لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

دلیل اختلاف فاحش بانک مرکزی و مرکز آمار در اعلام رشد صنعت و معدن چه بود؟

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت (صمت) تفاوت جامعه آماری و در نظر گرفتن نفت ذیل گروه صنعت در مطالعات مرکز آمار را دلیل تفاوت آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار دانست.

 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اخیرا اختلاف رشد اقتصادی اعلام شده از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی خبرساز شده است؛ به طوری‌که این اختلاف رشد در حوزه صنعت و معدن فاحش‌ است و تا ۱۷ درصد می‌رسد و مرکز آمار رشد حوزه صنعت و معدن را منفی ۱۴.۷ و بانک مرکزی این رشد را مثبت ۲.۳ درصد اعلام کرده است.

درباره اختلاف این ارقام سعید زرندی،‌ معاون طرح و برنامه وزارت صمت اظهار کرد: جامعه آماری بانک مرکزی با مرکز آنها متفاوت است؛ به طوری که امکان جمع‌آوری سریع‌تر اطلاعات از جامعه آماری بانک مرکزی وجود دارد و بالای ۱۰۰ نفر پرسنل اولویت آن است. اما مرکز آمار با در نظر گرفتن یک فاصله آماری و اولویت ۱۰ نفر پرسنل است.

وی در توضیح دلیل دوم اختلاف این اعداد تصریح کرد: مرکز آمار در سه سرفصل شامل گروه کشاورزی، صنعت و خدمات منتشر می‌شود که صنعت خود شامل پنج جزء است و فقط بخش‌های مرتبط با ساخت آن مربوط به وزارت صمت است.

زرندی با بیان اینکه در اطلاعات مرکز آمار نفت هم ذیل صنعت محسوب می‌شود، اظهار کرد: یکی از دلایل مهم تفاوت رقم رشد بخش صنعت در مرکز آمار و بانک مرکزی همین موضوع است.

به گفته این مقام مسئول در بانک مرکزی چهار گروه کشاورزی، صنایع و معادن، نفت و خدمات بررسی می‌شود. به عبارت دیگر در مدل مرکز آمار، اقتصاد ایران به سه بخش و در بانک مرکزی به چهار بخش تقسیم می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه کدام عدد به واقعیت نزدیک‌تر است، تصریح کرد: هر دو عدددرست است و رشد منفی ۱۴.۷ که از سوی مرکز آمار اعلام شده با در نظر گرفتن نفت در نظر گرفته شده است. برای بررسی دقیق بخش صنعت باید ذیل گروه صنعت، بخش ساخت بررسی شود.

بررسی آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی نیز نشان می‌دهد رشد تولید ناخالص داخلی در گروه صنایع و معادن شامل چهار بخش معدن، صنعت، برق، گاز و آب و ساختمان در سال ۹۸ حدود ۲.۳ بوده و چهار بخش نامبرده هم به ترتیب مثبت  ۱.۹، ۲.۱، ۴.۱ و منفی ۰.۲ رشد داشته است، اما در اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار گروه صنایع و معادن شامل شامل استخراج نفت خام و گاز طبیعی،‌ سایر معادن،‌ صنعت، انرژی و ساختمان در نظر گرفته شده است که جزئیات رشد هر بخش عنوان نشده است.



سایر اخبار

رونمایی از اولویت‌های بخش معدن توسطمدرس‌خیابانی

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه دستورات رئیس‌جمهور در حوزه فعال‌سازی معادن غیرفعال و توجه به معادن کوچک و متوسط، سرفصل اصلی فعالیت‌های بخش معدن است، گفت: تعداد معادن غیرفعال به کل معادن کشور به‌صورت مرتب در استان‌ها پایش خواهد شد.

کدام بخش اقتصاد ایران باوجود تحریم‌ها در سال ۹۸ بیش از ۹ میلیارددلار صادرات داشته است؟

سرپرست وزارت صمت از تدوین شاخص کارآمدی برای ارزیابی معادن خبر داد و گفت: سامانه اکتشافات معدنی نیز در دسترس عموم قرار خواهد گرفت تا اطلاعات سریع، متقن و متوازن توزیع شود. به گزارش روابط عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، حسین مدرس‌خیابانی در بازدید از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، بخش معدن و صنایع معدنی را مهم‌ترین راه جدا شدن اقتصاد ایران از نفت دانست.

هدف‌گذاری تولید ۱۰ میلیارد یورو کالا در سال ۹۹

سیاست توسعه ساخت داخل کالا و تجهیزات در شرایط تحریم ظالمانه دشمن، فرصتی است که پیش روی تولید کنندگان کشور قرار گرفته و در این ارتباط وزارت صنعت دستیابی به بیش از ۱۰ میلیارد یورو داخلی سازی کالا و تجهیزات را دنبال می کند.

شرایط جدید برای تداوم اعتبار کارت‌های بازرگانی

سیاست جدید برای کارت‌های بازرگانی از سوی متولیان تجاری اعلام شد. در این راستا، عدم ایفای تعهد ارزی از سوی صادرکنندگان ابعاد تازه‌ای پیدا کرده و به نحوه استفاده از کارت بازرگانی از سوی تجار پیوند خورده است.

ماموریت سرپرست وزارت صمت برای اجرای دستورات رئیس‌جمهور

سرپرست وزارت صمت به‌دنبال دستور ویژه رئیس‌جمهور برای پیشبرد اهداف بخش صنعت، معدن و تجارت کشور، مسوول پروژه عملیاتی‌سازی دستورات رئیس‎جمهور را منصوب کرد.

فرمان جدید سرپرست وزارت صمت؛ امضای هرگونه قرارداد جدید ممنوع!

حسین مدرس‌خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در ابلاغیه‌ای هرگونه امضای قرارداد جدید، تفاهم‌نامه، لغو یا صدور ابلاغ جدید و نیز جابه‌جایی نیرو را در این وزارتخانه تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرد.

خبر مهم سرپرست وزارت صنعت برای تولیدکنندگان؛ بانک مرکزی با واردات مواد اولیه بدون انتقال ارز موافقت کرد

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از موافقت بانک مرکزی با واردات مواد اولیه بخش تولید از روش بدون انتقال ارز خبر داد و گفت: با هماهنگی و نظارت بانک مرکزی، واردات مواد اولیه کارخانجات تولیدی با اولویت مواد موجود در بنادر کشور، بدون انتقال ارز امکان‌پذیر خواهد بود.

اطلاعیه مهم بانک مرکزی درباره واردات بدون انتقال ارز

اطلاعیه مهم بانک مرکزی درباره واردات بدون انتقال ارز

رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۳۹۸ را سال «رونق تولید» نامگذاری کردند

رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۳۹۸ را سال «رونق تولید» نامگذاری کردند

طبق لایحه بودجه اعلام شده برای سال ۹۸، شش میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان برای تامین سرمایه صندوق‌های بخش صنعت و معدن در نظر گرفته شده است.

طبق لایحه بودجه اعلام شده برای سال ۹۸، شش میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان برای تامین سرمایه صندوق‌های بخش صنعت و معدن در نظر گرفته شده است.

حقوق دولتی سال 1397 مواد معدنی معادن

حقوق دولتی سال 1397 مواد معدنی معادن