لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

تهیه نقشه‌های سرور پایه، اکتشاف سیستماتیک ذخایر در سازمان زمین‌شناسی

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، «علیرضا شهیدی» افزود: تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه از سال  ۹۹  با استفاده از ظرفیت علمی پژوهشکده علوم‌زمین و متخصصان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بومی‌سازی و به صورت پایلوت و آزمایشی انجام شد که بر همین اساس برای سال ۱۴۰۰ ادامه برنامه‌ها با روش‌های جدید در برداشت‌ اطلاعات آغاز خواهد شد.

معاون وزیر صنعت با بیان این‌که تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه در سال ۹۸ برای نخستین بار مورد توجه قرار گرفت، افزود: سال ۹۹ برای نخستین بار در کویر لوت که شامل ۹ برگه یک‌صد هزارم بود با استفاده از سیستم نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با مشارکت و توان تخصصی پژوهشکده علوم‌زمین و ظرفیت‌های فنی و علمی این سازمان تهیه شد که پس از آن این روش برای انجام پروژه‌های پیش‌رو در سال ۱۴۰۰ ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

وی با تاکید بر اینکه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه مبتنی بر بانک اطلاعات پایه‌ و به صورت دینامیک تهیه خواهند شد، گفت: سرعت و دقت تهیه نقشه‌ها نسبت به نقشه‌های تهیه شده در سال‌های گذشته توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور قابل مقایسه نیست که بر همین اساس جهش بسیار بزرگی در این بخش شاهد خواهیم بود.

شهیدی تصریح‌کرد: حرکت به سوی پوشش سراسری کشور و تهیه همه نقشه‌های زمین‌شناسی نوین به عنوان مهمترین هدف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در برنامه هفتم توسعه و به عنوان پروژه‌ جدید سال ۱۴۰۰ خواهد بود.

به گفته وی، بر همین اساس هدف پیش‌روی این سازمان انجام ۱۲۰ پروژه در بخش زمین‌شناسی، ۱۵۱پروژه در بخش اکتشاف و ۱۰۷ پروژه در بخش بررسی و پایش مخاطرات طبیعی، زیست‌محیطی و زمین‌شناسی مهندسی خواهد بود.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، آغاز عملیات اکتشاف به‌صورت سیستماتیک را به عنوان دیگر برنامه‌های این سازمان در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: برنامه‌ای که در حوزه اکتشاف به عنوان یک موضوع جدید در نظر گرفته شده آغاز عملیات اکتشاف سیستماتیک در چهار لایه اطلاعاتی برای نخستین بار در کشور است که در یک پیمایش به صورت هم‌زمان اطلاعات فلزی، غیرفلزی، عناصر استراتژیک و سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی مورد پایش قرار می‌گیرد.

شهیدی خاطرنشان‌کرد: روش برداشت این اطلاعات جدید و به‌روز و مطابق با آخرین استانداردهای روز جهان است که بر همین اساس پروژه‌های جدید اکتشافی سازمان در سال ۱۴۰۰ به سمت اکتشافات سیستماتیک در مقیاس یک‌پنجاه‌هزارم برای نخستین بار پیش خواهد رفت.

وی افزود: در نظر داریم در برنامه هفتم توسعه به سمت تولید گسترده نقشه‌های اکتشاف سیستماتیک حرکت کنیم تا بتوانیم اطلاعات جدید و به‌روز و مبتنی بر آنالیزها و روش‌های برداشت پیشرفته جهان را به دست آوریم.

معاون وزیر صنعت، ضمن اشاره به برنامه‌های پیش‌روی این سازمان در حوزه منشایابی و پایش مخاطرات زمین‌شناسی گفت: بازنگری در حوزه بررسی مخاطرات و آغاز مطالعات سیستماتیک و تهیه نقشه‌های هدفمند زمین‎شناسی مهندسی، مخاطرات و زیست‌محیطی را پیش‌رو خواهیم داشتیم که طراحی این مدل نیز در سال ۹۹ انجام شد و برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ اجرایی خواهد شد.

شهیدی با بیان این‌که برخی از پروژه‌های حوزه مخاطرات در سال ۱۴۰۰ مبتنی بر برگه‌های‌های سیستماتیک تعریف خواهد شد، خاطرنشان‌کرد: حرکت این سازمان به سمت تولید اطلاعات پایه بر مبنای شاخص‌های استاندارد به عنوان ضرورت‌ها، برنامه‌ها و اولویت‌های برنامه‌ریزی سازمان در سال ۱۴۰۰ است که همین امر مسیر حرکت ما را در برنامه هفتم توسعه روشن می‌کند.



سایر اخبار

رشد میانگین ۱۶.۶ درصدی تولیدات منتخب بخش معدن

بررسی ۶ قلم تولیدات بخش معدن و صنایع معدنی در نیمه نخست امسال گویای رشد میانگین ۱۶.۶ درصدی است.

بهره‌وری در بخش معدن با تکیه بر دانش روز و استارتاپ‌ها

بخش معدن و صنایع معدنی کشور دارای ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی است و از قابلیت ارزش افزوده بالا نیز بهره می‌گیرد، بنابراین انتظار می‌رود تا پایان ششمین برنامه توسعه (۱۴۰۰- ۱۳۹۶) سهم آن در اقتصاد ملی افزایش یابد، هرچند که رشد بهره‌وری این بخش با اتکای به دانش روز و شرکت‌های دانش بنیان است.

فارس من|فروش 149هزار میلیارد تومانی 74شرکت معدنی در بورس

ارزش فروش 74شرکت معدنی و صنایع معدنی در 7 ماه امسال از 149.4 هزار میلیارد تومان عبور کرد.

صنایع معدنی کشور، رویکرد تامین آب با توسعه پایدار و حفاظت بیولوژیک را عملی کردند/ظرفیت یک میلیون متر مکعبی انتقال آب در سه فاز

رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: صنایع معدنی کشور، رویکرد تامین پایدار آب و حفاظت بیولوژیک را عملی کرده اند.

بیش از 149هزار میلیارد تومان ارزش فروش 74 شرکت معدنی و صنایع معدنی بورسی/ رشد 37 درصدی ارزش فروش در 7 ماهه سال

ارزش فروش 74 شرکت معدنی و صنایع معدنی در هفت ماه ابتدای امسال با رشد 37 درصدی از 149.4هزار میلیارد تومان عبور کرد.

سهم ۳۰.۸ درصدی بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی

مطابق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات پرداختی بانک‌ها و موسسات اعتباری به بخش‌های مختلف در پنج ماهه نخست امسال به ۳۰.۸ درصد رسید.

۲ هزار واحد صنعتی غیرفعال تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مجدد دو هزار واحد صنعتی راکد و غیرفعال تا پایان امسال خبر داد.‌

برنامه ریزی راه اندازی ۱۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری در صمت

راه اندازی ۷ هلدینگ سرمایه گذاری در بخش صنعت و ۳ هلدینگ در بخش معدن هدفگذاری شده و گام‌های اولیه با اعمال ملاحظات قانونی در این خصوص برداشته شده که به زودی عملیاتی می شود.

۱۴۷ معدن در هفت ماه احیا و فعال سازی شد

- بررسی گزارش هفت ماهه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس نشان می‌دهد که از ابتدای امسال، ۱۴۷ معدن در سراسر کشور راه‌اندازی مجدد شد.

وزیر صمت از آزادسازی معادن حبس شده ظرف سه ماه آینده خبر داد.



وزیر صمت از آزادسازی معادن حبس شده ظرف سه ماه آینده خبر داد.

امضای ۸۵ میلیارد تومان قرارداد پژوهشی معدنی در ۱۸ ماه گذشته

رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: در سال‌های ۹۸ و ۹۹ تعداد ۲۱۹ قرارداد پژوهشی به ارزش ۸۵۰ میلیارد ریال در بخش معدن و صنایع معدنی با دانشگاه‌های مختلف امضا شد.