لطفا منتظر بمانید ...

تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ معدنی از محل سود

انجام 10 پروژه تحقیقاتی در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی از ابتدای سال 99/ انعقاد 15 تفاهم‌نامه و قرارداد همکاری با مجموعه های علمی، تحقیقاتی و صنعتی

نازنین بدری با بیان این‌که پژوهش، مبنای توسعه و تضمینی برای استمرار و تکامل فعالیتهای علوم زمین و کشف ذخایرمعدنی به شمار می‌آید، گفت: یکی از عوامل مهم توسعه در کشورهای پیشرفته، توجه خاص به امر پژوهش است که حجم وسیع پژوهش‌های علمی در کشورهای توسعه یافته صنعتی و اختصاص بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی به سرمایه‌گذاری در امور پژوهشی و تحقیقاتی گویای این مساله است.

وی ادامه داد: نقش پژوهش در توسعه فراگیر و پایدار هر کشور انکارناپذیر بوده و ارتباط مستقیم بین پیشرفت بخش پژوهش و شتاب‌دهی برای توسعه همه جانبه برقرار است.

مسئول بخش پژوهش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان این‌که با انجام پژوهش‌های اصولی و دقیق به عنوان زیربنای هر تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی مهم در کشور، می‌توان از هدر رفت منابع مالی و انسانی و همچنین بسیاری از دوباره کاری‌ها جلوگیری کرد، تصریح کرد: در صورتی که برنامه‌ریزی یا پروژه‌ای به خصوص در مقیاس بزرگ، فاقد پشتوانه پژوهشی باشد به طور یقین در اجرا و عملیاتی شدن با مشکل روبه روخواهد شد.

بدری بیان کرد: اولین گام برای سامان بخشیدن به امر پژوهش، شناسایی دقیق موانع و تنگناهای پژوهش و اقدام عملی برای رفع آن‌هاست که بر همین اساس دستیابی به درک درستی از توانمندی‌ها، امکانات موجود و نیز پی بردن به نقاط قوت و ضعف برنامه‌های پژوهشی در گام نخست ضروری است.

وی تاکید کرد: آگاهی از موانع پژوهش و مرتفع کردن آن‌ها، شناسایی و بررسی عوامل متعدد تاثیرگذار در امر پژوهش (عوامل مدیریتی، ساختاری، فرایندی و انسانی) به منظور ارتقای کیفی و کمی پروژه‌های تحقیقاتی در سازمان‌ها حائز اهمیت است.

مسئول بخش پژوهش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در ادامه به فعالیت‌های مهم انجام شده در سال 1399 در بخش پژوهش سازمان زمین ‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور اشاره کرد و گفت: بازتعریف ساختار شورای پژوهش به‌منظور سیاست گذاری و برنامه ‌ریزی جهت ارتقای کیفی و اعتلای امور پژوهشی سازمان، تعیین و تدوین سیاست‌ها، خط‌مشی‌ها، نظارت و ارزیابی برنامه‌های پژوهش و فناوری و همچنین تدوین آیین‌نامه شورای پژوهش با تکیه بر کاربردی شدن پژوهش‌ها به ویژه در جهت افزایش بازدهی و اثربخشی فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشاف حاکمیتی در کشور بخشی از دستاوردهای این بخش بوده است.

بدری تصریح کرد: همچنین انجام کلیه امور مربوط به انعقاد تفاهم‌نامه‌های سازمان با مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی مرتبط و ایجـاد بـستر مناسـب جهـت برقـراری ارتبـاط علمی- پژوهشی منسجم با هدف همکاری متقابل جهت ارتقاء و پیشبرد موثر در فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشافی، ایجاد زمینه مشــارکت و استفــاده از دانش، نتایج مطالعات، تجارب و خــدمات تخصصی مراکز تحقیقاتی و صنعتی در حوزه فعالیت‌های بنیادین سازمان زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی، بسترسازی مناسب از طریق تعامل و همکاری دو سویه برای طراحی و اجرای برنامه‌های علمی و پژوهشی و تحقیقاتی، استفاده مطلوب و دوسویه از کلیه امکانات و ظرفیت‌ها جهت شتاب بخشیدن به اجرای پروژه‌های بنیادی از دیگر فعالیت‌های این بخش است.

گفتنی است که با فرارسیدن هفته پژوهش، توجه و تمرکز روی ابعاد مختلف این امر در کشور و بررسی دستاوردها و چالش‌های فراروی این حوزه در بخش های تحقیقاتی و آینده پژوهی سازمان‌ها و نهادهای گوناگون علمی فراهم می‌ شود تا کلیه محققان و ذی‌نفعان ضمن اطلاع از روندها و وضعیت موجود در کشور برنامه‌ریزی روزآمد و اقدامات موثری را در دستور کار خود قرار دهند.

هفته پژوهش امسال نیز از تاریخ ۲۲ تا ۲۸ آذر ماه بنا بر اعلام ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری کشور با شعار پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید برگزار می‌شود.



سایر اخبار

توسعه صادرات بخش معدن، قابل دستیابی است

عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: عرضه رقابتی قیمت نهاده‌ها و برداشتن عوارض و محدودیت‌های صادراتی، دو راه حل ساده و قابل دستیابی برای توسعه صادرات در بخش معدن محسوب می شوند.

معدن و صنایع معدنی فلزی در ایران و جهان

امروزه و با وجود بحران‌های فراوان اقتصادی در جهان و تحریم‌های بی اساس بین‌المللی شاهد آن هستیم که معادن و مواد معدنی نه تنها نسبت به دیگر صنایع کم‌ترین آسیب را دیده بلکه همواره حامی اقتصاد و فعالیت‌های صنعتی بوده‌اند.

انجام 300 هزار کیلومتر مربع اکتشافات معدنی در نیمه اول 99/ اجرای پروژه اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با مشارکت بخش خصوصی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پروژه‌های شناسایی و پیجویی اکتشافی سازمان زمین‌‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در شش ماهه اول سال جهش تولید منجر به جهش اکتشافی در محدوده‌ای بالغ بر 300 هزار کیلومتر مربع خواهد شد که این عدد به میزان 2 برابر هدفگذاری پیش‌بینی شده سال 99، یعنی 150 هزارکیلومتر مربع است.

پرداخت تسهیلات ۶ هزار میلیارد ریالی به واحدها تولیدی

فعال سازی ۲۰ درصد از تعداد معادن غیر فعال در سطح کشور یکی از برنامه اجرایی مورد نظر بخش معدن در سال ۹۹ محسوب می شود که در همین راستا همه مشکلات و مسائل مرتبط با این موضوع احصا و در دستور کار قرار گرفته است.

رشد فروش معدنی ها در بورس؛ 95درصد در شهریور و 50درصد در نیمه نخست 99

ارزش فروش محصولات 74 شرکت زنجیره معدن و صنایع معدنی در بورس ایران،‌ طی ماه شهریور 1399 با جهش 95درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل (98) همراه شد. همچنین فروش این تعداد شرکت در نیمه نخست امسال، رشد بیش از 50درصدی را تجربه کرد.

احیای ۲۰ درصد از معادن غیر فعال کشور در دستور کار وزارت صمت/ ایجاد زمینه پرداخت تسهیلات 6 هزار میلیارد ریالی به واحدها و صنایع معدنی کشور

معاون معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در برنامه اجرایی مورد نظر بخش معدن در سال ۹۹ یکی از مهمترین موارد فعال سازی ۲۰ درصد از تعداد معادن غیر فعال در سطح کشور بوده و در همین راستا همه مشکلات و مسائل مرتبط با این موضوع احصا و در دستور کار قرار گرفته است

اعلام اولویت همکاری های معدنی ایران و استرالیا/ گزینه سنگ آهن استرالیا برای طرح های فولاد ساحل

رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: خواهان همکاری با طرف های استرالیایی در زمینه های آموزش، اکتشاف، استخراج و تکنولوژی هستیم.

رکود ۳۰ درصدی فعالیت‌های معدنی به دلیل نبود منابع مالی

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۳۰ درصد غیر فعال‌شدن معادن کشور ناشی از نبود منابع مالی است.

اختصاص سود بنگاه‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن

سیاست خارج نشدن سود از بنگاه‌های بخش معدن و صنایع معدنی و تمرکز بر سرمایه‌گذاری و ایجاد ظرفیت جدید، رویکردی است که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و سازمان ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) بر این موضوع تاکید دارد.

اجرای سیستم مدیریت طرح های معدنی با همکاری دانشگاه

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی گفت: ایمیدرو به زودی با همکاری دانشگاه امیرکبیر، سیستم مدیریت پروژه را پیاده سازی می کند.

روحانی: با رای اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت کارنامه خوبی در جنگ اقتصادی رقم بزنیم

رییس جمهوری با بیان این که وزارت صنعت، معدن و تجارت در خط مقدم جبهه مبارزه اقتصادی است، گفت: امیدوارم با رای اعتماد قوی به وزیر پیشنهادی صمت کارنامه خوبی برای مجلس و دولت در پیروزی در جنگ تحمیلی اقتصادی رقم بزنیم.