لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

زنجان در تولید سنگ‌های تزئینی، رتبه دوم کشور را دارد

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی گفت: ۳۶ نوع ماده معدنی و در مجموع سالانه ۱۱ میلیون تُن از معادن این استان استخراج می‌شود و زنجان، دومین استان در تولید سنگ‌های تزئینی است.

سیدمرتضی خاتمی روز چهارشنبه در مراسم افتتاح معدن زیرزمینی سولفوره انگوران اظهار داشت: معادن باید پیشران توسعه اقتصادی کشور به‌خصوص در دوران تحریم‌ها باشند.
وی خاطرنشان کرد: حرکت به سوی بخش مردمی معدن، رویکرد مثبتی است که در سال‌های اخیر از ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران شاهد بودیم و به سمتی حرکت می‌کنیم که بتوانیم حقوق دولتی از معادن را طبق قانون، تخصیص دهیم.
خاتمی با بیان اینکه در این زمینه در سال‌های اخیر، گام‌های بسیار خوبی برداشته شده است، افزود: استارت و شروع این کار در کارسازی حقوق دولتی معادن به سود مردم در ارتقای جاده زنجان- دندی- تکاب آغاز شد.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: امیدواریم این جاده در کوتاه‌ترین زمان با مشارکت وزارت راه و شهرسازی به ثمر رسیده و حرکتی انجام شود تا کاستی‌هایی که در گذشته از ناحیه حقوق دولتی برای مردم این منطقه بوده، جبران شود زیرا راه، یکی از مهمترین محورهای توسعه است.
وی گفت: زنجان با داشتن ۶۰۰ میلیون تُن مواد معدنی، رتبه ۱۲ کشور را دارد.
خاتمی اظهار داشت: با نگاه به فرآوری، پرهیز از خام‌فروشی و احصای حقوق مردم از حقوق دولتی ضمن بهره‌برداری خوب باید شهرستانی که بر بستر این ذخایر گرانسنگ قرار گرفته از مواهب آن بهره‌مند شود.
وی با اشاره به وجود معادن مختلف به عنوان مواهب خدادادی در سراسر شهرستان ماهنشان گفت: امیدواریم از حقوق دولتی برای مسائل اجتماعی و حقوق مردم استفاده شود برای مثال ۵۰ درصد مدارس منطقه انگوران تخریبی هستند که انتظار می‌رود در این زمینه‌ها کمک شود.

 

معدن زیرزمینی انگوران ۵۰۰ اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند


مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز گفت: برای معدن زیرزمینی سولفوره انگوران ۱۲۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ریالی و یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورو سرمایه‌گذاری ارزی صورت گرفته و برای ۵۰۰ نفر نیز اشتغال مستقیم ایجاد می‌شود و اشتغال غیرمستقیم معدن در واحدهای تولیدی، زنجیره عظیمی به دنبال دارد.
وجیه‌الله جعفری اظهار داشت: از ۲۳۰ میلیون تُن فلز محتوای ذخایر روی جهان، سهم ایران ۱۲.۱ میلیون تُن به میزان ۵.۳ درصد بوده و در رده هشتم قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: از ۸۳ میلیون تن ذخایر سرب جهان، سهم ایران ۳.۹ میلیون تُن به میزان حدود ۴.۷ درصد بوده و در رده ششم قرار دارد.
جعفری افزود: تولید شمش روی در جهان ۱۳.۲ میلیون تُن بوده که سهم ایران ۲۰۸ هزار تن و حدود ۲ درصد است البته ظرفیت اسمی ۴۰۸ هزار تن است اما به دلیل عدم وجود و کمبود مواد اولیه، میزان تولید، کمتر از ظرفیت اسمی است.
وی تولید سُرب در جهان را ۴.۷ میلیون تن خواند و ادامه داد: این میزان در ایران ۱۹۷ هزار تن است البته ظرفیت اسمی ۹۴۰ هزار تن بوده و که برای ۲۰۸ هزار تن هدفگذاری شده و برنامه برای افزایش و رسیدن تا ۶۰۸ هزار تن است که تحقق این مهم، نیازمند برنامه‌ریزی است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۸۵ معدن سرب و روی در کشور وجود دارد که ذخیره کان‌سنگ آن‌ها در مجموع ۲۱۲ میلیون تُن شناسایی شده است.
وی با اشاره به تاریخچه معدن انگوران، اظهار داشت: این معدن از سال ۱۳۰۱ در حال بهره‌برداری بوده و تا کنون ۱۷.۵ میلیون تن مواد معدنی استخراج شده است.
جعفری با اشاره به وجود ۳.۲ میلیون تن ذخایر در معدن روباز و ۲.۶ میلیون تن در معدن زیرزمینی، خاطرنشان کرد: ذخایر جدید از این معدن در طول بهره‌برداری، اکتشاف شده و عیار آن نیز تغییر کرده است.
وی با بیان اینکه بیشترین بهره‌برداری‌ها از سال ۱۳۵۸ آغاز شده است، افزود: از سال ۵۸ تا ۸۵ میزان برداشت باطله از معدن انگوران ۱۹.۲ و از سال ۸۵ تا ۹۸ این میزان ۸۱ میلیون تن بوده است.
جعفری ادامه داد: از مجموع ۱۷.۵ میلیون تُن استخراج مواد معدنی نیز ۴۰ درصد مربوط به بازه زمانی ۵۸ تا ۸۵ و ۶۰ درصد مربوط به ۸۵ تا ۹۸ بوده است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، شناسایی ذخایر معدن زیرزمینی را ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواند و گفت: طبق قرارداد، سالانه ۱۲۰ هزار تن مواد معدنی برداشت می‌شود و عیار متوسط این مواد نیز ۲۸ درصد است.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ نفر نیز در معدن روباز، اشتغال دارند، افزود: اولین مجوز گردشگری معدنی نیز سال گذشته اخذ شد و امیدواریم با بازدید مردم از این مجموعه، نگاه به معدن، تغییر یافته و نگاه نرم به حوزه معدن باشد.



سایر اخبار

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد اکتشافات معدنی به 60 میلیارد تن خواهد رسید

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در حوزه معدن ۶۳ ماده معدنی در کشور داریم که شامل ۳۷ میلیارد تن منابع شناسایی شده است.

نمایشگاه معدن و صنایع معدنی توسط وزیر صنعت افتتاح شد

شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته توسط وزیر صنعت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد.

وزیر صنعت: بخش معدن بستری برای سرمایه‌گذاری جدید است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز بخش معدن و صنایع معدنی قابلیت همپایی با نفت را برای تحصیل ارز و ایجاد اشتغال دارد و در واقع بستری برای سرمایه‌گذاری جدید محسوب می‌شود.

ضرورت ایجاد فضای شفاف برای مزایده معادن

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ‌‌معدنی کشور از فضای شفاف برای مزایده معادن خبر داد.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت اعلام کرد برنامه وزارت صمت برای حمایت از بازار سرمایه

معاون طرح و برنامه اعلام کرد؛ جهت‌گیری کلی وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت حمایت از بازار سرمایه و تقویت عرضه در این بازار است.

نقشه‌های شناسایی و پیجویی مواد معدنی الشتر، الیگودرز و بروجرد تهیه خواهد شد

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی لرستان درباره فعالیت‌های اکتشافی گفت: در راستای طرح‌های اکتشافی استان، شناسایی و پی‌جویی پتانسیل‌های معدنی استان لرستان با توان کارشناسی و مالی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و استان آغاز شده است.

امور معادن باید همچون گذشته سیر صعودی را طی کند/ ایثار و از خودگذشتگی هنگام حوادث در بخش معدن جلوه گر می شود

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: امیدوارم بتوانم با همکاری همه اساتید و دست‌اندرکاران بخش معدن شرایطی را فراهم کنیم که این حوزه سیر صعودی را همچون گذشته طی کند و به آن جایگاهی که لیاقتش را در کشور دارد، برسد.

استعفای معاون معدنی وزیر صمت تایید شد

نامه استعفای اسماعیلی تایید شده، اما هنوز به طور رسمی این موضوع اطلاع رسانی نشده است.

وزیر صنعت:در صورت رفع تحریم‌ها نیز از حمایت از تولید داخل دست نمی‌کشیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاست وزارت صنعت تقویت تولید داخل است و حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود، از این سیاست، دنباله‌روی خواهد کرد.

رشد اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای وزارت صمت در لایحه بودجه ۱۴۰۰

دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های مجلس از رشد ۴/۴۵ درصدی اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای وزارت صنعت، معدن و تجارت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به نسبت سال گذشته خبر داد.

بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط چقدر تسهیلات گرفتند؟

بر پایه آمارهای اعلامی وزارت صنعت معدن و تجارت، طی ۲۲ ماه گذشته منتهی به پایان آذرماه ۹۹، بابت تامین مالی بنگاه‌های تولیدی کوچک، متوسط و طرح‌های نیمه تمام با پیشرفت بالای ۶۰ درصد، در راستای «اقتصاد مقاومتی» ۷۵ هزار و ۸۰۵ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.