لطفا منتظر بمانید ...

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

تهیه نقشه‌های سرور پایه، اکتشاف سیستماتیک ذخایر در سازمان زمین‌شناسی

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، «علیرضا شهیدی» افزود: تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه از سال  ۹۹  با استفاده از ظرفیت علمی پژوهشکده علوم‌زمین و متخصصان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بومی‌سازی و به صورت پایلوت و آزمایشی انجام شد که بر همین اساس برای سال ۱۴۰۰ ادامه برنامه‌ها با روش‌های جدید در برداشت‌ اطلاعات آغاز خواهد شد.

معاون وزیر صنعت با بیان این‌که تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه در سال ۹۸ برای نخستین بار مورد توجه قرار گرفت، افزود: سال ۹۹ برای نخستین بار در کویر لوت که شامل ۹ برگه یک‌صد هزارم بود با استفاده از سیستم نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با مشارکت و توان تخصصی پژوهشکده علوم‌زمین و ظرفیت‌های فنی و علمی این سازمان تهیه شد که پس از آن این روش برای انجام پروژه‌های پیش‌رو در سال ۱۴۰۰ ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

وی با تاکید بر اینکه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه مبتنی بر بانک اطلاعات پایه‌ و به صورت دینامیک تهیه خواهند شد، گفت: سرعت و دقت تهیه نقشه‌ها نسبت به نقشه‌های تهیه شده در سال‌های گذشته توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور قابل مقایسه نیست که بر همین اساس جهش بسیار بزرگی در این بخش شاهد خواهیم بود.

شهیدی تصریح‌کرد: حرکت به سوی پوشش سراسری کشور و تهیه همه نقشه‌های زمین‌شناسی نوین به عنوان مهمترین هدف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در برنامه هفتم توسعه و به عنوان پروژه‌ جدید سال ۱۴۰۰ خواهد بود.

به گفته وی، بر همین اساس هدف پیش‌روی این سازمان انجام ۱۲۰ پروژه در بخش زمین‌شناسی، ۱۵۱پروژه در بخش اکتشاف و ۱۰۷ پروژه در بخش بررسی و پایش مخاطرات طبیعی، زیست‌محیطی و زمین‌شناسی مهندسی خواهد بود.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، آغاز عملیات اکتشاف به‌صورت سیستماتیک را به عنوان دیگر برنامه‌های این سازمان در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: برنامه‌ای که در حوزه اکتشاف به عنوان یک موضوع جدید در نظر گرفته شده آغاز عملیات اکتشاف سیستماتیک در چهار لایه اطلاعاتی برای نخستین بار در کشور است که در یک پیمایش به صورت هم‌زمان اطلاعات فلزی، غیرفلزی، عناصر استراتژیک و سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی مورد پایش قرار می‌گیرد.

شهیدی خاطرنشان‌کرد: روش برداشت این اطلاعات جدید و به‌روز و مطابق با آخرین استانداردهای روز جهان است که بر همین اساس پروژه‌های جدید اکتشافی سازمان در سال ۱۴۰۰ به سمت اکتشافات سیستماتیک در مقیاس یک‌پنجاه‌هزارم برای نخستین بار پیش خواهد رفت.

وی افزود: در نظر داریم در برنامه هفتم توسعه به سمت تولید گسترده نقشه‌های اکتشاف سیستماتیک حرکت کنیم تا بتوانیم اطلاعات جدید و به‌روز و مبتنی بر آنالیزها و روش‌های برداشت پیشرفته جهان را به دست آوریم.

معاون وزیر صنعت، ضمن اشاره به برنامه‌های پیش‌روی این سازمان در حوزه منشایابی و پایش مخاطرات زمین‌شناسی گفت: بازنگری در حوزه بررسی مخاطرات و آغاز مطالعات سیستماتیک و تهیه نقشه‌های هدفمند زمین‎شناسی مهندسی، مخاطرات و زیست‌محیطی را پیش‌رو خواهیم داشتیم که طراحی این مدل نیز در سال ۹۹ انجام شد و برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ اجرایی خواهد شد.

شهیدی با بیان این‌که برخی از پروژه‌های حوزه مخاطرات در سال ۱۴۰۰ مبتنی بر برگه‌های‌های سیستماتیک تعریف خواهد شد، خاطرنشان‌کرد: حرکت این سازمان به سمت تولید اطلاعات پایه بر مبنای شاخص‌های استاندارد به عنوان ضرورت‌ها، برنامه‌ها و اولویت‌های برنامه‌ریزی سازمان در سال ۱۴۰۰ است که همین امر مسیر حرکت ما را در برنامه هفتم توسعه روشن می‌کند.



سایر اخبار

صادرات ۷.۸ میلیارد دلاری محصولات معدن و صنایع معدنی تا پایان آبان‌ماه

حوزه معدن و صنایع معدنی ایران از ابتدای امسال تا پایان آبان‌ماه موفق به صادرات بیش از ۳۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصول به ارزش هفت میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار شده است.

معاون وزیر صمت خبر داد: تدوین نقشه راه مواد معدنی حیاتی و استراتژیک برای نخستین بار

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین نقشه راه مواد معدنی حیاتی و استراتژیک برای نخستین بار در کشور خبر داد.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت مطرح کرد: جایگاه چهارم ایران در تولید سنگ تزئینی

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۶ ماهه اول امسال تعداد معادن کشور ۲۱۸۸ فقره بوده که ۱۳۵۴ معدن از این تعداد، فعال، ۲۵ معدن در حال تجهیز و ۸۰۹ معدن غیرفعال هستند و باید تعیین تکلیف شوند.

عوارض صادراتی سنگ، تهدیدی برای کاهش سهم ایران در بازار صادراتی

مدیر اجرایی چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران، متاسفانه عوارض صادرات، ممکن است باعث از دست رفتن اندک سهم ما از بازار جهانی که حدود نیم درصد از بازار ۳۲ میلیارد دلاری تجارت سنگ در دنیا است، بشود.

ضرورت رفع موانع واردات و صادرات از پای فعالان صنعت سنگ

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بر لزوم رفع موانع واردات و صادرات از پیش پای فعالان صنعت سنگ تاکید کرد.

صدمات جبران ناپذیر قطعی برق صنایع معدنی

پیرامون قطعی برق صنایع معدنی در یادداشتی نوشت: چندین روز از قطعی برق و در نتیجه تعطیلی در کارخانجات فولاد و سیمان می‌گذرد که اولین نتایج آن در همین اندک زمان در قالب افزایش قیمت و کمیابی خود را نمایان کرده است.

برآورد فروش هزار میلیاردی در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران

مدیر اجرایی نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران در ارتباط با میزان فروش حاصل شده از چهاردهمین نمایشگاه بین المللی ایران در نیم‌ور محلات گفت: برآورد فروش این دوره حدود هزار میلیارد تومان است که در بخش‌های معدنی، سنگ کوپ، سنگ بریده، ماشین‌آلات فرآوری و ماشین‌آلات معدنی بوده و نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.

سنگ‌هایی پیش پای صنعت سنگ

-سنگ، از آن دسته محصولاتی است که از استخراج تا تولید، فرآوری و صادرات، چرخه اقتصادی عظیمی را ایجاد و زمینه اشتغال انبوهی را فراهم می‌کند. نگاه ملی به این صنعت در کنار رفع موانع قانونی و تسهیل صادرات می‌تواند سهم ایران به عنوان یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان در زمینه منابع معدنی را، افزایش دهد، اما چالش‌های پیش روی این صنعت از جمله تحریم‌ها و تعارضات قانونی، صنعتگران این عرصه را با نگرانی‌هایی مواجه کرده‌ است.

تکذیب خبرسازی درباره تغییر معاون وزارت صمت

دفتر ارتباطات وزارت صنعت، معدن و تجارت، خبر سایت اکو ایران درباره تغییر معاون امور معادن و فرآوری مواد این وزارتخانه را تکذیب کرد

خبر منفی بودجه برای بازار سرمایه/ بورس به کما می رود

همزمان با رشد شاخص کل در روز قبل، ارزش معاملات خرد کاهش پیدا کرده است. ارزش معاملات خرد در یک روند نزولی قرار گرفته است که انتظارات را برای شکست مقاومت شاخص کل تضعیف می‌کند و با توجه به واگرایی بوجود آمده، انتظار اصلاح در بازار افزایش پیدا کرده است.

چشم‌پوشی گمرک از درآمد ۱۳ هزار میلیارد تومانی برای حمایت از صنایع

طی ۵ ماهه امسال از حدود ۱۳۱ هزار و ۵۱۱ میلیارد ریال درآمد گمرکی و مالیاتی به دلیل حمایت از صنایع چشم‌پوشی شده است.