لطفا منتظر بمانید ...

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

نماینده مجلس: مدیریت معادن باید به استان‌ها واگذار شود

حجت الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، احیای معادن به شکل مطلوب را منوط به واگذاری مدیریت آنها به خود استان ها دانست و اظهار داشت: اگر این اتفاق بیفتد بدون تردید تحولات عمیق و فوری در حوزه معدن ایجاد خواهد شد که اشتغالزایی در مناطق مختلف کشور از جمله آنهاست.

وی با اشاره به اینکه واگذاری مدیریت معادن در راستای برنامه ششم توسعه است و باید دولت به آن اهتمام جدی نشان دهد، افزود: در این حکم که سال گذشته هم بود، حدود سه هزار میلیارد تومان درآمد نقد برای معادن تعریف شد که از معدن‌کاران و معدن‌داران اخذ می ‌شود.

میرتاج الدینی ادامه داد: مبلغ فوق غیر از حقوق دولتی و مالکانه بوده و صرفا" برای تداوم پروانه اشتعال معادن اخذ می ‌شود که پیشنهاد ما این است که این مبلغ در اختیار استان ها قرار بگیرد تا از مناقع مادی و فناوری آن استان ها بهره مند شوند.

به گفته وی هفت درصد کل معادن جهان در ایران است و تقریبا" همه استان ها نیز معدن دارند، اما هنوز بیش از ۷۰ درصد آنها اکتشاف یا استخراج نشده‌اند.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان در اختیار استان ها قرار بگیرد، رشد کمی و کیفی در حوزه معدن بیشتر خواهد بود و  باید توجه داشت که احیای معادن می‌تواند جایگزین بسیار مناسی و مفید برای درآمدهای نفت و گاز شود.

میرتاج الدینی با اشاره به اینکه سیاست‌های کلان برنامه‌های پنج ساله در راستای کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی است، یادآوری کرد: اکتشاف و استخراج معادن تاثیر بسیار مثبت اقتصادی داشته و روند اشتغالزایی در کشور را سرعت می بخشد.



سایر اخبار

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.

افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی

صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر صمت مطرح کرد: تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن، نیازمند آگاهی از داشته‌های معدنی/ ایران بهشت عناصر معدنی جهان است

معاون وزیر صمت اعلام کرد که دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن، نیازمند آگاهی کامل از داشته‌های معدنی کشور است.

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سرپرست این وزارتخانه برگزار شد.

معاون وزیر صمت: بهره‌برداران معادن غیرفعال سلب صلاحیت می‌شوند

معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند.

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه توازن سرمایه گذاری در کشور برقرار نیست، اظهار کرد: توسعه صنایع در مناطق محروم کشور از برنامه های این سازمان است.

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌ داخلی کوچک شده و باید گام‌های بلندتری را در منطقه و بازارهای بین‌المللی برای صادرات محصولات داخلی‌مان برداریم.