لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «سیدمهدی نیازی» امروز (جمعه)‌ در حاشیه حضور در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران افزود: این نمایشگاه امسال با ابعاد وسیعتری برگزار و با استقبال خوبی از سوی واحدهای تولید و صنعتگران روبه‌رو شد که نشان‌دهنده آن است که تولید داخلی به لحاظ فنی و زیرساختی، آمادگی کامل را برای تامین نیازهای کشور در حوزه‌های مختلف را دارد.

وی با بیان اینکه سیاست ما قانع بودن به بازار داخلی نیست و صادرات را به شکل جدی دنبال می‌کنیم، گفت: معتقدیم ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌مان کوچک شده و باید گام‌های وسیع‌تری در منطقه و بازارهای بین‌المللی برداریم؛ این مساله در دستور کار است و در این راستا اقدامات خوبی انجام شده و باید از آنها پشتیبانی کنیم.

تغییر برخی از اولویت‌های تخصیص ارز به نفع تولید

سرپرست وزارت صمت با اشاره به اینکه مسائل و مشکلاتی که از سوی بسیاری از شرکت‌ کنندگان در این نمایشگاه مطرح شد، مرتبط با سایر دستگاه‌های خارج از وزارت صمت است، در مورد مشکل تخصیص ارز، اظهار داشت: در این زمینه، مذاکرات و نشست‌های بسیاری را با بانک مرکزی انجام دادیم و برخی از اولویت‌های تخصیص ارز را به نفع تولید تغییر دادیم که این مساله با همکاری کامل بانک مرکزی همراه شد.

وی اضافه‌کرد: ممکن است تاخیرهایی در تامین ارز واحدهای تولیدی اتفاق افتاده باشد که هفته گذشته در خصوص آن نشست‌های مختلفی برگزار شد؛ بر این اساس علاوه بر پیگیری موضوعات ارزی در کوتاه مدت به دنبال روش‌های جدید، بهتر و ساده‌تر هستیم تا مشکلات تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان جهت تامین مواد اولیه و قطعات با شرایط بهتری پیگیری شود.

ترخیص ۹۰ درصدی مواد اولیه

نیازی در مورد ترخیص کالا در گمرک هم تاکید کرد: با مدیران گمرک در این خصوص مذاکره کردیم و بحث ترخیص ۹۰ درصدی عملیاتی شده تا هر مواد اولیه و کالای واسطه ای که در گمرک موجود است و اسناد و مدارک از سمت ذی‌نفع خارجی در اختیار واردکننده و تولیدکننده وجود داشته باشد، به‌صورت ۹۰ درصد ترخیص ‌شود.

وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی همیشه مشکل نقدینگی داشته‌اند، ادامه‌داد: از سال گذشته روش‌های جدیدی در خصوص تامین مالی به روش زنجیره‌ای شروع کردیم که هنوز به‌شکل کامل از سوی بانک‌های عملیاتی نشده است؛ اگر این مساله را در شبکه مالی عملیاتی کنیم، امیدواریم بخش قابل ملاحظه‌ای از مشکل تامین نقدینگی بنگاه‌ها برطرف شود.

ناترازی انرژی، ناترازی‌ مهم در کشور

سرپرست وزارت صمت در مورد برنامه این وزارتخانه درباره بهینه‌سازی مصرف انرژی در حوزه صنایع، خاطرنشان‌کرد: یکی از ناترازی‌های مهمی که در کشور وجود دارد، ناترازی انرژی است که الزاما نباید با تولید بیشتر انرژی حل شود.

وی ادامه‌داد: یکی از رویکردهای مهمی که همیشه در جهان وجود داشته و باید به‌شکل جدی به آن ورود کنیم، بحث بهینه‌سازی مصرف در همه حوزه‌ها است. بهینه‌سازی مصرف‌ در حوزه‌های ساختمان، محصولات صنعتی (خودرو و لوازم خانگی و غیره)، کشاورزی و ... به ما کمک می‌کند که سیر انرژی و انرژی‌های ذخیره شده را برای سایر حوزه‌های مولد استفاده کنیم، زیرا بخش تولید در تابستان با محدودیت برق و در زمستان با محدودیت گاز روبروست.

نیازی در ادامه یادآور شد: شورای‌عالی انرژی به ریاست رئیس جمهوری در هفته جاری برگزار شد و تصمیمات و راهبردی مناسبی در این موارد اتخاذ شد.

تولید محصولات کم‌مصرف، ماموریت وزارت صمت است

وی اضافه‌کرد: در حوزه تولید محصولات کم‌مصرف که ماموریت وزارت صنعت، معدن و تجارت است، مانند حوزه‌های لوازم‌خانگی، حوزه خودرو و محصولات دیگر که مصرف کننده انرژی هستند، برنامه‌ جامعی خواهیم داشت.

این مقام مسوول یادآور شد: البته در حوزه تولید محصولات الکتریکی مانند یخچال و لوازم خانگی، عموما گریدهای بالای بهره‌وری انرژی تولید می‌شود، اما این به‌معنای توقف فعالیت‌ ها در این حوزه نیست زیرا باید بهره‌وری مصرف انرژی در این حوزه‌ها را ارتقا دهیم.

سرپرست وزارت صمت همچنین اظهار داشت: پروژه بازسازی و نوسازی صنایع برای افزایش بهره‌وری انرژی در خطوط تولید از سال گذشته شروع شده و امسال نیز با ابعاد وسیعتری اجرایی می‌شود.

برپایه این گزارش، سرپرست وزارت صمت امروز با حضور در نمایشگاه بین‌المللی تهران، از مجموعه‌های تولیدی و صنعتی شرکت کننده در بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز، پالایش و پتروشیمی بازدید کرد.

در این برنامه سرپرست وزارت صمت از ۶ سالن و بیش از ۵۰ غرفه بازدید و با مدیران شرکت‌های حاضر در نمایشگاه دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این بازدید ضمن اطلاع کامل از مشکلات این شرکت‌ها در حوزه‌های واردات، ارز، تامین مواد اولیه، دریافت تسهیلات بانکی، زیرساخت‌ها و غیره، راهکارهای لازم برای حل این مشکلات را به آنها ارائه کرد.



سایر اخبار

تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ معدنی از محل سود

رییس هیات عامل ایمیدرو از برنامه ریزی برای تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی از محل سود خبر داد.

صادرات کالا به تفکیک گروه‌های اقتصادی/ رشد صادرات به اوراسیا

در حالی که صادرات ایران در سال 98 نسبت به 97 به کشورهای عضو مجمع اقتصادی اوراسیا 75 درصد رشد داشته است،اما صادرات ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا 33 درصد کاهش یافته است.

افزایش ۵۵ درصدی فروش شرکت‌های بزرگ معدنی در بورس

سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: عملکرد فروش تجمعی شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی در فروردین و اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۵ درصد رشد یافت.

دستورالعمل اجرایی کمیته اقدام صادراتی نهایی شد

مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تصویب تشکیل کمیته اقدام صادراتی در کمیته کارشناسی شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی، از نهایی‌شدن دستورالعمل اجرایی کمیته اقدام صادراتی و ابلاغ آن در چند روز آینده خبر داد.

افت بیش از ۶ درصدی صدور تمام مجوزهای معدنی

طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با عملکرد سال ۱۳۹۸، تعداد تمامی مجوزهای معدنی شامل پروانه بهره‌برداری، پروانه اکتشاف و گواهی کشف با افت صدور مواجه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، در طول مدت سال ۱۳۹۸، صدور مجوزهای فعالیت‌های معدنی کاهش ۶.۸ درصدی تا ۱۱.۳ درصدی داشته‌اند.

بهره‌برداری از ۴ طرح صنعتی در اصفهان آغاز شد

اصفهان-بهره‌برداری چهار طرح صنعتی با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار روز چهاشنبه با حضور معاون وزیر صنعت و رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان شهرکها و صنایع کوچک ایران در استان اصفهان آغاز شد.

تکمیل سرمایه‌گذاری‌ها راهبرد محوری وزارت صمت برای جهش تولید است

اصفهان-معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: محوری‌ترین سیاست این وزارتخانه در قالب افزایش و جهش تولید، تکمیل سرمایه‌گذاری‌ها برای بهره‌برداری سریع آنها بویژه در زنجیره تامین است.

بازگشایی مرزها و امید به گشایش در صادرات غیرنفتی

این روزها پایانه های مرزی ایران که به دلیل شیوع کرونا از میانه اسفند ماه تعطیل و یا نیمه تعطیل شده بودند، یکی پس از دیگری فعالیت خود را از سر می گیرند که نویددهنده بازگشت رونق به صادرات غیرنفتی و بهبود تراز تجاری کشور در ماه های آینده خواهد بود.

دلیل اختلاف فاحش بانک مرکزی و مرکز آمار در اعلام رشد صنعت و معدن چه بود؟

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت (صمت) تفاوت جامعه آماری و در نظر گرفتن نفت ذیل گروه صنعت در مطالعات مرکز آمار را دلیل تفاوت آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار دانست.

۱۴۸ شرکت درخواست عرضه اولیه دادند

مدیر پذیرش سهام فرابورس ایران گفت: در سال ۱۳۹۸، تعداد ۱۴۸ شرکت در صنایع مختلف از جمله صنایع پتروشیمی، فلزات اساسی، استخراج زغال سنگ، سرمایه‌گذاری، بیمه، کشت و دام و طیور، حمل و نقل و... درخواست پذیرش خود را برای ورود به بازار اول و دوم فرابورس ایران ارسال کردند.

پیش‌بینی جهش 20درصدی در حوزه فراوری تولیدات معدنی معاون وزارت صمت اعلام کرد؛ پیش‌بینی جهش ۲۰درصدی در حوزه فراوری تولیدات معدنی

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: قصد داریم که در سال جاری استخراج و بهره‌برداری معادن را ۲۵ درصد ارتقا دهیم و در حوزه فراوری مواد و تولیدات معدنی، جهش ۲۰ درصدی هدفگذاری شده است.