تومان تسهیلات به معادن کشور پرداخت شد

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صندوق بیمه حمایت از فعالیت‌های معدنی سه هزار میلیارد تومان تسهیلات حمایتی و آسان به این واحدها پرداخت می‌کند که از این میزان یکهزار میلیارد تومان تاکنون عملیاتی شده است

هجمه به ورارت صمت

وزارت صمت مورد هجمه رانت خواران و مفسدان قرار گرفته است.

احیا و فعال سازی 176 معدن کوچک طی 9 ماهه 99/ تجهیز 257 معدن در قالب توسعه معادن کوچک مقیاس

در راستای طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس، طی 9 ماهه امسال، 176 معدن در مناطق مختلف، احیا و فعال سازی شد.

یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به معادن کشور پرداخت شد/سهم استان‌ها از حقوق دولتی معادن پرداخت می‌شود

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صندوق بیمه حمایت از فعالیت‌های معدنی سه هزار میلیارد تومان تسهیلات حمایتی و آسان به این واحدها پرداخت می‌کند که از این میزان یکهزار میلیارد تومان تاکنون عملیاتی شده است.