لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

ترکیه سنگ‌ ایرانی را به نام خود صادر می‌کند

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد در سال گذشته میزان تولید سنگ تزئینی و ساختمانی به رقم 110 میلیون مترمربع رسیده، گفت: انتظار می‌رود این میزان امسال به 115 میلیون مترمربع برسد.

سیدمحمد فاطمیان در گفت‌وگو با «ایرنا»، اظهار کرد: ایران دارای ذخیره سنگ تزئینی و نما به میزان 4/2 میلیارد تن از انواع مرمر، گرانیت، تراورتن و... است.

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور تحقق بخشیدن به برنامه‌های پیش‌بینی شده در این بخش نسبت به تعریف راهبرد لازم اقدام کرده، هرچند اولویت برای سرمایه‌گذاری در این بخش، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین است.

دست‌اندرکاران صنعت سنگ تزئینی و ساختمانی معتقدند: ایران سالانه حدود 20 میلیون تن سنگ تزئینی و ساختمانی به شکل خام استخراج می‌کند، اما کمتر از پنج درصد آن صادر می‌شود.

گزارش‌های منتشر شده نیز حاکی است، سال 1391 میزان سنگ خام استخراجی از رقم 16 میلیون تن گذشت، اما میزان صادرات به بیش از 500 هزار تن رسید.

فاطمیان اضافه کرد: توسعه بهره‌گیری از سنگ‌های ساختمانی در مبلمان شهری، جداول خیابانی، به‌عنوان سنگفرش معابر و مجسمه‌های سنگی به‌عنوان یکی از راهکارها در دستور کار قرار دارد و استفاده از ضایعات سنگ نیز مورد توجه است.

وی گفت: رایزنی با تجار چینی به منظور تسهیل صادرات سنگ ایران به این کشور از اقداماتی است که در دولت یازدهم دنبال شده و تداوم دارد.

ایران بیش از دو دهه به‌عنوان یکی از پنج کشور برتر در استخراج سنگ تزئینی و ساختمانی در سطح جهان معرفی می‌شود، اما به دلیل ضعف فنی در فرآوری سنگ، نتوانسته سهم مناسبی در بازار جهانی این ماده معدنی داشته باشد.

به گفته این مقام مسوول، براساس مذاکرات انجام شده با طرف‌های چینی یک بارانداز برای سنگ‌های صادراتی ایران به ظرفیت 30 هزار مترمربع در یکی از بنادر چین اختصاص یافته است. گزارش‌های غیررسمی حاکی است، ارزش صادرات سنگ ایران به چین در مدل‌های تراورتن، مرمریت، مرمر و... بالغ بر 300 میلیون دلار است، درحالی که این کشور به ژاپن، آمریکا و کره جنوبی سالانه حدود 15 میلیون تن صادرات سنگ تزئینی و ساختمانی دارد.

شمار واحدهای سنگبری کشور بیش از 6 هزار واحد اعلام شده که از این رقم حدود 50 درصد آنها در تهران قرار دارند و 70 تا 80 درصد ماشین‌آلات این سنگبری‌ها فرسوده و با قدمت فعالیت بیش از 30 سال است.

رئیس کانون سنگ ایران نیز از رشد 200 درصدی صادرات سنگ فرآوری در کشور خبر داده و به «ایسنا» گفت: در ترکیه جعبه‌های سنگ‌های فراوری ایران را به مارک‌ها و نشان کشور خود تغییر می‌دهند و به سایر نقاط جهان صادر می‌کنند.

حسین امیر یوسفی اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت بازار صادرات سنگ اصفهان و کشور به دلیل سیاست نرم‌تر دولت در مسائل جهانی به نسبت قبل تغییر و بهبود زیادی یافته است، به نحوی که شاهد رشد 200 درصدی صادرات سنگ‌های فرآوری هستیم.

وی افزود: عمده مشتریان بازار سنگ‌های صادراتی ایران، کشورهای آسیای میانه، قفقاز، حاشیه خلیج فارس و ترکیه هستند. 

رئیس کانون سنگ ایران تاکید کرد: بازار فروش سنگ در داخل کشور حالت عکس دارد و در حال رکود است. چرا که دچار کاهش رشد صنعت ساختمان‌سازی هستیم.

یوسفی ادامه داد: در حال حاضر مسکن‌سازها فقط اقدام به ثبت قرارداد با سنگبری‌ها می‌کنند که بر مبنای آن پس از فروش آپارتمان‌ها، پول سنگ‌های تزئینی را به مالک سنگبری تحویل می‌دهند.

وی با بیان اینکه این پرداخت به تولیدکننده گاهی تا یک سال و نیم طول می‌کشد، افزود: دولت قرار بود 3000 میلیارد تومان برای نوسازی این صنعت کمک کند، اما فقط رقمی ناچیز از طریق بانک‌های مربوطه به این صنعت اعطا شده است.

عضو انجمن سنگبری‌های اصفهان اظهار کرد: دستگاه‌های سنگبری فعلی کارخانه‌ها عمری بیش از 15 سال دارند اما استاندارد مفید آن فقط 10 سال است در حالی که چنین ابزاری نمی‌تواند در بازار جهانی سنگ تزئینی محصولی رقابتی تولید کند.

 

منبع:روزنامه دنیای اقتصاد



سایر اخبار

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.

افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی

صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر صمت مطرح کرد: تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن، نیازمند آگاهی از داشته‌های معدنی/ ایران بهشت عناصر معدنی جهان است

معاون وزیر صمت اعلام کرد که دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن، نیازمند آگاهی کامل از داشته‌های معدنی کشور است.

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سرپرست این وزارتخانه برگزار شد.

معاون وزیر صمت: بهره‌برداران معادن غیرفعال سلب صلاحیت می‌شوند

معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند.

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه توازن سرمایه گذاری در کشور برقرار نیست، اظهار کرد: توسعه صنایع در مناطق محروم کشور از برنامه های این سازمان است.

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌ داخلی کوچک شده و باید گام‌های بلندتری را در منطقه و بازارهای بین‌المللی برای صادرات محصولات داخلی‌مان برداریم.