لطفا منتظر بمانید ...

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

زنجان در تولید سنگ‌های تزئینی، رتبه دوم کشور را دارد

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی گفت: ۳۶ نوع ماده معدنی و در مجموع سالانه ۱۱ میلیون تُن از معادن این استان استخراج می‌شود و زنجان، دومین استان در تولید سنگ‌های تزئینی است.

سیدمرتضی خاتمی روز چهارشنبه در مراسم افتتاح معدن زیرزمینی سولفوره انگوران اظهار داشت: معادن باید پیشران توسعه اقتصادی کشور به‌خصوص در دوران تحریم‌ها باشند.
وی خاطرنشان کرد: حرکت به سوی بخش مردمی معدن، رویکرد مثبتی است که در سال‌های اخیر از ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران شاهد بودیم و به سمتی حرکت می‌کنیم که بتوانیم حقوق دولتی از معادن را طبق قانون، تخصیص دهیم.
خاتمی با بیان اینکه در این زمینه در سال‌های اخیر، گام‌های بسیار خوبی برداشته شده است، افزود: استارت و شروع این کار در کارسازی حقوق دولتی معادن به سود مردم در ارتقای جاده زنجان- دندی- تکاب آغاز شد.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: امیدواریم این جاده در کوتاه‌ترین زمان با مشارکت وزارت راه و شهرسازی به ثمر رسیده و حرکتی انجام شود تا کاستی‌هایی که در گذشته از ناحیه حقوق دولتی برای مردم این منطقه بوده، جبران شود زیرا راه، یکی از مهمترین محورهای توسعه است.
وی گفت: زنجان با داشتن ۶۰۰ میلیون تُن مواد معدنی، رتبه ۱۲ کشور را دارد.
خاتمی اظهار داشت: با نگاه به فرآوری، پرهیز از خام‌فروشی و احصای حقوق مردم از حقوق دولتی ضمن بهره‌برداری خوب باید شهرستانی که بر بستر این ذخایر گرانسنگ قرار گرفته از مواهب آن بهره‌مند شود.
وی با اشاره به وجود معادن مختلف به عنوان مواهب خدادادی در سراسر شهرستان ماهنشان گفت: امیدواریم از حقوق دولتی برای مسائل اجتماعی و حقوق مردم استفاده شود برای مثال ۵۰ درصد مدارس منطقه انگوران تخریبی هستند که انتظار می‌رود در این زمینه‌ها کمک شود.

 

معدن زیرزمینی انگوران ۵۰۰ اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند


مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز گفت: برای معدن زیرزمینی سولفوره انگوران ۱۲۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ریالی و یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورو سرمایه‌گذاری ارزی صورت گرفته و برای ۵۰۰ نفر نیز اشتغال مستقیم ایجاد می‌شود و اشتغال غیرمستقیم معدن در واحدهای تولیدی، زنجیره عظیمی به دنبال دارد.
وجیه‌الله جعفری اظهار داشت: از ۲۳۰ میلیون تُن فلز محتوای ذخایر روی جهان، سهم ایران ۱۲.۱ میلیون تُن به میزان ۵.۳ درصد بوده و در رده هشتم قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: از ۸۳ میلیون تن ذخایر سرب جهان، سهم ایران ۳.۹ میلیون تُن به میزان حدود ۴.۷ درصد بوده و در رده ششم قرار دارد.
جعفری افزود: تولید شمش روی در جهان ۱۳.۲ میلیون تُن بوده که سهم ایران ۲۰۸ هزار تن و حدود ۲ درصد است البته ظرفیت اسمی ۴۰۸ هزار تن است اما به دلیل عدم وجود و کمبود مواد اولیه، میزان تولید، کمتر از ظرفیت اسمی است.
وی تولید سُرب در جهان را ۴.۷ میلیون تن خواند و ادامه داد: این میزان در ایران ۱۹۷ هزار تن است البته ظرفیت اسمی ۹۴۰ هزار تن بوده و که برای ۲۰۸ هزار تن هدفگذاری شده و برنامه برای افزایش و رسیدن تا ۶۰۸ هزار تن است که تحقق این مهم، نیازمند برنامه‌ریزی است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۸۵ معدن سرب و روی در کشور وجود دارد که ذخیره کان‌سنگ آن‌ها در مجموع ۲۱۲ میلیون تُن شناسایی شده است.
وی با اشاره به تاریخچه معدن انگوران، اظهار داشت: این معدن از سال ۱۳۰۱ در حال بهره‌برداری بوده و تا کنون ۱۷.۵ میلیون تن مواد معدنی استخراج شده است.
جعفری با اشاره به وجود ۳.۲ میلیون تن ذخایر در معدن روباز و ۲.۶ میلیون تن در معدن زیرزمینی، خاطرنشان کرد: ذخایر جدید از این معدن در طول بهره‌برداری، اکتشاف شده و عیار آن نیز تغییر کرده است.
وی با بیان اینکه بیشترین بهره‌برداری‌ها از سال ۱۳۵۸ آغاز شده است، افزود: از سال ۵۸ تا ۸۵ میزان برداشت باطله از معدن انگوران ۱۹.۲ و از سال ۸۵ تا ۹۸ این میزان ۸۱ میلیون تن بوده است.
جعفری ادامه داد: از مجموع ۱۷.۵ میلیون تُن استخراج مواد معدنی نیز ۴۰ درصد مربوط به بازه زمانی ۵۸ تا ۸۵ و ۶۰ درصد مربوط به ۸۵ تا ۹۸ بوده است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، شناسایی ذخایر معدن زیرزمینی را ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواند و گفت: طبق قرارداد، سالانه ۱۲۰ هزار تن مواد معدنی برداشت می‌شود و عیار متوسط این مواد نیز ۲۸ درصد است.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ نفر نیز در معدن روباز، اشتغال دارند، افزود: اولین مجوز گردشگری معدنی نیز سال گذشته اخذ شد و امیدواریم با بازدید مردم از این مجموعه، نگاه به معدن، تغییر یافته و نگاه نرم به حوزه معدن باشد.



سایر اخبار

پیش‌نیاز استخراج از معادن چیست؟

مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران دارای زنجیره کاملی از مطالعات فرآوری مواد معدنی از آزمایشگاه شناسایی و آنالیز معدنی تا مطالعات کانی‌شناسی، فرآوری، محیط‌زیست، پایلوت فرآوری و همچنین کارگاه ساخت که به بحث توسعه فناوری و ساخت تجهیزات می‌پردازد را در اختیار دارد.

پرداخت ۱۷.۶ هزار میلیارد ریال به پروژه‌های اقتصاد مقاومتی

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت‌ماه در مجموع مبلغ ۱۷.۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۴۶۵ واحد در قالب پروژه رونق تولید پرداخت شده است.

معادن کوچک و متوسط سهم ۶۵ درصدی از استخراج را دارند

براساس آمار وزارت صنعت، معدن وتجارت، معادن کوچک و متوسط سهم میانگین ۶۵ درصدی از میزان استخراج سالیانه با حدود ۲۶۰ میلیون تن را به خود اختصاص داده‌اند.

چالش‌های معدنکاری، محیط‌زیست و توسعه پایدار

یکی از مهمترین و اساسی‌ترین پایه‌های اقتصاد هر کشور را منابع معدنی آن کشور تشکیل می‌دهند. نقش معادن دررشد اقتصادی بسیار جدی و راهبردی است و بهره‌برداری از معادن کشور یک ضرورت انکارناپذیر در توسعه اقتصادی محسوب می‌شود.

نیاز به هزار هزار میلیارد تومان منابع مالی برای تحقق رشد اقتصادی

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برای تحقق رشد اقتصادی مطلوب به هزار هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است.

سهم بخش تعاون از شاغلان معادن چقدر است؟

تعداد شاغلان معادن درسال۹۷، ۹۹۷۳۴ نفر بوده که سهم بخش تعاون از این تعداد۴.۱ درصد می باشد. تعداد شاغلان این معادن در سال ۹۷، حدود۱.۴ درصد نسبت به سال ۹۶، افزایش داشته است.

حال و روز «اصفهان» به عنوان قطب سنگ های تزئینی/ « خداداد غریب پور » مدیر عملیاتی است

استان اصفهان، در کنار آذربایجان شرقی و مرکزی، جزو استان هایی است که در حوزه استخراج سنگ تزئینی و ساختمانی، پیشگام تلقی می شود و این چند استان، قطب های تولید سنگ کشورمان هستند.

درخواست فعالان صنعت معدن از وزارت صنعت برای تسهیل صادرات

رییس خانه معدن ایران گفت: امروز کشور در حلقه تحریم های ظالمانه دشمن قرار دارد و بحران کرونا نیز از اسفندماه نیز آثار منفی خود را بروز داده، بنابراین در این شرایط انتظار اهل حرفه از مدیریت جدید وزارت صنعت تسهیل امر صادرات است.

معاون وزیر صنعت: از سرمایه‌گذاری بر روی فرآوری سنگ‌های تزیینی حمایت می‌کنیم

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به اینکه سنگ‌های تزیینی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است، گفت: از هرگونه سرمایه‌گذاری بر روی فرآوری اینگونه سنگ‌ها حمایت می‌کنیم.

پوشش ریسک سرمایه‌گذاری شرکت‌های معدنی استارت‌آپ‌ها

معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت اعلام کرد: سازمان ایمیدرو آمادگی دارد تا بوسیله صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی علاوه بر ارایه تسهیلات به دانش بنیان‌ها، ریسک سرمایه‌گذاری شرکت‌های معدن و صنایع معدنی در همکاری با استارت آپ‌ها را پوشش دهد.

تهدید کرونا، فرصت اقتصادی برای ایران است

معاون بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان گفت: شیوع بیماری کرونا بعد از حوزه سلامت، بیشترین تاثیر را در حوزه اقتصاد گذاشته و تمام کشورها از جمله ایران به یقین رسیده‌اند که دوران پُرتلاطمی در حوزه اقتصادی خواهند داشت اما تجربه تاریخی بشر و به‌ویژه دوران دفاع مقدس و تحریم‌های ظالمانه چندین ساله علیه کشور به ما آموخت که بهترین درس‌ها را از بدترین شرایط می‌گیریم.