لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

اهمیت بازگشت معادن راکد به چرخه تولید/مشکل فعالیت معدن مس راوه

گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت سوژه ای با عنوان «نهضت حمایت از تولید داخل، اشتغالزایی و کارآفرینی به پا شود» خواستار پیگیری این موضوع شدند.

در این خصوص، شروین مختاری عضو هیئت مدیره و سخنگوی معدن دالی اظهار داشت: این معدن مجوز بهره برداری در سال 91 اخذ کرده و همه مجوزها را از مراجع ذی صلاح دریافت کرده است. بنابراین هرگونه اخلال در روند بهره‌برداری از معدن نه تنها به زیان سرمایه‌گذار بلکه برخلاف منافع ملی کشور به خصوص در سال جهش تولید است.

وی با اشاره به اهمیت کاهش سهم نفت در اقتصاد ایران، افزود: بر اساس سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای تحقق این برنامه، تمام معادن راکد لازم است به چرخه تولید بازگشته و در سال جهش تولید سهم تولیدات معدنی را در اقتصاد ایران افزایش یابد که این طرح هم یکی از مهمترین پروژه‌ها با توجه به اهمیت فلز مس در ایجاد ارزش افزوده و صنایع پایین دستی است.

وی با اشاره به جایگاه اقتصادی معادن به ‌خصوص در اقتصاد بدون نفتی اظهار کرد: در دوره‌ای که مس به عنوان یکی از فلزات پرتقاضا و ارزشمند شناخته می‌شود بهره برداری از این معدن می‌تواند شکوفایی اقتصادی را به دنبال داشته باشد و اشتغال زایی پایدار و درآمد خوبی را برای کشور و منطقه ایجاد کند چرا که صنایع بسیاری به مس به عنوان ماده اولیه نیاز دارند.

مختاری تصریح کرد: معدن دالی در استان مرکزی شهرستان دلیجان و در 8 کیلومتری روستای راوه واقع شده است و این معدن 5 میلیون تن ذخیره قطعی و  12 میلیون تن ذخیره تخمینی با عیار نیم درصد دارد. همچنین با توجه به اکتشافات انجام شده به عنوان یکی از مهمترین ذخایر در کشور برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی شناخته می‌شود.

وی تأکید کرد: علی‌رغم جریان‌سازی‌هایی که برای این معدن از نظر زیست محیطی ایجاد شده است، فعالیت معدن هیچگونه خسارات را برای اطراف ایجاد نمی‌کند و تمام برآوردها و آزمایش‌ها و همچنین نظارت‌های مستقیم بیانگر این نکته است که آب و منابع طبیعی منطقه هرگز با مشکل از لحاظ آلودگی روبرو نخواهند شد.

مختاری تصریح کرد: با گذشت چند سال از دریافت پروانه به دلایل مختلفی که بیشتر مربوط به بومیان منطقه بوده است، این معدن در حال حاضر غیر فعال بوده و با در نظر گرفتن قانون فعال شدن معادن راکد اگر بهره‌برداری آغاز نشود احتمال باطل شدن مجوز‌ها وجود دارد.

به گفته وی، سازمان صمت نیز این موضوع را تأیید کرده و بر اساس برنامه‌هایی که بهره‌بردار ارائه کرده فعالیت و آغاز به کار معدن برای روستاییان امتیازات و دستاوردهای بسیاری ایجاد می‌کند که در بخش راهسازی، عمران آبادی، زیرساخت‌ها، آموزشی و درمانی است.

1200 نفر از روستائیان برای کار در معدن اعلام آمادگی کرده‌اند

به گفته مختاری، زمانی که معدن برای استخدام و به کارگیری بومیان در آغاز فعالیت معدن آگهی داده است 1200 نفر از روستائیان اعلام آمادگی کرده‌اند که در صورت آغاز به‌کار، این بخش عمده از بومیان منطقه دارای شغل پایدار خواهند شد.

وی تصریح کرد: با بهره برداری معدن و تحویل ماده اولیه به صنعت کشور عوارضی نیز برای دهیاری روستا در نظر گرفته شده که به حساب دهیاری واریز خواهد شد و نقش عمده‌ای در آبادانی این روستا را دارد، اما علی‌رغم اینکه بارها این موضوع اعلام شده ظاهرا پیام سرمایه‌گذار به درستی برای بومیان منطقه مطرح نشده و آنها نگران شده‌اند که فعالیت معدن هیچ منافعی برای آنها ایجاد نمی‌کند.

مختاری افزود: سرمایه‌گذاران و بهره‌بردار به هیچ عنوان قصد ندارند با استفاده از قدرت قانون در منطقه فعالیت اقتصادی خود را آغاز کند بلکه به دنبال تعامل و تفاهم با بومیان منطقه هستند، زیرا یقین داریم این نوع ارتباط پایدارتر و سازنده‌تر است



سایر اخبار

تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ معدنی از محل سود

رییس هیات عامل ایمیدرو از برنامه ریزی برای تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی از محل سود خبر داد.

صادرات کالا به تفکیک گروه‌های اقتصادی/ رشد صادرات به اوراسیا

در حالی که صادرات ایران در سال 98 نسبت به 97 به کشورهای عضو مجمع اقتصادی اوراسیا 75 درصد رشد داشته است،اما صادرات ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا 33 درصد کاهش یافته است.

افزایش ۵۵ درصدی فروش شرکت‌های بزرگ معدنی در بورس

سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: عملکرد فروش تجمعی شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی در فروردین و اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۵ درصد رشد یافت.

دستورالعمل اجرایی کمیته اقدام صادراتی نهایی شد

مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تصویب تشکیل کمیته اقدام صادراتی در کمیته کارشناسی شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی، از نهایی‌شدن دستورالعمل اجرایی کمیته اقدام صادراتی و ابلاغ آن در چند روز آینده خبر داد.

افت بیش از ۶ درصدی صدور تمام مجوزهای معدنی

طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با عملکرد سال ۱۳۹۸، تعداد تمامی مجوزهای معدنی شامل پروانه بهره‌برداری، پروانه اکتشاف و گواهی کشف با افت صدور مواجه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، در طول مدت سال ۱۳۹۸، صدور مجوزهای فعالیت‌های معدنی کاهش ۶.۸ درصدی تا ۱۱.۳ درصدی داشته‌اند.

بهره‌برداری از ۴ طرح صنعتی در اصفهان آغاز شد

اصفهان-بهره‌برداری چهار طرح صنعتی با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار روز چهاشنبه با حضور معاون وزیر صنعت و رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان شهرکها و صنایع کوچک ایران در استان اصفهان آغاز شد.

تکمیل سرمایه‌گذاری‌ها راهبرد محوری وزارت صمت برای جهش تولید است

اصفهان-معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: محوری‌ترین سیاست این وزارتخانه در قالب افزایش و جهش تولید، تکمیل سرمایه‌گذاری‌ها برای بهره‌برداری سریع آنها بویژه در زنجیره تامین است.

بازگشایی مرزها و امید به گشایش در صادرات غیرنفتی

این روزها پایانه های مرزی ایران که به دلیل شیوع کرونا از میانه اسفند ماه تعطیل و یا نیمه تعطیل شده بودند، یکی پس از دیگری فعالیت خود را از سر می گیرند که نویددهنده بازگشت رونق به صادرات غیرنفتی و بهبود تراز تجاری کشور در ماه های آینده خواهد بود.

دلیل اختلاف فاحش بانک مرکزی و مرکز آمار در اعلام رشد صنعت و معدن چه بود؟

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت (صمت) تفاوت جامعه آماری و در نظر گرفتن نفت ذیل گروه صنعت در مطالعات مرکز آمار را دلیل تفاوت آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار دانست.

۱۴۸ شرکت درخواست عرضه اولیه دادند

مدیر پذیرش سهام فرابورس ایران گفت: در سال ۱۳۹۸، تعداد ۱۴۸ شرکت در صنایع مختلف از جمله صنایع پتروشیمی، فلزات اساسی، استخراج زغال سنگ، سرمایه‌گذاری، بیمه، کشت و دام و طیور، حمل و نقل و... درخواست پذیرش خود را برای ورود به بازار اول و دوم فرابورس ایران ارسال کردند.

پیش‌بینی جهش 20درصدی در حوزه فراوری تولیدات معدنی معاون وزارت صمت اعلام کرد؛ پیش‌بینی جهش ۲۰درصدی در حوزه فراوری تولیدات معدنی

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: قصد داریم که در سال جاری استخراج و بهره‌برداری معادن را ۲۵ درصد ارتقا دهیم و در حوزه فراوری مواد و تولیدات معدنی، جهش ۲۰ درصدی هدفگذاری شده است.