لطفا منتظر بمانید ...

تامین مالی طرح های توسعه شرکت های بزرگ معدنی از محل سود

توسعه صادرات بخش معدن، قابل دستیابی است

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، سجاد غرقی افزود: سرمایه‌گذاری در بخش معادن سنگ‌آهن که یکی از توانمندیهای اصلی ارزآوری و توسعه صنعتی است تا ۸۹ درصد افت داشته است.

وی اضافه کرد: امروز در زنجیره آهن و فولاد کمتر از ۱۰ درصد تولیدات معادن در سنوات گذشته صادر شده و بطور عمده همه نیاز داخلی تامین و مازاد هم وجود داشته است.

به گفته غرقی، تولیدکنندگان شمش فولاد برای آنکه ساختار قیمت را غیررقابتی کنند و نهاده سنگ آهن را ارزان‌تر تهیه کنند، امروز با اعمال قیمت دستوری، ۵۰ درصد ارزان‌تر این نهاده‌ها را تهیه ‌می‌کنند، در تبلیغات خود این‌گونه القا ‌می‌کنند که گویا در داخل با کسری ذخیره‌های سنگ‌آهن روبرو شده ایم.

وی خاطرنشان کرد: این رویه باعث شده سرمایه‌گذاری در بخش معادن سنگ‌آهن که یکی از توانمندی ‌های اصلی ارزآوری و توسعه صنعتی است تا ۸۹ درصد افت داشته باشد.

عضو کمیسیون یاد شده، گفت : سرمایه‌گذاری در بخش معادن سنگ آهن، به دلیل مزیت‌های نسبی که دارد، این امکان را فراهم ‌می‌کند که در شرایط بحران، تولید این بخش تداوم  و توسعه پیدا کند و به صادرات منتهی شود.

به گفته این فعال معدنی، اکنون تولیدکنندگان شمش و فولادسازان با این ادعا که باید با خام‌فروشی مبارزه شود، تا ۵۰ درصد نهاده‌ها را ارزان‌تر خریداری ‌می‌کنند و آنچه که در بورس کالا عرضه ‌می‌کنند، ۱۰ تا ۱۵ درصد از قیمت فوب صادراتی نیز گران‌تر است.

غرقی گفت: اخیرا مشاهده شده که کشتی‌های حامل سنگ‌آهن صادراتی با محموله مازاد بر مصرف داخل در بنادر توسط نهادهای نظارتی به دلیل آنچه نیاز بنگاه‌های داخلی خوانده شده، تخلیه و این علاوه بر مخدوش شدن اعتبار و تعهد صادرکننده، ضرر و زیانی را نیز به او تحمیل ‌می‌کند.

وی تصریح کرد: شعار توسعه صادرات و ارزآوری یا توسعه بخش معدن باید در اجرا هویت پیدا کند و برای فعالان بخش معدن کم اثر نشان می دهد.

غرقی با بیان اینکه توسعه صادرات بخش معدن با دو راه‌حل ساده قابل دستیابی است، افزود: نهاده‌ها باید با قیمت رقابتی عرضه شود و در عین حال، وضع عوارض و محدودیت‌های صادراتی نیز باید برداشته شود.

به گزارش ایرنا، وزارت صنعت، معدن وتجارت برنامه امسال خود را فعال سازی بیش از یکهزار معدن اعلام کرده که علاوه بر آن قرار است در سال ۹۹ بالغ بر ۲۰ تا ۲۵ درصد به ذخایر معدنی کشور افزوده شود، ۳۰ درصد به میزان استخراج و ۲۵ درصد به تولیدات صنایع معدنی اضافه خواهد شد.



سایر اخبار

اکتشافات معدنی به 60 میلیارد تن خواهد رسید

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در حوزه معدن ۶۳ ماده معدنی در کشور داریم که شامل ۳۷ میلیارد تن منابع شناسایی شده است.

خانه معدن در قالب مسوولیت اجتماعی طرح «گذر معدن» را اجرا می‌کند

تفاهم‌نامه همکاری خانه معدن ایران و شهرداری منطقه ۶ پایتخت به منظور برقراری تعامل، همکاری و مشارکت در احداث «گذر معدن» در طول خیابان سمیه از تقاطع شریعتی تا حافظ، امضا شد.

فعالیت معدنی نباید باعث اختلال در محیط زیست و منابع طبیعی شود

رییس خانه معدن ایران گفت: امروز واقعیتی که پیش روی جوامع مختلف وجود دارد، این است که فعالیت معدنی نباید باعث اختلال در محیط زیست انسانی، جانوری و منابع طبیعی شود.

افتتاح ۶۷ طرح صنعتی و معدنی با اشتغالزایی برای ۱۵ هزار نفر در دهه فجر

طرح صنعتی و معدنی به ارزش ۵۹ هزار و ۹۶۷ میلیارد تومان در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد که برای ۱۵ هزار و ۵۷۳ نفر اشتغال‌زایی خواهد کرد.

بازدید معاون طرح و برنامه از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن و صنایع معدنی/ تقدیر از غرفه های برتر در رعایت پروتکل های بهداشتی

معاون طرح و برنامه ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات، تجهیزات و صنایع وابسته تهران بازدید کرد.

معاون وزیر صنعت: واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی ۱۱۲ درصد رشد کرد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از افزایش تقاضای سرمایه‌گذاری در کشور خبر داد و گفت: در سالجاری واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی ۱۱۲ درصد رشد داشته است.

انجام مطالعات اولیه ژئو پارک‌های محور خور و انارک استان اصفهان

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه این سازمان گفت: مطالعات اولیه و مقدماتی مربوط به ۲ ژئوپارک در محورهای جندق-خور و نخلک-انارک در شرق استان اصفهان انجام شده است.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری وزارت خبر داد: رشد ۳.۵ برابری انتشار اوراق واحدهای صنعتی و معدنی در ۱۰ ماهه امسال

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۱۰ ماهه امسال حدود هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق توسط واحدهای صنعتی و معدنی منتشر شده که نزدیک به ۳.۵ برابر آمار کل سال ۹۸ است.

شناسایی ذخایر قابل برداشت، نیاز به اکتشافات سیستماتیک دارد/ برنامه تهیه طرح جامع اکتشاف

رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: شناسایی ذخایر قابل برداشت، نیاز به اکتشافات سیستماتیک دارد و ایمیدرو برای تحقق این مهم، طرح جامع اکتشاف را به زودی رونمایی می کند.

معاون اول رییس جمهور مطرح کرد بخش خصوصی باید میدان دار اصلی اقتصاد باشد

اقتصادنیوز: معاون اول رییس جمهور اعلام کرد؛ سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران و علم اقتصاد بر این نکته تاکید دارد که بخش خصوصی باید میدان دار اصلی اقتصاد باشد و لازم است که زمینه فعالیت بخش خصوصی در اقتصاد کشور فراهم شود.

وزیر صمت: با قیمت‌گذاری دستوری مخالفم

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با هرگونه قیمت‌گذاری دستوری مخالف هستم؛ دولت نیز در این زمینه با ما هم عقیده است و در تحقق این موضوع کمک می‌کند و انتظار داریم که بخش خصوصی نیز برای این موضوع مهم پای کار بیاید.