لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

شبکه همکاری اکوسیستم نوآوری و فناوری با بخش معدن ایجاد شود

رضا محتشمی پور در نشست با فعالان اکوسیستم فناوری و نوآوری حوزه معادن و صنایع معدنی با بیان این مطلب، افزود: اساساً حوزه معدن وقتی می‌تواند نقش سازنده در اقتصاد ایفا کند که یا نقش بازار را به خود بگیرد و یا نقش فناوری را.

وی با بیان اینکه به نسبت ظرفیت‌های معدنی توسعه خوب و قابل قبولی داشته ایم، افزود: بخش معدن به لحاظ توان مالی و اجرایی قابلیتهای حائز اهمیتی دارد اما نقش عامل فناوری در حوزه معدن باید به عنوان یک گلوگاه ارتقا یابد.

باید ظرفیت های اکوسیستم فناوری کشور به بخش معدن شناسانده شود

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تقاضای استفاده از فناوری در بخش معدن مناسب نیست، گفت: عدم شناخت از ظرفیت های فناوری کشور یکی از دلایل این مساله می‌تواند باشد که باید ظرفیت‌های اکوسیستم فناوری کشور به بخش معدن شناسانده شود.

محتشمی پور ادامه داد: بخشی از این کمبود تقاضاها نیز به خاطر ایرادات قاعده گذاری است، موضوع بعدی عدم شناخت از مسایل آینده همانند مباحث هوشمند سازی می باشد. همچنین چالش‌های انرژی از مسائل جدی حوزه معدن است.

در حال طراحی شبکه ارتباطی اکوسیستم نوآوری و فناوری با بخش معدن هستیم

وی در پایان گفت: مهمترین کمک اکوسیستم فناوری این است که در حوزه نوآوری و فناوری معادن و صنایع معدنی شبکه همکاری ایجادنماید، وجود شبکه های به هم پیوسته ظرفیت‌ها در ارتقای حوزه فناوری معادن و صنایع معدنی نقش قابل توجهی خواهد داشت.

در ادامه نمایندگان شرکت های فناور، دانش بنیان و شتاب دهنده در حوزه معادن و صنایع معدنی به بیان مهمترین پیشنهادات و نقطه نظرات خود پرداختند.

پیشنهادات اکوسیستم فناوری و نوآوری

افزایش جرات نوآوری در مدیران، تعامل میان زیست‌بوم فناوری و بخش دولتی، بازنگری رویه ها و فرآیندها با نگاه خلاقیت محور شرکتهای فناور و نوآور، قبول مسئولیت نوآوری توسط مدیران در حوزه عمل و توجه به سرمایه‌گذاری در این زمینه، برنامه‌ریزی برای استفاده ازظرفیت های معدنی کشورمان و بازارهای جهانی آن از جمله پیشنهادات بوده است.

شرکت های فناور، شتاب دهنده و دانش بنیان همچنین مسائلی از جمله سرمایه گذاری در طرح های خلاقانه حوزه پایین دستی مس وفولاد، ارتباط صنایع پیشران با بنگاه‌های کوچک و متوسط، ریل‌گذاری و زیرساخت برای پیاده سازی اقتصاد دانش بنیان، شبکه سازی میان شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاران و مکانیزاسیون معادن را مطرح کردند.

رونق تولید قطعات و تولید ماشین‌آلات، بومی سازی صنایع های‌تک در صنایع پیشرفته، استفاده از صندوق های جسورانه بورسی، تسهیلات تامین زمین و مواد اولیه، فرهنگ سازی استفاده از نوآوری و فناوری، برنامه ریزی متناسب با اکوسیستم دانش بنیان و تمرکز در طرح‌های تحول زایی پیشران از دیگر پیشنهادات بوده است.



سایر اخبار

مهمترین مقاصد صادراتی محصولات معدن و صنایع معدنی ایران کدامند؟

برپایه آمارها و اطلاعات منتشره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ۷۳ درصد صادرات محصولات حوزه معدن و صنایع معنی کشورمان در سال گذشته به پنج کشور انجام شده است.

مطالعات اکتشافی گوهرسنگ ها در ۱۱ استان

ایمیدرو با هدف توسعه صنعت گوهرسنگ و همچنین، تحقق استراتژی‌های مندرج در سند ملی توسعه صنعت گوهرسنگ کشور؛ مطالعات اکتشافی فاز شناسایی-پی جویی و غربالگری در ۱۱ استان را دنبال می کند.

کمیته‌ میزان تخصیص آب انتقالی از دریا برای مصارف شهری و صنعتی تشکیل می‌شود

سیزدهمین جلسه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی تشکیل و مقرر شد کمیته ای با عضویت وزارتخانه‌های نیرو و صمت جهت مشخص‌کردن میزان تخصیص آب مورد نیاز شرب و صنایع موجود از هر خط و تعیین قیمت بهینه آب انتقالی از دریا تشکیل شود و گزارش تصمیمات خود را ارائه کنند.

بخش صنعت از افزایش قیمت دلار استقبال نمی‌کند

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بخش صنعت برای تولید و عرضه کالا، از تورم و افزایش نرخ استقبال نمی‌کند، زیرا با نگاه بلندمدت منفعتی برای این بخش به همراه ندارد.

الگویی برای حضور دانش‌بنیان‌ها در توسعه زنجیره معدن تدوین می‌شود

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تدوین الگویی با همکاری نهادها و استفاده از توان بنگاه های بزرگ برای حضور شرکت‌های دانش بنیان در توسعه زنجیره بخش معدن و صنایع معدنی (اکتشاف، استخراج و فرآوری) در دست اقدام است

حضور خانه‌های صمت در ستادهای تسهیل، حمایت از تولید را به‌دنبال داشته است

رییس کمیسیون بین الملل خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: حضور خانه‌های صمت در ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید استان‌ها و کشور، حمایت‌های جدی‌تر از تولید را به دنبال داشته است.

صادرات سنگ‌های تزئینی ایران یک دهم ترکیه !

دبیرکل انجمن سنگ ایران گفت: با وجود برابری ایران و ترکیه در تولید سنگ‌های تزئینی که رقمی حدود ۱۰ میلیون تن است، صادرات این نوع سنگ در ایران کمتر از یک میلیون تن و معادل یک دهم صادرات ترکیه است.

فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشافی کشور نیازمند اعتبارات پایدار و قابل اتکا است

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین‌شناسی کشور گفت: این سازمان به‌منظور راهبرد و پیشرفت کارها به‌ویژه در حوزه اجرای طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافی، نیاز به منابع مالی متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای خود دارد

همزمان با دهه فجر انجام می شود؛ بهره برداری از ۳۷۲ طرح با اشتغالزایی ۱۱ هزار نفری در شهرک های صنعتی سراسر کشور

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به برنامه ریزی برای بهره برداری از ۳۷۲ طرح با اشتغالزایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفری در شهرک ها و نواحی صنعتی سراسر کشور همزمان با ایام الله دهه فجر خبر داد.

حکایت سنگ‌هایی که نان می‌دهد

کارآفرینی که اشتغالزایی برای هزار نفر را در خراسان جنوبی با فرآوری سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در برنامه دارد، گرماگرم دیدار و مذاکره با مسوولان استان زمینه اشتغال برخی افراد را در این صنعت فراهم کرده است.

رویای ناممکن ۱۰ برابر شدن صادرات سنگ

ایران ظرفیت تولید ۳۰ میلیون ‌تن سنگ تزئینی ساختمانی را دارد؛ با این حال در سال گذشته میلادی تولید آن تنها هشت میلیون تن بود. در همین حال سیف‌ا… امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، از هدف‌گذاری وزارتخانه برای افزایش ارزش صادرات سنگ به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۴خبر داده است. اعلام این ارقام در حالی صورت می گیرد که در شرایط فعلی تنها ۱۵۰میلیون دلار صادرات صورت می گیرد و این یعنی ۱۰ برابر شدن صادرات سنگ تنها در سه سال؛ اتفاقی که به اعتقاد کارشناسان بدون استراتژی و هدف‌گذاری مشخص ناممکن