لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

تهیه نقشه‌های سرور پایه، اکتشاف سیستماتیک ذخایر در سازمان زمین‌شناسی

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، «علیرضا شهیدی» افزود: تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه از سال  ۹۹  با استفاده از ظرفیت علمی پژوهشکده علوم‌زمین و متخصصان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بومی‌سازی و به صورت پایلوت و آزمایشی انجام شد که بر همین اساس برای سال ۱۴۰۰ ادامه برنامه‌ها با روش‌های جدید در برداشت‌ اطلاعات آغاز خواهد شد.

معاون وزیر صنعت با بیان این‌که تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه در سال ۹۸ برای نخستین بار مورد توجه قرار گرفت، افزود: سال ۹۹ برای نخستین بار در کویر لوت که شامل ۹ برگه یک‌صد هزارم بود با استفاده از سیستم نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با مشارکت و توان تخصصی پژوهشکده علوم‌زمین و ظرفیت‌های فنی و علمی این سازمان تهیه شد که پس از آن این روش برای انجام پروژه‌های پیش‌رو در سال ۱۴۰۰ ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

وی با تاکید بر اینکه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل ۲ سرور پایه مبتنی بر بانک اطلاعات پایه‌ و به صورت دینامیک تهیه خواهند شد، گفت: سرعت و دقت تهیه نقشه‌ها نسبت به نقشه‌های تهیه شده در سال‌های گذشته توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور قابل مقایسه نیست که بر همین اساس جهش بسیار بزرگی در این بخش شاهد خواهیم بود.

شهیدی تصریح‌کرد: حرکت به سوی پوشش سراسری کشور و تهیه همه نقشه‌های زمین‌شناسی نوین به عنوان مهمترین هدف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در برنامه هفتم توسعه و به عنوان پروژه‌ جدید سال ۱۴۰۰ خواهد بود.

به گفته وی، بر همین اساس هدف پیش‌روی این سازمان انجام ۱۲۰ پروژه در بخش زمین‌شناسی، ۱۵۱پروژه در بخش اکتشاف و ۱۰۷ پروژه در بخش بررسی و پایش مخاطرات طبیعی، زیست‌محیطی و زمین‌شناسی مهندسی خواهد بود.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، آغاز عملیات اکتشاف به‌صورت سیستماتیک را به عنوان دیگر برنامه‌های این سازمان در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: برنامه‌ای که در حوزه اکتشاف به عنوان یک موضوع جدید در نظر گرفته شده آغاز عملیات اکتشاف سیستماتیک در چهار لایه اطلاعاتی برای نخستین بار در کشور است که در یک پیمایش به صورت هم‌زمان اطلاعات فلزی، غیرفلزی، عناصر استراتژیک و سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی مورد پایش قرار می‌گیرد.

شهیدی خاطرنشان‌کرد: روش برداشت این اطلاعات جدید و به‌روز و مطابق با آخرین استانداردهای روز جهان است که بر همین اساس پروژه‌های جدید اکتشافی سازمان در سال ۱۴۰۰ به سمت اکتشافات سیستماتیک در مقیاس یک‌پنجاه‌هزارم برای نخستین بار پیش خواهد رفت.

وی افزود: در نظر داریم در برنامه هفتم توسعه به سمت تولید گسترده نقشه‌های اکتشاف سیستماتیک حرکت کنیم تا بتوانیم اطلاعات جدید و به‌روز و مبتنی بر آنالیزها و روش‌های برداشت پیشرفته جهان را به دست آوریم.

معاون وزیر صنعت، ضمن اشاره به برنامه‌های پیش‌روی این سازمان در حوزه منشایابی و پایش مخاطرات زمین‌شناسی گفت: بازنگری در حوزه بررسی مخاطرات و آغاز مطالعات سیستماتیک و تهیه نقشه‌های هدفمند زمین‎شناسی مهندسی، مخاطرات و زیست‌محیطی را پیش‌رو خواهیم داشتیم که طراحی این مدل نیز در سال ۹۹ انجام شد و برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ اجرایی خواهد شد.

شهیدی با بیان این‌که برخی از پروژه‌های حوزه مخاطرات در سال ۱۴۰۰ مبتنی بر برگه‌های‌های سیستماتیک تعریف خواهد شد، خاطرنشان‌کرد: حرکت این سازمان به سمت تولید اطلاعات پایه بر مبنای شاخص‌های استاندارد به عنوان ضرورت‌ها، برنامه‌ها و اولویت‌های برنامه‌ریزی سازمان در سال ۱۴۰۰ است که همین امر مسیر حرکت ما را در برنامه هفتم توسعه روشن می‌کند.



سایر اخبار

آزادسازی 5 هزار پهنه معدنی تا پایان سال/ خام‌فروشی فولاد نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بیش از ۵ هزار پهنه معدنی حبس شده را تا پایان سال آزاد خواهیم کرد و برای فعال‌سازی به مزایده خواهیم گذاشت.

آزادسازی برخی پهنه های معدنی فاقد مشکلات محیط زیستی و منابع طبیعی در استان یزد طی هفته های آینده/ ابلاغ بسته برنامه ریزی واحدهای معدنی تا ۱۵ اسفندماه برای افق

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت از آزادسازی برخی پهنه های معدنی فاقد مشکلات محیط زیستی و منابع طبیعی در استان یزد طی هفته های آینده خبر داد.

10چهره‌ای که تاریخ معادن و صنایع معدنی ایران را رقم زدند عالیجنابان معدن!

کتاب «عالیجنابان معدن»به همت پایگاه خبری بیرونیت منتشر شد.

بسته پیشنهادی وزارت صمت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل تدوین می‌شود/ تصویب 200 میلیون دلار برای واردات لاستیک

وزیر صنعت معدن و تجارت از تدوین بسته پیشنهادی وزارت صمت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل کشوری خبرداد و گفت: 200 میلیون دلار برای واردات لاستیک از محل تهاتر تصویب شده است.

وزارت صنعت آمار داد؛ افزایش مجوزهای معدنی در ۱۰ ماهه ۹۹

بررسی مجوزهای معدنی صادره از سوی وزارت صنعت، معدن وتجارت در دوره ۱۰ ماهه امسال در زمینه اکتشاف، گواهی کشف، صدور پروانه‌های بهره‌برداری و هزینه عملیات اکتشاف نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش نشان می‌دهد.

موفقیت کشور در بومی‌سازی فناوری خردکردن سنگ‌های معدنی

یک شرکت دانش بنیان ایرانی با بومی سازی فناوری نوین دستگاه سنگ شکن غلتکی فشار بالا، موفق به تغییر فرآیند خرد کردن سنگ‌ها با مصرف انرژی کمتر، تخریب حداقلی محیط‌زیست و کاهش هزینه شده است؛ دستگاهی که طراحی و ساخت آن حداقل ۵۰ درصد صرفه جویی ارزی برای کشور به ارمغان می‌آورد.

رشد ۴۳ درصدی پوشش‌های صادرات در ۱۰ ماهه امسال

صندوق ضمانت صادرات ایران اعلام کرد: در ۱۰ ماهه امسال معادل ۳.۰۶ میلیارد دلار پوشش‌های صادراتی ارایه شده که در مقایسه با مدت مشابه یکساله گذشته که ۲.۶۴۵ میلیارد دلار بوده است، رشد ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد.

فعالیت ایران ردیف با کشورهای پیشرفته معدنی

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در حاشیه افتتاح آشیانه بالگردهای این سازمان و عملیاتی‌سازی پروژه ژئوفیزیک هوابرد با بیان اینکه نزدیک به دو سال آشیانه این هلی‌کوپترها غیرعملیاتی بود و امروز به روزرسانی شد، گفت: مطالعات ژئوفیزیک هوایی در بخش تولید لایه‌های اطلاعات پایه بسیار مهم است و این اطلاعات به طور منحصر به‌فرد در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تهیه می‌شود.

سرمایه گذاری 11.6 میلیارد دلاری در بخش معدن و صنایع معدنی سال 92 تا پایان 99

مجموع سرمایه گذاری های ایمیدرو، شرکت های زیرمجموعه و تابعه (تحت راهبری) از سال 92 تا پایان سال جاری از 11.6 میلیارد دلار عبور می کند.

آیین افتتاح آشیانه بالگردهای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور/ عملیاتی‌سازی پروژه ژئوفیزیک هوابرد

آیین افتتاح آشیانه بالگردهای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و عملیاتی‌سازی پروژه ژئوفیزیک هوابرد در مرکز پژوهش‌های کاربردی واقع در کرج برگزار شد.

فعالیت ایران هم ردیف با کشورهای پیشرفته معدنی

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در حاشیه افتتاح آشیانه بالگردهای این سازمان و عملیاتی‌سازی پروژه ژئوفیزیک هوابرد با بیان اینکه نزدیک به دو سال آشیانه این هلی‌کوپترها غیرعملیاتی بود و امروز به روزرسانی شد، گفت: مطالعات ژئوفیزیک هوایی در بخش تولید لایه‌های اطلاعات پایه بسیار مهم است و این اطلاعات به طور منحصر به‌فرد در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تهیه می‌شود.