لطفا منتظر بمانید ...

تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ معدنی از محل سود

زنجان در تولید سنگ‌های تزئینی، رتبه دوم کشور را دارد

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی گفت: ۳۶ نوع ماده معدنی و در مجموع سالانه ۱۱ میلیون تُن از معادن این استان استخراج می‌شود و زنجان، دومین استان در تولید سنگ‌های تزئینی است.

سیدمرتضی خاتمی روز چهارشنبه در مراسم افتتاح معدن زیرزمینی سولفوره انگوران اظهار داشت: معادن باید پیشران توسعه اقتصادی کشور به‌خصوص در دوران تحریم‌ها باشند.
وی خاطرنشان کرد: حرکت به سوی بخش مردمی معدن، رویکرد مثبتی است که در سال‌های اخیر از ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران شاهد بودیم و به سمتی حرکت می‌کنیم که بتوانیم حقوق دولتی از معادن را طبق قانون، تخصیص دهیم.
خاتمی با بیان اینکه در این زمینه در سال‌های اخیر، گام‌های بسیار خوبی برداشته شده است، افزود: استارت و شروع این کار در کارسازی حقوق دولتی معادن به سود مردم در ارتقای جاده زنجان- دندی- تکاب آغاز شد.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: امیدواریم این جاده در کوتاه‌ترین زمان با مشارکت وزارت راه و شهرسازی به ثمر رسیده و حرکتی انجام شود تا کاستی‌هایی که در گذشته از ناحیه حقوق دولتی برای مردم این منطقه بوده، جبران شود زیرا راه، یکی از مهمترین محورهای توسعه است.
وی گفت: زنجان با داشتن ۶۰۰ میلیون تُن مواد معدنی، رتبه ۱۲ کشور را دارد.
خاتمی اظهار داشت: با نگاه به فرآوری، پرهیز از خام‌فروشی و احصای حقوق مردم از حقوق دولتی ضمن بهره‌برداری خوب باید شهرستانی که بر بستر این ذخایر گرانسنگ قرار گرفته از مواهب آن بهره‌مند شود.
وی با اشاره به وجود معادن مختلف به عنوان مواهب خدادادی در سراسر شهرستان ماهنشان گفت: امیدواریم از حقوق دولتی برای مسائل اجتماعی و حقوق مردم استفاده شود برای مثال ۵۰ درصد مدارس منطقه انگوران تخریبی هستند که انتظار می‌رود در این زمینه‌ها کمک شود.

 

معدن زیرزمینی انگوران ۵۰۰ اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند


مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز گفت: برای معدن زیرزمینی سولفوره انگوران ۱۲۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ریالی و یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورو سرمایه‌گذاری ارزی صورت گرفته و برای ۵۰۰ نفر نیز اشتغال مستقیم ایجاد می‌شود و اشتغال غیرمستقیم معدن در واحدهای تولیدی، زنجیره عظیمی به دنبال دارد.
وجیه‌الله جعفری اظهار داشت: از ۲۳۰ میلیون تُن فلز محتوای ذخایر روی جهان، سهم ایران ۱۲.۱ میلیون تُن به میزان ۵.۳ درصد بوده و در رده هشتم قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: از ۸۳ میلیون تن ذخایر سرب جهان، سهم ایران ۳.۹ میلیون تُن به میزان حدود ۴.۷ درصد بوده و در رده ششم قرار دارد.
جعفری افزود: تولید شمش روی در جهان ۱۳.۲ میلیون تُن بوده که سهم ایران ۲۰۸ هزار تن و حدود ۲ درصد است البته ظرفیت اسمی ۴۰۸ هزار تن است اما به دلیل عدم وجود و کمبود مواد اولیه، میزان تولید، کمتر از ظرفیت اسمی است.
وی تولید سُرب در جهان را ۴.۷ میلیون تن خواند و ادامه داد: این میزان در ایران ۱۹۷ هزار تن است البته ظرفیت اسمی ۹۴۰ هزار تن بوده و که برای ۲۰۸ هزار تن هدفگذاری شده و برنامه برای افزایش و رسیدن تا ۶۰۸ هزار تن است که تحقق این مهم، نیازمند برنامه‌ریزی است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۸۵ معدن سرب و روی در کشور وجود دارد که ذخیره کان‌سنگ آن‌ها در مجموع ۲۱۲ میلیون تُن شناسایی شده است.
وی با اشاره به تاریخچه معدن انگوران، اظهار داشت: این معدن از سال ۱۳۰۱ در حال بهره‌برداری بوده و تا کنون ۱۷.۵ میلیون تن مواد معدنی استخراج شده است.
جعفری با اشاره به وجود ۳.۲ میلیون تن ذخایر در معدن روباز و ۲.۶ میلیون تن در معدن زیرزمینی، خاطرنشان کرد: ذخایر جدید از این معدن در طول بهره‌برداری، اکتشاف شده و عیار آن نیز تغییر کرده است.
وی با بیان اینکه بیشترین بهره‌برداری‌ها از سال ۱۳۵۸ آغاز شده است، افزود: از سال ۵۸ تا ۸۵ میزان برداشت باطله از معدن انگوران ۱۹.۲ و از سال ۸۵ تا ۹۸ این میزان ۸۱ میلیون تن بوده است.
جعفری ادامه داد: از مجموع ۱۷.۵ میلیون تُن استخراج مواد معدنی نیز ۴۰ درصد مربوط به بازه زمانی ۵۸ تا ۸۵ و ۶۰ درصد مربوط به ۸۵ تا ۹۸ بوده است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، شناسایی ذخایر معدن زیرزمینی را ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواند و گفت: طبق قرارداد، سالانه ۱۲۰ هزار تن مواد معدنی برداشت می‌شود و عیار متوسط این مواد نیز ۲۸ درصد است.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ نفر نیز در معدن روباز، اشتغال دارند، افزود: اولین مجوز گردشگری معدنی نیز سال گذشته اخذ شد و امیدواریم با بازدید مردم از این مجموعه، نگاه به معدن، تغییر یافته و نگاه نرم به حوزه معدن باشد.



سایر اخبار

امام‌جمعه کاشان: اساسی‌ترین موضوع در تداوم انقلاب اسلامی اقتصاد است

نماینده ولی‌فقیه در شهرستان و امام‌جمعه کاشان گفت: انقلاب اسلامی، اقتصادی نبود بلکه اعتقادی بود اما به فرمایش امام محمدباقر(ع) در تداوم انقلاب، اساسی‌ترین موضوع اقتصاد است.

تورم 7 استان بالاتر از میانگین کشور است/ حداقل تورم 21 درصد شد

گزارش مرکز آمار درباره تورم دوازده ماهه منتهی به مردادماه خانوار نشان می‌دهد تورم سالانه ۷ استان بالاتر از میانگین کل کشور است و هیچ یک از استان‌های کشور تورم زیر ۲۱ درصد ندارند.

رشد اقتصادی منفی شد

زارش های رسمی حاکی از رشد منفی اقتصاد ایران در بهار امسال است؛ رشد منفی ۳.۵ درصد با نفت و منفی ۱.۷ درصد بدون نفت.

ذخیره قطعی زمین شناسی کشور حدود ۴۰ میلیارد تن است

اصفهان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ذخیره زمین شناسی کشور بالغ بر ۶۰ میلیارد تن است که ذخیره قطعی حدود ۴۰ میلیارد تن برآورد می شود.

رشد تولید محصولات معدنی در دولت روحانی

تولید کالاهای منتخب معدنی پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ارتقاء قابل توجهی پیدا کرد و محصولاتی مانند کنسانتره آهن، گندله، آهن اسفنجی، کنسانتره مس و مس کاتد که در ابتدای انقلاب فاقد تولید بوده اند، در سال های اخیر، افزایش چشمگیری داشته اند.

کرباسیان: نفت و سیاست، معدن را به حاشیه بُرد/ وزارت معادن و فلزات احیا شود

مهدی کرباسیان درباره اینکه چرا «معدن» همیشه در حاشیه بوده، معتقد است، نفت و سیاست معدن را به حاشیه برد. وی اعتقاد دارد، وزارت معادن حتی برای مدت کوتاهی باید احیا شود.

سرقینی کلید دار وزارت صمت شد؛ مروری بر دیدگاه‌های سرپرست جدید وزارت صنعت

رییس جمهوری دیروز (شنبه) با صدور حکمی «جعفر سرقینی» را به عنوان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب کرد، او که اکنون کلید دار این وزارتخانه است با سه دهه سابقه مدیریتی در عرصه‌های مختلف، بیشتر رویکرد معدنی دارد.

وقتی سخت‌ترین شغل دنیا گرفتار سودجویان می شود!

می‌گویند سخت‌ترین شغل دنیا است یا بهتر است اینگونه بگوییم، وقتی بخواهند شغل سختی را معرفی کنند، می‌گویند بعد از این شغل، شغل مدنظر سخت‌ترین حرفه دنیا است، کار در آن بسیار دشوار به نظر می‌رسد و تا زمانی که در اعماق 20، 30 یا 300 متری آن کار نکنید، این نوشته‌ را درک نخواهید کرد، حرفه‌ای که اندازه سختی و آسانی دیگر حرفه‌ها با آن سنجیده می‌شود، شغلی به نام "کار در معدن".

تمرکز کمیسیون‌های تخصصی بر اولویتهای نظارتی و تقنینی و رویکرد برنامه‌محور

ششمین جلسه شورای هماهنگی هیأت رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس با بررسی اولویتهای پیشنهادی دو کمیسیون صنایع و معادن و شوراها و امورداخلی و پیشنهادات مرکز پژوهشها برگزار شد.

وزارت صمت در سال جهش تولید بدون وزیر ماند

در سال جهش تولید و در سالی که مردم با شدیدترین مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم و شیوع کرونا رنج می برند وزارت صنعت، معدن و تجارت بدون وزیر و بلاتکلیف مانده است

مهم‌ترین رویدادهای خبری اصفهان

اخذ مجوز برای برگزاری آیین‌های محرم در اصفهان ضروریست، ارتقای کیفیت زندگی مردم‌ ضروری است و ۴۵۰ نفر کادر درمانی و بهداشتی استان اصفهان به کرونا مبتلا شدند از مهم‎ترین رویدادهای خبری اصفهان در هفته گذشته بود.