لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

تاثیر تفاهم 25 ساله با چین بر معدنکاری ایران/افزایش بهره وری معادن متروکه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت مطلبی با عنوان «چرا دشمنان از قرارداد ایران و چین در هراسند؟» خواستار پیگیری این موضوع شدند.

شهرام شریعتی، دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در مورد عملکرد چینی‌ها در معادن ایران گفت: اگرچه چین تکنولوژی اول دنیا نیست، یا شاید تکنولوژی برتر خود را در اختیار ما نگذاشته باشد، باید بپذیریم که چین جزء ۵ اقتصاد بزرگ دنیا و اگر واقع‌بینانه و براساس آمار نگاه کنیم، یکی از دو اقتصاد بزرگ دنیا است. یعنی در حال حاضر چین و آمریکا با همدیگر در حال راهبری اقتصاد دنیا هستند.

وی افزود: چینی‌ها در معادن ایران اعم از معادن فلزی، غیرفلزی و سنگ‌های ارزشمند، همیشه مفید بوده‌اند و تکنولوژی آنها، حتی اگر همپای تکنولوژی روز دنیا نبوده، بسیاری از نیازهای صنایع معدنی ما را برطرف کرده است. در سال‌های اخیر ما هم از چینی‌ها یاد گرفته‌ایم و هم از آنها سرمایه پذیرفته‌ایم.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران تاکید کرد: اگرچه ممکن است نتوانسته باشیم با شرکت‌های درجه یک و تراز اول چینی همکاری داشته باشیم اما همین شرکت‌هایی که وارد ایران شده‌اند، معادن و صنایع معدنی ایران را در سال‌های اخیر به طور چشم‌گیری به جلو حرکت داده‌اند.

شریعتی در واکنش به این موضوع که آیا می‌توان نسبت به ورود چینی‌ها به معادن ایران خوشبین بود، گفت: قطعا می‌توان خوشبین بود زیرا چین علاوه بر اینکه تکنولوژی معدنی دارد، کشوری معدنی است و در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و آفریقا، سرمایه‌گذاری‌های بزرگی کرده‌اند. ورود چینی‌ها به معادن و صنایع معدنی ایران، اتفاقی خوش‌یمن است و به هیچ وجه به این معنی نیست که چینی‌ها می‌خواهند خاک کشور ما را ببرند.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در پاسخ به این پرسش که آیا ظرفیت سرمایه‌گذاری چینی‌ها در معادن ایران فراهم است؟ اظهار کرد: چینی‌ها کارشان سرمایه‌گذاری کردن در زمینه‌هایی است که بازخورد مالی و بازگشت سرمایه بالا برای آنها داشته باشد و هیچ گاه وارد بحث سرمایه‌گذاری بدون توجیه نمی‌شوند. در واقع ما باید این زمینه را برای آنها فراهم کنیم.

وی توضیح داد: باید ببینیم در قرارداد ۲۵ ساله، به طور مشخص این مساله قید شده که چینی‌ها در معادن و صنایع معدنی ایران سرمایه‌گذاری کنند یا نه. این سوالی است که دولت باید پاسخش را بدهد. اگر دولت بتواند این زمینه و امکان را فراهم کند، به شرط اینکه بتوانند از توان و کارگر ایرانی استفاده کنند، می‌توانند با بهره‌وری بسیار بالاتر از ما در زمینه معدن و صنایع معدنی ایران فعالیت کنند و همین باعث رونق این بخش خواهد شد.

شریعتی یادآور شد: می‌توانیم بسیاری از معادن متروکه را در اختیار چینی‌ها قرار دهیم تا راندمان تولید ما را افزایش دهند. بنابراین باید این زمینه را فراهم کنیم تا با استفاده از نیروی کار ایرانی، مدیریت ایرانی، سرمایه چینی و حتی مدیریت چینی، این اتفاق بیفتد.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در پاسخ به این پرسش که آیا نتیجه همکاری ایران و چین در بخش معدن برای بخش خصوصی مفید است؟ نیز گفت: نباید تصور کنیم که چین قرار است فقط برای دولت ایران کار کند. خیلی زودتر از اینکه دولت‌های ایران، چین را بشناسند، بخش خصوصی ایران سراغ چین رفته بود و مزایای تکنولوژی چینی را در معادن و صنایع معدنی فلزی، غیرفلزی و ارزشمند دیده‌ایم. بنابراین تصور می‌کنم، چینی‌ها می‌توانند این قدم را به خوبی بردارند. دولت باید در این زمینه شفاف‌سازی کند، زیرا این یک امتیاز برای معادن و صنایع معدنی ایران است.

وی ادامه داد: اگر چین وارد بخش معدن و صنایع معدنی ایران شود و دولت، جزئیات این حضور را به طور شفاف در اختیار همگان قرار دهد، گامی موثر و مفید برای آینده معدن و صنایع معدنی ایران خواهد بود.

شریعتی افزود: اگر سرمایه و تکنولوژی جدید وارد صنایع معدنی ایران شود، سهم معدن در تولید ناخالص داخلی GDP کشور به شدت افزایش می‌یابد که این مساله می‌تواند اشتغال ایجاد کند و زیرساخت‌ها را توسعه دهد. بنابراین اگرچه هنوز در برخی زمینه‌ها، همه زوایای تفاهم‌نامه ایران و چین برای ما زوایایش مشخص نشده، اما یادمان باشد موقعیت سرمایه‌گذاری خارجی که سال‌ها درباره آن صحبت می‌کردیم، اکنون برای ما فراهم شده است و می‌توانیم با در نظر گرفتن امتیازهایی که می‌تواند برای ایران داشته باشد، به این قرارداد نگاه کرده و آن را عملیاتی کنیم و بتوانیم سرمایه و تکنولوژی چینی را به کشورمان بیاوریم.



سایر اخبار

رشد ۱۲ میلیارد دلاری ارزش سهام معدنی‌ها در هفته گذشته

ارزش سهام شرکت‌های معدن و صنایع معدنی در هفته گذشته به دلیل بازارگردانی هماهنگ سهام این شرکت ها، بیش از ۱۲ میلیارد دلار رشد کرد.

سهم ۲۰ درصدی بخش معدن از صادرات سال ۹۸

بررسی آمار تجارت خارجی نشان می‌دهد که بخش معدن و صنایع معدنی با صادراتی به ارزش بیش از هشت میلیارد و ۴۹۷ میلیون و ۵۳ هزار دلار، در سال گذشته بیش از ۲۰ درصد کل صادرات را در اختیار داشته است.

واردات ۳.۲ میلیارد دلاری بخش معدن و صنایع معدنی

ارزش واردات ۲۰ قلم کالای منتخب بخش معدن وصنایع معدنی در سال گذشته به بیش از سه میلیارد و ۲۰۴ میلیون و ۱۶۹ هزار دلار رسید که نسبت به سال ۹۷ رشد پنج درصدی را نشان می‌دهد.

رشد متوسط ۱۵ درصدی ۶ قلم کالای بخش معدن

آمار تولید ۶ قلم کالای منتخب بخش معدن وصنایع معدنی در مدت پنج ماهه ابتدایی امسال نسبت به دوره مشابه پارسال رشد متوسط ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد.

صادرات 8.4 میلیارد دلاری معدن و صنایع معدنی/ زنجیره فولاد و مس، پیشرو صادرات

بررسی وضعیت تجارت خارجی بخش معدن و صنایع معدنی کشور نشان می دهد، سال گذشته 58 میلیون تن محصول به ارزش 8.49 میلیارد دلار صادر شد.

مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران افتتاح شد

مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز به کار کرد

فارس من|مشکلات ارزی و تأمین مواد اولیه صنایع تا پایان سال برطرف می‌شود

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان چهارمحال و بختیاری ابراز امیدواری کرد که مشکلات ارزی و تأمین مواد اولیه صنایع بزرگ کشور تا پایان سال برطرف شود.

دعوت ایمیدرو از رییس سازمان بورس و مدیران عامل شرکت های معدنی/تشکیل صندوق سرمایه گذاری ۳۰۰ هزار میلیارد ریالی؛ دستور کار جلسه

مدیر روابط عمومی ایمیدرو اعلام کرد: رییس هیات عامل این سازمان با توجه به تحولات اخیر بازار سرمایه و به منظور حمایت از دارایی سهامداران و سرمایه گذاران، نشست هم اندیشی با رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیران عامل شرکت های معدن و صنایع معدنی را برگزار می کند.

طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی ایرادات فنی دارد

رییس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن وارد دانستن ایرادات فنی به طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی گفت: ما می‌توانیم با تکنیک‌هایی مثل هوش مصنوعی، آسیب‌های امنیتی و اخلاقی در بستر موجود را تا حدودی از بین ببریم.

مشکلات معدن با حضور رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در مشهد بررسی شد

مشکلات برخی معادن خراسان رضوی طی نشستی در محل خانه صنعت، معدن و تجارت استان با حضور رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

استاندار : بزرگترین نگرانی اصفهان کمبود آب است

کاشان- اصفهان- استاندار اصفهان گفت : کمبود آب بزرگترین نگرانی موجود این استان تشنه است که همه باید صرفه‌جویی کنیم.