لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

فعالیت معدنی نباید باعث اختلال در محیط زیست و منابع طبیعی شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا بهرامن» بعدازظهر امروز (چهارشنبه) پیش از امضای تفاهم نامه با شهرداری منطقه ۶ تهران با موضوع «گذر معدن» در محل خانه معدن افزود: اکنون فعالیت‌های معدنی و مسائل محیط‌زیستی می‌توانند با یکدیگر روابط پایاپای داشته باشند و به همدیگر کمک کنند.

وی تصریح کرد: نگاه فعالان معدنی در مهندسی محیط زیست و فعالیت‌های اقتصادی مانند معدن‌کاوی باید به نحوی باشد که تخریبی به طبیعت از نگاه انسانی نداشته باشد، همچنین ممکن است نگاه طبیعی معدنکاران تخریب به دنبال داشته باشد، اما پس از برداشت، بازسازی باید شکل اجرایی به خود گیرد.

رییس خانه معدن خاطرنشان ساخت: یکی از مباحثی که به عنوان یک تشکل بخش خصوصی معدنی و به عنوان دوستداران محیط زیست برای هرگونه فعالیت معدنی باید انجام دهیم، تغییر نگرش است و باید نگاه معدنکار به آینده باشد، زمانی که فعالیت یک معدن به انتها می‌رسد، باید بازسازی آن معدن را به خوبی در نظر بگیریم و کمترین خسارت را به طبیعت وارد سازیم.

وی گفت: تمامی تشکل‌های معدنی بر حفاظت محیط زیست تاکید دارند و همزمان نحوه نظارت نهاد متولی منابع طبیعی و محیط زیست کشور هم باید برمبنای یک رابطه دوطرفه، منطقی و مقبول باشد، ضمن اینکه در گذشته اشتباهاتی رخ داده و یکسری فعالیت‌های معدنی مطرح بوده که با تخریب زیاد همراه بودند.

بهرامن اضافه کرد: نگرش مهندسی معدن در بازسازی معادن نگاه پایداری نبوده و پیشنهاد شفاف کنونی اینکه بگونه ای قانونمند فعالیت شود که هر فعالیت معدنی در هر منطقه‌ای که شروع می‌شود، در انتهای زمان فعالیت آن معدن، طبیعت هرچند با تغییر جهت‌هایی، بازگردانده و احیا شود.

وی یادآور شد: روش‌های دیگری نیز وجود دارد و اینکه می‌توان فضای معدنی را به یک منطقه گردشگری مبدل ساخت، چون معادن هم به نوعی سرمایه ملی محسوب می‌شوند. بنابراین ایجاد معدن بدون نگاه به آینده تنها تخریب زیستگاه‌های آینده به حساب می آیند.

رییس خانه معدن افزود: امروز نگاه فعالان معدنی در کشور به بخش معدن بر اساس استانداردهای جهانی است و حفاظت محیط زیست بدون توجه به جامعه و محیط محقق نمی شود بلکه از تمام بخش‌های آن به نحو مطلوب باید استفاده کرد و هر کدام از مولفه‌های منابع طبیعی ارزش ویژه خود را برای حیات دارند.

وی گفت: بسیاری از این تخریب‌ها قابل جبران نیستند، اما در صورتی که الزام های محیط زیستی در مدیریت و بهره‌برداری و اکتشاف معادن در ایران جدی گرفته شود، این آسیب‌ها و تخریب‌ها به حداقل خواهد رسید و این پیام روشن را برای جامعه دارد که جامعه معدن در ایران با رعایت اصول محیط زیستی به سمت توسعه پایدار گام برداشته است.

به گزارش ایرنا، امروز بالغ بر ۱۰ هزار و ۴۰۰ معدن در سطح کشور دارای پروانه بهره برداری هستند که تعداد پنجهزار و ۶۰۰ معدن فعال محسوب می شوند و در سال‌های اخیر بطور متوسط ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج که ۶۰ تا ۶۵ درصد این میزان مصالح ساختمانی است.

تفاهم‌نامه همکاری خانه معدن ایران و شهرداری منطقه ۶ پایتخت بعدازظهر امروز ( چهارشنبه) به منظور برقراری تعامل، همکاری و مشارکت در احداث «گذر معدن» در طول خیابان سمیه از تقاطع شریعتی تا حافظ، امضا شد.

موضوع این تفاهم نامه همکاری و مشارکت در اجرای طرح گذر معدن با تعهد به اجرای طرح جامع توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران مصوب ۳۰ دیماه ۱۳۸۷ برنامه پنج ساله توسعه شهر تهران با تاکید بر برنامه ریزی و مشارکت در چارچوب نقش مسوولیت اجتماعی بخش های اقتصادی کشور است.



سایر اخبار

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد اکتشافات معدنی به 60 میلیارد تن خواهد رسید

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در حوزه معدن ۶۳ ماده معدنی در کشور داریم که شامل ۳۷ میلیارد تن منابع شناسایی شده است.

نمایشگاه معدن و صنایع معدنی توسط وزیر صنعت افتتاح شد

شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته توسط وزیر صنعت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد.

وزیر صنعت: بخش معدن بستری برای سرمایه‌گذاری جدید است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز بخش معدن و صنایع معدنی قابلیت همپایی با نفت را برای تحصیل ارز و ایجاد اشتغال دارد و در واقع بستری برای سرمایه‌گذاری جدید محسوب می‌شود.

ضرورت ایجاد فضای شفاف برای مزایده معادن

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ‌‌معدنی کشور از فضای شفاف برای مزایده معادن خبر داد.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت اعلام کرد برنامه وزارت صمت برای حمایت از بازار سرمایه

معاون طرح و برنامه اعلام کرد؛ جهت‌گیری کلی وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت حمایت از بازار سرمایه و تقویت عرضه در این بازار است.

نقشه‌های شناسایی و پیجویی مواد معدنی الشتر، الیگودرز و بروجرد تهیه خواهد شد

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی لرستان درباره فعالیت‌های اکتشافی گفت: در راستای طرح‌های اکتشافی استان، شناسایی و پی‌جویی پتانسیل‌های معدنی استان لرستان با توان کارشناسی و مالی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و استان آغاز شده است.

امور معادن باید همچون گذشته سیر صعودی را طی کند/ ایثار و از خودگذشتگی هنگام حوادث در بخش معدن جلوه گر می شود

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: امیدوارم بتوانم با همکاری همه اساتید و دست‌اندرکاران بخش معدن شرایطی را فراهم کنیم که این حوزه سیر صعودی را همچون گذشته طی کند و به آن جایگاهی که لیاقتش را در کشور دارد، برسد.

استعفای معاون معدنی وزیر صمت تایید شد

نامه استعفای اسماعیلی تایید شده، اما هنوز به طور رسمی این موضوع اطلاع رسانی نشده است.

وزیر صنعت:در صورت رفع تحریم‌ها نیز از حمایت از تولید داخل دست نمی‌کشیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاست وزارت صنعت تقویت تولید داخل است و حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود، از این سیاست، دنباله‌روی خواهد کرد.

رشد اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای وزارت صمت در لایحه بودجه ۱۴۰۰

دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های مجلس از رشد ۴/۴۵ درصدی اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای وزارت صنعت، معدن و تجارت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به نسبت سال گذشته خبر داد.

بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط چقدر تسهیلات گرفتند؟

بر پایه آمارهای اعلامی وزارت صنعت معدن و تجارت، طی ۲۲ ماه گذشته منتهی به پایان آذرماه ۹۹، بابت تامین مالی بنگاه‌های تولیدی کوچک، متوسط و طرح‌های نیمه تمام با پیشرفت بالای ۶۰ درصد، در راستای «اقتصاد مقاومتی» ۷۵ هزار و ۸۰۵ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.