لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

قای صنایع به «معدن» وابسته است
به گزارش شاتا، این مرکز که به بررسی جایگاه سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه بخش های مختلف در یک دوره 20 ساله پرداخته تاکید دارد؛ نبود تعریف مشخص و عدم توجه کافی به زنجیره ارزش تولیدات کشور نشان دهنده مغفول ماندن جایگاه معدن در اقتصاد کشور است. این در حالی ست که بخش معدن از باثبات ترین بخش های اقتصاد محسوب می شود و نمونه آن ثبات شرکت های معدنی در بورس،‌ حضور در بین 100 شرکت برتر کشور و دارا بودن سهم 30درصدی در بورس است.
این بررسی که سال های 70 تا 89 را در بر گرفته تاکید دارد، «معدن» با احتساب صنایع معدنی سهم 6درصدی در تولید ناخالص کشورمان در اختیار دارد. از سوی دیگر این بخش توانسته در برخی شاخص ها از جمله رشد سرمایه گذاری جایگاه دوم را در بین بخش های مختلف اقتصاد کسب کند و به طور متوسط در هر سال 6.53 درصد رشد سرمایه گذاری را به ثبت برساند. در این مدت جایگاه اول رشد سرمایه گذاری با سهم 6.65درصدی به حوزه صنعت تعلق گرفته است.
این گزارش در عین حال نشان می دهد میزان سرمایه گذاری در این بخش از 146 میلیارد تومان سال 70 به 488 میلیارد تومان در سال 89 رسیده است. همچنین متوسط رشد سالانه تولید این بخش به 5.7درصد و رشد ارزش افزوده آن حدود 7.49 درصد رسید.
مرکز پژوهش های مجلس در عین حال این نکته را یادآوری می کند که کشورهای مختلف، فعالیت های صنعتی خود را در سایه توجه به حوزه معدن شکل داده اند.


سایر اخبار

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.

افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی

صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر صمت مطرح کرد: تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن، نیازمند آگاهی از داشته‌های معدنی/ ایران بهشت عناصر معدنی جهان است

معاون وزیر صمت اعلام کرد که دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن، نیازمند آگاهی کامل از داشته‌های معدنی کشور است.

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سرپرست این وزارتخانه برگزار شد.

معاون وزیر صمت: بهره‌برداران معادن غیرفعال سلب صلاحیت می‌شوند

معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند.

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه توازن سرمایه گذاری در کشور برقرار نیست، اظهار کرد: توسعه صنایع در مناطق محروم کشور از برنامه های این سازمان است.

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌ داخلی کوچک شده و باید گام‌های بلندتری را در منطقه و بازارهای بین‌المللی برای صادرات محصولات داخلی‌مان برداریم.