لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

توسعه صادرات بخش معدن، قابل دستیابی است

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، سجاد غرقی افزود: سرمایه‌گذاری در بخش معادن سنگ‌آهن که یکی از توانمندیهای اصلی ارزآوری و توسعه صنعتی است تا ۸۹ درصد افت داشته است.

وی اضافه کرد: امروز در زنجیره آهن و فولاد کمتر از ۱۰ درصد تولیدات معادن در سنوات گذشته صادر شده و بطور عمده همه نیاز داخلی تامین و مازاد هم وجود داشته است.

به گفته غرقی، تولیدکنندگان شمش فولاد برای آنکه ساختار قیمت را غیررقابتی کنند و نهاده سنگ آهن را ارزان‌تر تهیه کنند، امروز با اعمال قیمت دستوری، ۵۰ درصد ارزان‌تر این نهاده‌ها را تهیه ‌می‌کنند، در تبلیغات خود این‌گونه القا ‌می‌کنند که گویا در داخل با کسری ذخیره‌های سنگ‌آهن روبرو شده ایم.

وی خاطرنشان کرد: این رویه باعث شده سرمایه‌گذاری در بخش معادن سنگ‌آهن که یکی از توانمندی ‌های اصلی ارزآوری و توسعه صنعتی است تا ۸۹ درصد افت داشته باشد.

عضو کمیسیون یاد شده، گفت : سرمایه‌گذاری در بخش معادن سنگ آهن، به دلیل مزیت‌های نسبی که دارد، این امکان را فراهم ‌می‌کند که در شرایط بحران، تولید این بخش تداوم  و توسعه پیدا کند و به صادرات منتهی شود.

به گفته این فعال معدنی، اکنون تولیدکنندگان شمش و فولادسازان با این ادعا که باید با خام‌فروشی مبارزه شود، تا ۵۰ درصد نهاده‌ها را ارزان‌تر خریداری ‌می‌کنند و آنچه که در بورس کالا عرضه ‌می‌کنند، ۱۰ تا ۱۵ درصد از قیمت فوب صادراتی نیز گران‌تر است.

غرقی گفت: اخیرا مشاهده شده که کشتی‌های حامل سنگ‌آهن صادراتی با محموله مازاد بر مصرف داخل در بنادر توسط نهادهای نظارتی به دلیل آنچه نیاز بنگاه‌های داخلی خوانده شده، تخلیه و این علاوه بر مخدوش شدن اعتبار و تعهد صادرکننده، ضرر و زیانی را نیز به او تحمیل ‌می‌کند.

وی تصریح کرد: شعار توسعه صادرات و ارزآوری یا توسعه بخش معدن باید در اجرا هویت پیدا کند و برای فعالان بخش معدن کم اثر نشان می دهد.

غرقی با بیان اینکه توسعه صادرات بخش معدن با دو راه‌حل ساده قابل دستیابی است، افزود: نهاده‌ها باید با قیمت رقابتی عرضه شود و در عین حال، وضع عوارض و محدودیت‌های صادراتی نیز باید برداشته شود.

به گزارش ایرنا، وزارت صنعت، معدن وتجارت برنامه امسال خود را فعال سازی بیش از یکهزار معدن اعلام کرده که علاوه بر آن قرار است در سال ۹۹ بالغ بر ۲۰ تا ۲۵ درصد به ذخایر معدنی کشور افزوده شود، ۳۰ درصد به میزان استخراج و ۲۵ درصد به تولیدات صنایع معدنی اضافه خواهد شد.



سایر اخبار

تاکید اعضای فراکسیون معدن مجلس به ارتقای جایگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

بی توجهی به ساختارهای قانونی، بزرگترین چالش اکتشاف ذخایرمعدنی است

اکتشاف ذخایرمعدنی در کشور با چالش جدی در حوزه ساختارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های دولتی-حاکمیتی، بنگاه‌های توسعه‌ای و بخش خصوصی روبرو است؛ بطوریکه مرز شفاف و مشخصی در انجام وظایف هریک وجود ندارد که این پدیده موجب واگرایی فعالیت‌ها و بروز ناکامی در حوزه کشف ذخایر معدنی جدید و در مقیاس جهانی در کشور می‌شود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن خبر داد: رتبه نخست ایران در تنوع سنگ‌های تزئینی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن گفت: ایران از لحاظ تنوع سنگ‌های تزئینی رتبه نخست و از لحاظ ذخایر در دنیا رتبه چهارم را دارد.

وزیر پیشنهادی صمت: برنامه پیشنهادی وزارت صمت مبتنی بر توسعه صادرات‌محور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه پیشنهادی تهیه شده برای این وزارتخانه، با تمرکز و تاکید بر توسعه صادرات‌محور تدوین شده است که شامل هشت استراتژی مهم است.

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «عباس علی‌آبادی» برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رای اعتماد دادند.

افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی

صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر صمت مطرح کرد: تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن، نیازمند آگاهی از داشته‌های معدنی/ ایران بهشت عناصر معدنی جهان است

معاون وزیر صمت اعلام کرد که دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن، نیازمند آگاهی کامل از داشته‌های معدنی کشور است.

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد

نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سرپرست این وزارتخانه برگزار شد.

معاون وزیر صمت: بهره‌برداران معادن غیرفعال سلب صلاحیت می‌شوند

معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند.

معاون وزیر صمت: درصدد توسعه صنایع در مناطق محروم هستیم

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه توازن سرمایه گذاری در کشور برقرار نیست، اظهار کرد: توسعه صنایع در مناطق محروم کشور از برنامه های این سازمان است.

لزوم برداشتن گام‌های بلندتر در بازارهای بین‌المللی برای توسعه صادرات

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی‌ داخلی کوچک شده و باید گام‌های بلندتری را در منطقه و بازارهای بین‌المللی برای صادرات محصولات داخلی‌مان برداریم.