لطفا منتظر بمانید ...

تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ معدنی از محل سود

وزارت صمت در سال جهش تولید بدون وزیر ماند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حسین مدرس خیابانی وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس؛  روز چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۹ در حالی که پیش از این به مدت ۳ ماه  سرپرست وزارتخانه مذکور بود رای اعتماد مجلس شورای اسلامی را کسب نکرد و بدین ترتیب وزارتخانه‌ای که مدت‌هاست از سوی دولت تلاش وصف ناپذیری برای تفکیک آن به دو بخش بازرگانی و صنعت صورت می‌گیرد بدون وزیر ماند.

به گزارش فارس حسین مدرس خیابانی وزیر پیشنهادی وزارت صمت به مجلس،  پس از عزل ناگهانی رضا رحمانی در ۲۲ اردیبهشت ۹۹ طی حکمی از سوی رئیس جمهور به عنوان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شد و این انتصاب در حالی بود که مدرس خیابانی پیش از آن به مدت یکسال به عنوان قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در این وزارتخانه خدمت می کرد.

 عزل رضا رحمانی حاشیه‌های زیادی داشت و یکی از حاشیه‌های مطرح شده درباره این عزل بر اساس اظهارات رحمانی این بود که به دلیل عدم تلاش در مجلس برای لابی با نمایندگان درخصوص تشکیل وزارت بازرگانی توسط واعظی مسئول دفتر رئیس‌جمهور تهدید به برکناری شده بود.

رضا رحمانی طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور اعلام کرد که ۱۷ اردیبهشت ۹۹، محمود واعظی او را تهدید کرده در صورت رأی  نیاوردن طرح تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس برکنار خواهد شد. که با توجه به عدم رای اعتماد نمایندگان مجلس به طرح مذکور در مورخ ۲۱ اردیبهشت امسال، یک روز بعد در  ۲۲ اردیبهشت پس از عدم رای نمایندگان مجلس به تفکیک وزارت صمت، واعظی در تماس با رضا رحمانی از وی خواست تا از سمت خود استعفا دهد.

 پس از این عزل اجباری، حسین مدرس خیابانی به سمت سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شد تا اینکه پس از گذشت سه ماه و دقیقا در آخرین روز از فرصت قانونی یک وزارتخانه برای داشتن سرپرست در مجلس شورای اسلامی حضور یافت اما با عدم رأی اعتماد مجلس به وی این وزارتخانه بدون وزیر ماند.

گفتنی است،‌بر اساس اصل 135 قانون اساسی، رئیس‌جمهور می‌تواند برای وزارتخانه‌ای که وزیر ندارد حداکثر برای مدت سه ماه سرپرست تعیین کند.

لذا با توجه به اینکه وزیر پیشنهادی رئیس‌جمهور برای وزارت صمت رأی اعتماد مجلس را کسب نکرد و بر اساس قانون اساسی یک وزارتخانه فقط به مدت سه ماه می‌تواند با حضور سرپرست اداره شود، در حال حاضر وزارت صنعت، معدن و تجارت  بدون وزیر مانده است.

این ‌در حالی است که مسؤولان در سال جاری با توجه به فشارهای اقتصادی بسیار شدید حاکم بر مردم،‌ تورم، شیوع بیماری کرونا که اثرات مخربی بر اقتصاد کشور داشته است و همچنین لزوم توجه به امر تولید در سالی که توسط مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید نامگذاری شده است باید اهتمام ویژه‌ای به این وزارتخانه که مستقیم با معیشت، اشتغال و تولید سر و کار دارد، داشته باشند این وزارتخانه بدون وزیر، سرپرست و بلاتکلیف مانده است.



سایر اخبار

رشد میانگین ۱۶.۶ درصدی تولیدات منتخب بخش معدن

بررسی ۶ قلم تولیدات بخش معدن و صنایع معدنی در نیمه نخست امسال گویای رشد میانگین ۱۶.۶ درصدی است.

بهره‌وری در بخش معدن با تکیه بر دانش روز و استارتاپ‌ها

بخش معدن و صنایع معدنی کشور دارای ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی است و از قابلیت ارزش افزوده بالا نیز بهره می‌گیرد، بنابراین انتظار می‌رود تا پایان ششمین برنامه توسعه (۱۴۰۰- ۱۳۹۶) سهم آن در اقتصاد ملی افزایش یابد، هرچند که رشد بهره‌وری این بخش با اتکای به دانش روز و شرکت‌های دانش بنیان است.

فارس من|فروش 149هزار میلیارد تومانی 74شرکت معدنی در بورس

ارزش فروش 74شرکت معدنی و صنایع معدنی در 7 ماه امسال از 149.4 هزار میلیارد تومان عبور کرد.

صنایع معدنی کشور، رویکرد تامین آب با توسعه پایدار و حفاظت بیولوژیک را عملی کردند/ظرفیت یک میلیون متر مکعبی انتقال آب در سه فاز

رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: صنایع معدنی کشور، رویکرد تامین پایدار آب و حفاظت بیولوژیک را عملی کرده اند.

بیش از 149هزار میلیارد تومان ارزش فروش 74 شرکت معدنی و صنایع معدنی بورسی/ رشد 37 درصدی ارزش فروش در 7 ماهه سال

ارزش فروش 74 شرکت معدنی و صنایع معدنی در هفت ماه ابتدای امسال با رشد 37 درصدی از 149.4هزار میلیارد تومان عبور کرد.

سهم ۳۰.۸ درصدی بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی

مطابق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات پرداختی بانک‌ها و موسسات اعتباری به بخش‌های مختلف در پنج ماهه نخست امسال به ۳۰.۸ درصد رسید.

۲ هزار واحد صنعتی غیرفعال تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مجدد دو هزار واحد صنعتی راکد و غیرفعال تا پایان امسال خبر داد.‌

برنامه ریزی راه اندازی ۱۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری در صمت

راه اندازی ۷ هلدینگ سرمایه گذاری در بخش صنعت و ۳ هلدینگ در بخش معدن هدفگذاری شده و گام‌های اولیه با اعمال ملاحظات قانونی در این خصوص برداشته شده که به زودی عملیاتی می شود.

۱۴۷ معدن در هفت ماه احیا و فعال سازی شد

- بررسی گزارش هفت ماهه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس نشان می‌دهد که از ابتدای امسال، ۱۴۷ معدن در سراسر کشور راه‌اندازی مجدد شد.

وزیر صمت از آزادسازی معادن حبس شده ظرف سه ماه آینده خبر داد.



وزیر صمت از آزادسازی معادن حبس شده ظرف سه ماه آینده خبر داد.

امضای ۸۵ میلیارد تومان قرارداد پژوهشی معدنی در ۱۸ ماه گذشته

رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: در سال‌های ۹۸ و ۹۹ تعداد ۲۱۹ قرارداد پژوهشی به ارزش ۸۵۰ میلیارد ریال در بخش معدن و صنایع معدنی با دانشگاه‌های مختلف امضا شد.