لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

وزیر صمت:وضعیت اقتصادی روبه بهبود است

 سیدرضا فاطمی امین عصر شنبه در نشست فعالان اقتصادی استان یزد با بیان اینکه در اکثر محصولات شاهد افزایش تولید هستیم افزود: در چهار ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، تولید فولاد ۵ درصد، کفش ۱۳ درصد و ظروف ۱۲ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: این افزایش تولید همچنین در بخش خودرو، لوازم خانگی، لوازم شیشه‌ای، مس و غیره نیز در جریان است هرچند در برخی کالاها مانند روغن نباتی شاهد کاهش تولید هستیم.

وی تصریح کرد:در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ حدود ۳۸ درصد افزایش صادرات غیرنفتی داشته  ایم.

فاطمی امین با اشاره به مشکلات موجود در زمینه تامین مواد اولیه هم برای صنایع نساجی و هم صنایع پلیمری افزود: در برخی حوزه ها مثل متانول سرمایه گذاری زیادی شده اما در برخی صنایع نیز کمتر سرمایه گذاری شده بنابراین در زمینه تامین مواد اولیه با مشکل مواجه بودیم.

وزیر صمت ادامه داد: حل این مشکل ۲ راه حل دارد؛ یکی بلندمدت  که سرمایه گذاری است و یکی کوتاه مدت که در حوزه فولاد آن را تجربه کردیم به نحوی که سال گذشته سهمیه بندی برای ورق داشتیم برای اینکه ۱۰ میلیون تن مصرف ورق بود و ۴ میلیون میزان تولید که ۶ میلیون تن کسری وجود داشت به همین دلیل به سمت عرضه تلفیقی در بورس کالا حرکت کردیم.

فاطمی امین ادامه داد: همه جا از ماشین سازی به عنوان صنعت برتر یاد می شود اینکه کاشی و سرامیک تولید می کنیم بسیار خوب است اما اینکه ماشین آلات کاشی سازی را تولید کنند، اتفاق بسیار بهتری است و از آن حمایت جدی می کنیم.

وی تصریح کرد: سال گذشته در همین راستا یک معاونت در وزارت صمت به عنوان معاونت ماشین آلات و تجهیزات راه اندازی کردیم تا این بخش را تقویت کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد دیپلماسی صادراتی نیز اظهار داشت: در این حوزه کارهای بزرگی شده و در مدت ۱۲ ماه، ۱۵ هیات  از کشورهای خارجی به کشورمان سفر کرده اند و در مرداد صادرات ما به روسیه نسبت به مرداد سال قبل ۱۸۰ درصد افزایش پیدا کرده و طی دو هفته دیگر ۲۵۰ فعال اقتصادی روس به ایران سفر می کنند و مشابه همین اتفاقات در آفریقا نیز رخ داده است.

فاطمی امین یادآور شد: در مورد بحث دانش بنیان، آیین نامه ای در دولت مصوب شد و معتقدیم که اکنون چالش ما تقاضا است و تا تقاضا وجود نداشته باشد، صنایع بزرگ به سمت دانش بنیان شدن پیش نمی روند.

وی  با اشاره عدم توازن سرمایه گذاری افزود: متاسفانه توازن سرمایه گذاری هم در پول هم در حوزه جغرافیایی نداریم؛ شهرهایی داریم که در آنها فرصت های شغلی بسیار ایجاد شده اما کارگر نیست مثل اشتهارد، اردکان، ساوه و غیره و شهرهایی داریم که به شدت عقب مانده هستند که در این زمینه ۱۰۴ شهر شناسایی شده که هیچ صنعتی ندارند و به دنبال این هستیم که در هر کدام از این ۱۰۴ شهر حداقل یک صنعت ایجاد کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از مهمترین زیرساخت های مقابله با قاچاق، اطلاعات است، اظهار داشت: در حوزه سه دسته از کالاها شامل لوازم یدکی خودرو، لواز خانگی و پوشاک کار ویژه ای آغاز شده به عنوان مثال در لوازم یدکی خودرو که ۳۰ درصد آن قاچاق است، ۱۳۰ هزار نوع قطعه یدکی شناسنامه دار شده و ۲۳۰ میلیون قطعه کد رهگیری دریافت کرده اند.

وی با بیان اینکه اگر قطعات، کد رهگیری نداشته باشد، قاچاق هستند افزود: این برنامه را به زودی برای لوازم آرایش و اسباب بازی نیز اجرا می کنیم.

فاطمی امین در مورد معادن نیز اظهار داشت: در زمینه معدن عقب ماندگی هایی داریم که یکی از این عقب ماندگیها این است که اصلا نمی دانیم چه داریم و چه نداریم.

وی با اشاره به معادن تعطیل گفت: یکهزار و ۲۰۰ معدن تعطیل به زودی به مزایده گذاشته خواهد شد البته عمدتا در معادن بزرگ تعطیلی نداریم و عمده معادن تعطیل، شن و ماسه و سنگ های ساختمانی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: در حوزه اکتشاف و بهره برداری با منابع طبیعی، محیط زیست و انرژی اتمی چالش های بسیاری داریم به نحوی که فقط ۱۷ درصد از استعلام های درخواست شده، پاسخ مثبت گرفته اند که عملا کار را بسیار کند کرده اما رئیس جمهور دستور پیگیری ویژه در این زمینه داده است.

وی در مورد درخواست استان یزد برای اختصاص عواید یک معدن به تامین مالی انتقال آب اظهار داشت: با این موضوع در مناطقی مثل یزد و سیستان و بلوچستان کاملا موافق هستیم و پیشنهاد این طرح نیز مطرح شده و اکنون در حال انجام کارهای محاسباتی این موضوع هستیم.

فاطمی امین با اشاره به درخواست در تحول در نظام اداری گفت: یک تا دو ماه دیگر تغییر ساز و کارها در وزارت صمت مشهود خواهد شد و از اوایل مهرماه، یک سامانه پاسخگویی راه اندازی می شود تا هیچ مشکل یا درخواستی روی زمین نماند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از راه اندازی سامانه پایش خبر داد و گفت: تمام متغیرهای موجود در وزارت صمت، وارد این سامانه می شود تا رصد به درستی انجام شود.

در سفر یکروزه وزیر صمت به استان یزد چهار واحد تولیدی و صنعتی در استان افتتاح شد. 



سایر اخبار

پیش‌نیاز استخراج از معادن چیست؟

مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران دارای زنجیره کاملی از مطالعات فرآوری مواد معدنی از آزمایشگاه شناسایی و آنالیز معدنی تا مطالعات کانی‌شناسی، فرآوری، محیط‌زیست، پایلوت فرآوری و همچنین کارگاه ساخت که به بحث توسعه فناوری و ساخت تجهیزات می‌پردازد را در اختیار دارد.

پرداخت ۱۷.۶ هزار میلیارد ریال به پروژه‌های اقتصاد مقاومتی

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت‌ماه در مجموع مبلغ ۱۷.۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۴۶۵ واحد در قالب پروژه رونق تولید پرداخت شده است.

معادن کوچک و متوسط سهم ۶۵ درصدی از استخراج را دارند

براساس آمار وزارت صنعت، معدن وتجارت، معادن کوچک و متوسط سهم میانگین ۶۵ درصدی از میزان استخراج سالیانه با حدود ۲۶۰ میلیون تن را به خود اختصاص داده‌اند.

چالش‌های معدنکاری، محیط‌زیست و توسعه پایدار

یکی از مهمترین و اساسی‌ترین پایه‌های اقتصاد هر کشور را منابع معدنی آن کشور تشکیل می‌دهند. نقش معادن دررشد اقتصادی بسیار جدی و راهبردی است و بهره‌برداری از معادن کشور یک ضرورت انکارناپذیر در توسعه اقتصادی محسوب می‌شود.

نیاز به هزار هزار میلیارد تومان منابع مالی برای تحقق رشد اقتصادی

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برای تحقق رشد اقتصادی مطلوب به هزار هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است.

سهم بخش تعاون از شاغلان معادن چقدر است؟

تعداد شاغلان معادن درسال۹۷، ۹۹۷۳۴ نفر بوده که سهم بخش تعاون از این تعداد۴.۱ درصد می باشد. تعداد شاغلان این معادن در سال ۹۷، حدود۱.۴ درصد نسبت به سال ۹۶، افزایش داشته است.

حال و روز «اصفهان» به عنوان قطب سنگ های تزئینی/ « خداداد غریب پور » مدیر عملیاتی است

استان اصفهان، در کنار آذربایجان شرقی و مرکزی، جزو استان هایی است که در حوزه استخراج سنگ تزئینی و ساختمانی، پیشگام تلقی می شود و این چند استان، قطب های تولید سنگ کشورمان هستند.

درخواست فعالان صنعت معدن از وزارت صنعت برای تسهیل صادرات

رییس خانه معدن ایران گفت: امروز کشور در حلقه تحریم های ظالمانه دشمن قرار دارد و بحران کرونا نیز از اسفندماه نیز آثار منفی خود را بروز داده، بنابراین در این شرایط انتظار اهل حرفه از مدیریت جدید وزارت صنعت تسهیل امر صادرات است.

معاون وزیر صنعت: از سرمایه‌گذاری بر روی فرآوری سنگ‌های تزیینی حمایت می‌کنیم

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به اینکه سنگ‌های تزیینی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است، گفت: از هرگونه سرمایه‌گذاری بر روی فرآوری اینگونه سنگ‌ها حمایت می‌کنیم.

پوشش ریسک سرمایه‌گذاری شرکت‌های معدنی استارت‌آپ‌ها

معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت اعلام کرد: سازمان ایمیدرو آمادگی دارد تا بوسیله صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی علاوه بر ارایه تسهیلات به دانش بنیان‌ها، ریسک سرمایه‌گذاری شرکت‌های معدن و صنایع معدنی در همکاری با استارت آپ‌ها را پوشش دهد.

تهدید کرونا، فرصت اقتصادی برای ایران است

معاون بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان گفت: شیوع بیماری کرونا بعد از حوزه سلامت، بیشترین تاثیر را در حوزه اقتصاد گذاشته و تمام کشورها از جمله ایران به یقین رسیده‌اند که دوران پُرتلاطمی در حوزه اقتصادی خواهند داشت اما تجربه تاریخی بشر و به‌ویژه دوران دفاع مقدس و تحریم‌های ظالمانه چندین ساله علیه کشور به ما آموخت که بهترین درس‌ها را از بدترین شرایط می‌گیریم.