لطفا منتظر بمانید ...

تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ معدنی از محل سود

معادن کوچک و متوسط سهم ۶۵ درصدی از استخراج را دارند

براساس آمار وزارت صنعت، معدن وتجارت، معادن کوچک و متوسط سهم میانگین ۶۵ درصدی از میزان استخراج سالیانه با حدود ۲۶۰ میلیون تن را به خود اختصاص داده‌اند.

برپایه جداول آماری مربوطه حاکی است، سیاست احیا و فعال سازی معادن کوچک که از اردیبهشت ماه سال گذشته کلید خورد نقش موثری در رونق تولید و اشتغال به همراه خواهد داشت.

واقعیت اینکه احیای معادن کوچک مقیاس گامی مهم برای تحقق انقلاب معدنی در کشور و جایگزین شدن درآمدهای معدنی به جای درآمدهای نفتی به عنوان اهداف بالادستی کشور به شمار می رود و این مساله مورد توجه دولت بوده است.
پیش از این وزارت صنعت آمار داده بود که متوسط مواد معدنی استخراجی از معادن فعال کشور بالغ بر ۴۰۰ میلیون تن است که از این رقم ۶۰ تا ۶۵ درصد مربوط به مصالح ساختمانی است.

داده‌های پیشین گویای آن است که در سطح ۳۱ استان کشور تعداد ۱۰ هزار و ۴۰۴ معدن دارای پروانه بهره برداری هستند و از این رقم پنج هزار و ۶۴۷ معدن فعال وجود دارد و بقیه غیرفعال محسوب می‌شوند.

سیاست توسعه معادن و صنایع معدنی از برنامه‌های اصلی دولت های یازدهم و دوازدهم محسوب می‌شود و امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال جهش تولید نام گذاری شده، این مهم با جدیت دنبال می‌شود.

 براساس بررسی‌های شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بالغ بر ۹۸.۳ درصد از معادن کشور مشخصه کوچک و متوسط دارند و استان اصفهان بیشترین سهم عددی را دارد و بالاترین میزان معادن غیر فعال مربوط به استان خراسان رضوی می‌شود.

طرح فعال سازی معادن کوچک و متوسط در نقاط مختلف کشور با هدف فعال‌سازی معادن بخش خصوصی که به دلیل شرایط داخلی یا بین المللی نیمه فعال یا تعطل شده‌اند، از آذرماه سال ۹۷ تعریف و در سال ۹۸ عملیاتی شد.

طبق برنامه ریزی انجام شده برای سال ۹۸ فعال سازی ۱۵۰ معدن با اشتغال سه هزار نفر در دستور کار قرار گرفت که شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران آمار داد که تا سوم اسفند ۹۸ حدود ۱۴۵ معدن در مسیر فعال سازی قرار گرفت و ۳۲ معدن فعال شد.

داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت که در بهمن ماه پارسال توسط وزیر وقت منصوب شد، اردیبهشت‌ماه امسال وعده داد که تعداد یک هزار معدن غیرفعال امسال در مدار تولید قرار می‌گیرد.

آمار منتشر شده توسط دبیر شورای هماهنگی طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک (سید رضا عظیمی) گویای آن است که امسال قرار است ۲۰۰ معدن کوچک احیاء شود و ایجاد ۲۵ کارخانه فرآوری به منظور ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی در دستور کار قرار دارد.
 بر اساس آمارهای منتشر شده، ۸۵ درصد سهم اشتغال معادن مربوط به معادن کوچک است و برآورد می شود که معادن زغالسنگ ۲۰ تا ۲۵ درصد سهم اشتغال این بخش را داشته باشند.

به گزارش ایرنا، ایران با برخورداری از ۶۸ نوع ماده معدنی در بین کشورهای جهان از لحاظ تنوع رده دهم را دارد و با شناسایی حدود ۶۰ میلیارد تن ماده معدنی که از این رقم نزدیک به ۴۰ میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است، جایگاه پانزدهم دنیا را دارد.



سایر اخبار

تفویض اختیار شورای عالی معادن به شورای معادن استان‌ها

بخشی از اختیارات شورای عالی معادن با هدف رونق‌بخشی به تولید و احیا و ایجاد تحرک در معادن غیرفعال مستقر در سراسر کشور، به شورای معادن استان ها واگذار شد.

فعالان حوزه معدن از محیط زیست صیانت کنند

ستاندار گیلان، بر لزوم حفظ و صیانت از محیط زیست در هر دو وجه بهره برداری از معادن تاکید کرد و افزود: لازم است فعالان حوزه معدن، موضوع حفظ محیط زیست را به عنوان یک سرفصل مهم در دستور کار قرار دهند.

واحدهای تولیدی با چک برگشتی از خدمات بانکی محروم نمی‌شوند

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید گفت: بر اساس مصوبه این ستاد، آن دسته از واحدهای تولیدی دارای چک برگشتی که تعداد شاغلان آنها بالای 50 نفر است، همچنان از خدمات بانکی برخوردار خواهند شد.

بررسی دیپلماسی اقتصادی با حضور ظریف در کمیسیون صنایع.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس از بررسی دیپلماسی اقتصادی با حضور وزیر امور خارجه در جلسه این کمیسیون خبر داد.

اعطای یارانه سود تسهیلات، به خریداران ماشین‌آلات معدنی ایرانی

رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) با اشاره به حرکت در مسیر تحقق شعار جهش تولید، از اعطای یارانه سود تسهیلات به خریداران ماشین‌آلات معدنی ساخت داخل توسط این سازمان خبر داد.

افزایش 3 ماهه اعتبار پروانه‌های معادن زیان‌دیده از کرونا در سمنان

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان از افزایش سه ماهه اعتبار پروانه‌های اکتشاف معدنی در استان خبر داد و گفت: این افزایش اعتبار به صورت رایگان و در راستای حمایت از معادن آسیب دیده از شیوع ویروس عالمگیر کرونا انجام شده است.

افت 91 درصدی طرح های مصوب سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت ومعدن

طبق آمارهای رسمی در فصل زمستان 98 طرح های مصوب سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت با افت 91 درصدی همراه بود.

تصویب 467 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی صنعتی و معدنی در بهار امسال

بخش صنعت، معدن و تجارت در سه ماه اول امسال با ۲۶ مورد و حجم سرمایه گذاری ۴۶۷ میلیون دلار به ترتیب سهم ۴۵ و ۵۶ درصدی را از لحاظ تعداد و ارزش کل سرمایه گذاری های کشور به خود اختصاص داده است.

توجه به مشکلات صادرکنندگان، در پیگیری بازگشت ارزهای صادراتی

مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: اتاق بازرگانی اهواز و سازمان صمت خوزستان در پیگیری بازگشت ارزهای صادراتی، مشکلات صادرکنندگان را نیز مورد توجه قرار دهند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران: کارت‌های بازرگانی تعلیقی دوباره فعال می‌شود

در صورت اعلام فهرست صادرکنندگان متخلفی که ارزشان را بازنگرداندند از سوی بانک مرکزی، کارت بازرگانی آنان را تعلیق می‌کنیم.