لطفا منتظر بمانید ...

تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ معدنی از محل سود

۲ هزار واحد صنعتی غیرفعال تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «اصغر مصاحب» افزود:‌ پیش از این مقرر بود که تا پایان سال ۹۹ تعداد یک‌هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید بازگردند که در راستای اهداف «جهش تولید» و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در بخش صنعت، این تعداد افزایش یافت.

این مقام مسوول اظهارداشت: جلوگیری از غیرفعال شدن واحدهای صنعتی فعال، از دیگر برنامه‌های اصلی این سازمان است.

وی بیان‌داشت: رصد واحدهای صنعتی غیرفعال مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی در سطح کلان و ساختاری نشان می‌دهد علل عمده غیرفعال شدن آنها تامین نقدینگی، تامین مواد اولیه، تامین ماشین آلات و فقدان بازار است.

وی، برخی اقدامات در قالب توانمند سازی واحدهای صنعتی را شامل خدمات ارائه شده در کلینیک‌های کسب و کار،‌ تقویت شبکه سازی در کسب و کارهای کوچک و متوسط و پیوند آنها با صنایع بزرگ در قالب برنامه‏‌های توسعه خوشه‌های کسب و کار و نظام مبادلات پیمان‌کاری فرعی،‌ ارتقای دانش و مهارت شاغلان واحدهای صنعتی، حمایت از حضور و پذیرش SMEها در فرابورس، حمایت از تولید محتوا برای بازاریابی در سامانه فروش محصولات و توسعه بازار در قالب حضور در نمایشگاه‌های مختلف عنوان کرد.

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران خاطرنشان‌کرد: نتایج اجرای طرح‌های حمایتی از صنایع کوچک و متوسط را می‌توان در کاهش ۵.۲ درصدی روند غیرفعال شدن واحدهای تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی طی یک سال گذشته، کاهش ۱.۷ درصدی در ۶ ماه و افزایش ۵۴ درصدی نرخ رشد واحدهای مجدد راه اندازی شده طی هفت ماهه امسال مشاهده کرد.

وی، تعداد واحدهای راه‌اندازی مجدد تا پایان مهر امسال را ۸۱۹ واحد صنعتی اعلام کرد که در نتیجه آن، برای ۱۴ هزار و ۴۵۸ نفر با میزان سرمایه گذاری ۲۶ هزار و ۷۴۳ میلیارد ریال، معادل میزان سرانه اشتغال ۱۸ نفر و سرمایه گذاری ۳۳ میلیارد ریال شغل ایجاد شده است.

مصاحب، استفاده از خدمات ارائه شده در کلینیک‌های کسب‌وکار به منظور عارضه‌یابی دقیق و کارشناسانه واحدهای صنعتی را بهترین گزینه پیشنهادی برای صاحبان صنایع به منظور افزایش بهره‌وری، ارتقای ظرفیت تولید یا راه اندازی مجدد کسب‌وکارهای راکد عنوان کرد.

وی گفت: افزایش تجربه و مهارت آموزی کارکنان، کسب منابع مالی بیشتر، سرشکن شدن هزینه‌های بازاریابی در بازارهای وسیع‌تر و بهبود فناوری، می‌تواند موجب کاهش هزینه‌های ثابت واحدهای تولیدی، افزایش صرفه ناشی از مقیاس و رشد بسیاری از صنایع شود.

این مقام مسوول ادامه داد: اکنون ۲۸ کلینیک کسب‌وکار راه‌اندازی شده در کشور در ۱۰ گروه عارضه‌یابی، ‌فناوری اطلاعات،‌ زیرساخت، ‌تامین ورودی و مواد اولیه، ‌بازاریابی و بازرگانی، توسعه محصول و فناوری،‌ توسعه نظام مدیریت حقوقی و سیاست‌گذاری، امور مالی، بیمه‌ای و مالیاتی به ارائه خدمات به منظور عارضه‌یابی، ارتقاء و افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های تمام شده و همچنین آماده‌سازی بنگاه‌ها برای حرکت به سمت انقلاب صنعتی چهارم می‌پردازند.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن با دارا بودن ۵۰۱ شهرک و ۳۲۲ ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌برداری، ۷۷ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۳۷ مرکز خدمات فناوری و کسب‌وکار، دو مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌افزاری، ۸۷ هزار و ۸۶۳ قرارداد منعقده و بهره‌برداری از ۴۶ هزار و ۴۱۳ واحد صنعتی و سه هزار و ۵۵ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۳۵ هزار و ۵۵۷ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.



سایر اخبار

توسعه صادرات بخش معدن، قابل دستیابی است

عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: عرضه رقابتی قیمت نهاده‌ها و برداشتن عوارض و محدودیت‌های صادراتی، دو راه حل ساده و قابل دستیابی برای توسعه صادرات در بخش معدن محسوب می شوند.

معدن و صنایع معدنی فلزی در ایران و جهان

امروزه و با وجود بحران‌های فراوان اقتصادی در جهان و تحریم‌های بی اساس بین‌المللی شاهد آن هستیم که معادن و مواد معدنی نه تنها نسبت به دیگر صنایع کم‌ترین آسیب را دیده بلکه همواره حامی اقتصاد و فعالیت‌های صنعتی بوده‌اند.

انجام 300 هزار کیلومتر مربع اکتشافات معدنی در نیمه اول 99/ اجرای پروژه اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با مشارکت بخش خصوصی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پروژه‌های شناسایی و پیجویی اکتشافی سازمان زمین‌‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در شش ماهه اول سال جهش تولید منجر به جهش اکتشافی در محدوده‌ای بالغ بر 300 هزار کیلومتر مربع خواهد شد که این عدد به میزان 2 برابر هدفگذاری پیش‌بینی شده سال 99، یعنی 150 هزارکیلومتر مربع است.

پرداخت تسهیلات ۶ هزار میلیارد ریالی به واحدها تولیدی

فعال سازی ۲۰ درصد از تعداد معادن غیر فعال در سطح کشور یکی از برنامه اجرایی مورد نظر بخش معدن در سال ۹۹ محسوب می شود که در همین راستا همه مشکلات و مسائل مرتبط با این موضوع احصا و در دستور کار قرار گرفته است.

رشد فروش معدنی ها در بورس؛ 95درصد در شهریور و 50درصد در نیمه نخست 99

ارزش فروش محصولات 74 شرکت زنجیره معدن و صنایع معدنی در بورس ایران،‌ طی ماه شهریور 1399 با جهش 95درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل (98) همراه شد. همچنین فروش این تعداد شرکت در نیمه نخست امسال، رشد بیش از 50درصدی را تجربه کرد.

احیای ۲۰ درصد از معادن غیر فعال کشور در دستور کار وزارت صمت/ ایجاد زمینه پرداخت تسهیلات 6 هزار میلیارد ریالی به واحدها و صنایع معدنی کشور

معاون معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در برنامه اجرایی مورد نظر بخش معدن در سال ۹۹ یکی از مهمترین موارد فعال سازی ۲۰ درصد از تعداد معادن غیر فعال در سطح کشور بوده و در همین راستا همه مشکلات و مسائل مرتبط با این موضوع احصا و در دستور کار قرار گرفته است

اعلام اولویت همکاری های معدنی ایران و استرالیا/ گزینه سنگ آهن استرالیا برای طرح های فولاد ساحل

رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: خواهان همکاری با طرف های استرالیایی در زمینه های آموزش، اکتشاف، استخراج و تکنولوژی هستیم.

رکود ۳۰ درصدی فعالیت‌های معدنی به دلیل نبود منابع مالی

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۳۰ درصد غیر فعال‌شدن معادن کشور ناشی از نبود منابع مالی است.

اختصاص سود بنگاه‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن

سیاست خارج نشدن سود از بنگاه‌های بخش معدن و صنایع معدنی و تمرکز بر سرمایه‌گذاری و ایجاد ظرفیت جدید، رویکردی است که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و سازمان ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) بر این موضوع تاکید دارد.

اجرای سیستم مدیریت طرح های معدنی با همکاری دانشگاه

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی گفت: ایمیدرو به زودی با همکاری دانشگاه امیرکبیر، سیستم مدیریت پروژه را پیاده سازی می کند.

روحانی: با رای اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت کارنامه خوبی در جنگ اقتصادی رقم بزنیم

رییس جمهوری با بیان این که وزارت صنعت، معدن و تجارت در خط مقدم جبهه مبارزه اقتصادی است، گفت: امیدوارم با رای اعتماد قوی به وزیر پیشنهادی صمت کارنامه خوبی برای مجلس و دولت در پیروزی در جنگ تحمیلی اقتصادی رقم بزنیم.