لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

اهمیت بازگشت معادن راکد به چرخه تولید/مشکل فعالیت معدن مس راوه

گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت سوژه ای با عنوان «نهضت حمایت از تولید داخل، اشتغالزایی و کارآفرینی به پا شود» خواستار پیگیری این موضوع شدند.

در این خصوص، شروین مختاری عضو هیئت مدیره و سخنگوی معدن دالی اظهار داشت: این معدن مجوز بهره برداری در سال 91 اخذ کرده و همه مجوزها را از مراجع ذی صلاح دریافت کرده است. بنابراین هرگونه اخلال در روند بهره‌برداری از معدن نه تنها به زیان سرمایه‌گذار بلکه برخلاف منافع ملی کشور به خصوص در سال جهش تولید است.

وی با اشاره به اهمیت کاهش سهم نفت در اقتصاد ایران، افزود: بر اساس سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای تحقق این برنامه، تمام معادن راکد لازم است به چرخه تولید بازگشته و در سال جهش تولید سهم تولیدات معدنی را در اقتصاد ایران افزایش یابد که این طرح هم یکی از مهمترین پروژه‌ها با توجه به اهمیت فلز مس در ایجاد ارزش افزوده و صنایع پایین دستی است.

وی با اشاره به جایگاه اقتصادی معادن به ‌خصوص در اقتصاد بدون نفتی اظهار کرد: در دوره‌ای که مس به عنوان یکی از فلزات پرتقاضا و ارزشمند شناخته می‌شود بهره برداری از این معدن می‌تواند شکوفایی اقتصادی را به دنبال داشته باشد و اشتغال زایی پایدار و درآمد خوبی را برای کشور و منطقه ایجاد کند چرا که صنایع بسیاری به مس به عنوان ماده اولیه نیاز دارند.

مختاری تصریح کرد: معدن دالی در استان مرکزی شهرستان دلیجان و در 8 کیلومتری روستای راوه واقع شده است و این معدن 5 میلیون تن ذخیره قطعی و  12 میلیون تن ذخیره تخمینی با عیار نیم درصد دارد. همچنین با توجه به اکتشافات انجام شده به عنوان یکی از مهمترین ذخایر در کشور برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی شناخته می‌شود.

وی تأکید کرد: علی‌رغم جریان‌سازی‌هایی که برای این معدن از نظر زیست محیطی ایجاد شده است، فعالیت معدن هیچگونه خسارات را برای اطراف ایجاد نمی‌کند و تمام برآوردها و آزمایش‌ها و همچنین نظارت‌های مستقیم بیانگر این نکته است که آب و منابع طبیعی منطقه هرگز با مشکل از لحاظ آلودگی روبرو نخواهند شد.

مختاری تصریح کرد: با گذشت چند سال از دریافت پروانه به دلایل مختلفی که بیشتر مربوط به بومیان منطقه بوده است، این معدن در حال حاضر غیر فعال بوده و با در نظر گرفتن قانون فعال شدن معادن راکد اگر بهره‌برداری آغاز نشود احتمال باطل شدن مجوز‌ها وجود دارد.

به گفته وی، سازمان صمت نیز این موضوع را تأیید کرده و بر اساس برنامه‌هایی که بهره‌بردار ارائه کرده فعالیت و آغاز به کار معدن برای روستاییان امتیازات و دستاوردهای بسیاری ایجاد می‌کند که در بخش راهسازی، عمران آبادی، زیرساخت‌ها، آموزشی و درمانی است.

1200 نفر از روستائیان برای کار در معدن اعلام آمادگی کرده‌اند

به گفته مختاری، زمانی که معدن برای استخدام و به کارگیری بومیان در آغاز فعالیت معدن آگهی داده است 1200 نفر از روستائیان اعلام آمادگی کرده‌اند که در صورت آغاز به‌کار، این بخش عمده از بومیان منطقه دارای شغل پایدار خواهند شد.

وی تصریح کرد: با بهره برداری معدن و تحویل ماده اولیه به صنعت کشور عوارضی نیز برای دهیاری روستا در نظر گرفته شده که به حساب دهیاری واریز خواهد شد و نقش عمده‌ای در آبادانی این روستا را دارد، اما علی‌رغم اینکه بارها این موضوع اعلام شده ظاهرا پیام سرمایه‌گذار به درستی برای بومیان منطقه مطرح نشده و آنها نگران شده‌اند که فعالیت معدن هیچ منافعی برای آنها ایجاد نمی‌کند.

مختاری افزود: سرمایه‌گذاران و بهره‌بردار به هیچ عنوان قصد ندارند با استفاده از قدرت قانون در منطقه فعالیت اقتصادی خود را آغاز کند بلکه به دنبال تعامل و تفاهم با بومیان منطقه هستند، زیرا یقین داریم این نوع ارتباط پایدارتر و سازنده‌تر است



سایر اخبار

پیش‌نیاز استخراج از معادن چیست؟

مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران دارای زنجیره کاملی از مطالعات فرآوری مواد معدنی از آزمایشگاه شناسایی و آنالیز معدنی تا مطالعات کانی‌شناسی، فرآوری، محیط‌زیست، پایلوت فرآوری و همچنین کارگاه ساخت که به بحث توسعه فناوری و ساخت تجهیزات می‌پردازد را در اختیار دارد.

پرداخت ۱۷.۶ هزار میلیارد ریال به پروژه‌های اقتصاد مقاومتی

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت‌ماه در مجموع مبلغ ۱۷.۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۴۶۵ واحد در قالب پروژه رونق تولید پرداخت شده است.

معادن کوچک و متوسط سهم ۶۵ درصدی از استخراج را دارند

براساس آمار وزارت صنعت، معدن وتجارت، معادن کوچک و متوسط سهم میانگین ۶۵ درصدی از میزان استخراج سالیانه با حدود ۲۶۰ میلیون تن را به خود اختصاص داده‌اند.

چالش‌های معدنکاری، محیط‌زیست و توسعه پایدار

یکی از مهمترین و اساسی‌ترین پایه‌های اقتصاد هر کشور را منابع معدنی آن کشور تشکیل می‌دهند. نقش معادن دررشد اقتصادی بسیار جدی و راهبردی است و بهره‌برداری از معادن کشور یک ضرورت انکارناپذیر در توسعه اقتصادی محسوب می‌شود.

نیاز به هزار هزار میلیارد تومان منابع مالی برای تحقق رشد اقتصادی

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برای تحقق رشد اقتصادی مطلوب به هزار هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است.

سهم بخش تعاون از شاغلان معادن چقدر است؟

تعداد شاغلان معادن درسال۹۷، ۹۹۷۳۴ نفر بوده که سهم بخش تعاون از این تعداد۴.۱ درصد می باشد. تعداد شاغلان این معادن در سال ۹۷، حدود۱.۴ درصد نسبت به سال ۹۶، افزایش داشته است.

حال و روز «اصفهان» به عنوان قطب سنگ های تزئینی/ « خداداد غریب پور » مدیر عملیاتی است

استان اصفهان، در کنار آذربایجان شرقی و مرکزی، جزو استان هایی است که در حوزه استخراج سنگ تزئینی و ساختمانی، پیشگام تلقی می شود و این چند استان، قطب های تولید سنگ کشورمان هستند.

درخواست فعالان صنعت معدن از وزارت صنعت برای تسهیل صادرات

رییس خانه معدن ایران گفت: امروز کشور در حلقه تحریم های ظالمانه دشمن قرار دارد و بحران کرونا نیز از اسفندماه نیز آثار منفی خود را بروز داده، بنابراین در این شرایط انتظار اهل حرفه از مدیریت جدید وزارت صنعت تسهیل امر صادرات است.

معاون وزیر صنعت: از سرمایه‌گذاری بر روی فرآوری سنگ‌های تزیینی حمایت می‌کنیم

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به اینکه سنگ‌های تزیینی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است، گفت: از هرگونه سرمایه‌گذاری بر روی فرآوری اینگونه سنگ‌ها حمایت می‌کنیم.

پوشش ریسک سرمایه‌گذاری شرکت‌های معدنی استارت‌آپ‌ها

معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت اعلام کرد: سازمان ایمیدرو آمادگی دارد تا بوسیله صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی علاوه بر ارایه تسهیلات به دانش بنیان‌ها، ریسک سرمایه‌گذاری شرکت‌های معدن و صنایع معدنی در همکاری با استارت آپ‌ها را پوشش دهد.

تهدید کرونا، فرصت اقتصادی برای ایران است

معاون بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان گفت: شیوع بیماری کرونا بعد از حوزه سلامت، بیشترین تاثیر را در حوزه اقتصاد گذاشته و تمام کشورها از جمله ایران به یقین رسیده‌اند که دوران پُرتلاطمی در حوزه اقتصادی خواهند داشت اما تجربه تاریخی بشر و به‌ویژه دوران دفاع مقدس و تحریم‌های ظالمانه چندین ساله علیه کشور به ما آموخت که بهترین درس‌ها را از بدترین شرایط می‌گیریم.