لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

شناسایی ذخایر قابل برداشت، نیاز به اکتشافات سیستماتیک دارد/ برنامه تهیه طرح جامع اکتشاف

وجیه الله جعفری امروز در جلسه پایش عملکرد مجموعه های فعال در حوزه اکتشاف و حفاری افزود: با تعریف برنامه جامع اکتشاف و تشکیل کمیته تخصصی، برنامه ها به صورت کارشناسی بررسی می شود و به تبع آن مشکلات در شورای عالی معادن مطرح و در جهت حل آن اقدامات لازم انجام خواهد شد.

وی تعیین مشاوران خبره در حوزه اکتشاف را ضروری خواند و گفت: انتخاب مشاوران غیرتخصصی زمینه ساز ارایه اطلاعات نادرست به متولیان بخش معدن و صنایع معدنی می شود. جعفری گفت: مشاوران داخلی باید در کنار مشاوران خارجی دانش روز را فرا بگیرند تا اطلاعات ما به روزآوری شود.

شناسایی آزمایشگاه های فعال

رئیس هیات عامل ایمیدرو شناسایی آزمایشگاه های فعال در تسریع برنامه های حوزه اکتشاف را ضروری خواند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: ایمیدرو به عنوان بازوی اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت، بسترساز عملیاتی کردن برنامه های شرکت ها در بخش های مختلف از جمله اکتشاف و حفاری است. وی افزود: این سازمان در راستای توسعه اکتشافات و حفاری شرکت های تاثیرگذار، حل مسائل کلیدی همچون تامین مالی و تجهیزات را در دستور کار قرار داده است. جعفری گفت: خرید تجهیزات اکتشاف و حفاری از محل منابع صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی نیز یکی از راهکارهای این سازمان خواهد بود.

صدور 1000 پروانه اکتشاف طی 5 سال

در این جلسه مدیر اکتشاف ایمیدرو طی سخنانی گفت: طی پنج سال گذشته سالانه به طور میانگین 1000 پروانه اکتشاف و 500 گواهی کشف در کشور صادر شده است. علی اصغرزاده افزود: حجم حفاری های امسال ایمیدرو و شرکت های تحت پوشش 174 هزار متر بوده است. با درنظر گرفتن برنامه های بخش خصوصی در این بخش، میزان حفاری ها در سال جاری به 500 هزار متر می رسد.

وی اظهار داشت: اعتبار مورد نیاز اکتشاف کل کشور در سال جاری 650 میلیارد تومان است. اصغرزاده عنوان کرد: با انجام 500 هزار متر حفاری توسط ایمیدرو و شرکت های زیرمجموعه و همچنین انجام 360 هزار متر حفاری توسط بخش خصوصی، مجموع حفاری ها در سال آینده به 860 هزار متر می رسد. مدیر اکتشاف ایمیدرو افزود: خرید 25 تا 30 دستگاه حفاری برای اجرای برنامه های این بخش، مورد توجه است.

در این جلسه، مجری طرح توانمندسازی اکتشاف گزارش عملکرد این مجموعه را شرح داد. احمد فتاحی گفت: از سال 92 تاکنون، 40 پهنه به مساحت 333 هزار کیلومتر مربع به ایمیدرو واگذار شد که 322 هزار کیلومتر آن آزاد شده است.

در ادامه نماینده شرکت پایا (کنسرسیوم اکتشاف) گزارش پایش اکتشاف پهنه ها و محدوده های اکتشافی را ارایه داد که طبق اعلام مسئولان شرکت فوق، انجام 200 هزار متر حفاری توسط این شرکت برای سال آینده هدفگذاری شده است.

همچنین نمایندگان شرکت های تهیه و تولید مواد معدنی ایران و صنایع ملی مس گزارش پایش عملکرد اکتشاف مجموعه های خود ارایه کردند. شرکت مس برنامه حفاری 100 هزار متری را تا پایان امسال در دست اقدام دارد.



سایر اخبار

مهمترین مقاصد صادراتی محصولات معدن و صنایع معدنی ایران کدامند؟

برپایه آمارها و اطلاعات منتشره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ۷۳ درصد صادرات محصولات حوزه معدن و صنایع معنی کشورمان در سال گذشته به پنج کشور انجام شده است.

مطالعات اکتشافی گوهرسنگ ها در ۱۱ استان

ایمیدرو با هدف توسعه صنعت گوهرسنگ و همچنین، تحقق استراتژی‌های مندرج در سند ملی توسعه صنعت گوهرسنگ کشور؛ مطالعات اکتشافی فاز شناسایی-پی جویی و غربالگری در ۱۱ استان را دنبال می کند.

کمیته‌ میزان تخصیص آب انتقالی از دریا برای مصارف شهری و صنعتی تشکیل می‌شود

سیزدهمین جلسه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی تشکیل و مقرر شد کمیته ای با عضویت وزارتخانه‌های نیرو و صمت جهت مشخص‌کردن میزان تخصیص آب مورد نیاز شرب و صنایع موجود از هر خط و تعیین قیمت بهینه آب انتقالی از دریا تشکیل شود و گزارش تصمیمات خود را ارائه کنند.

بخش صنعت از افزایش قیمت دلار استقبال نمی‌کند

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بخش صنعت برای تولید و عرضه کالا، از تورم و افزایش نرخ استقبال نمی‌کند، زیرا با نگاه بلندمدت منفعتی برای این بخش به همراه ندارد.

الگویی برای حضور دانش‌بنیان‌ها در توسعه زنجیره معدن تدوین می‌شود

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تدوین الگویی با همکاری نهادها و استفاده از توان بنگاه های بزرگ برای حضور شرکت‌های دانش بنیان در توسعه زنجیره بخش معدن و صنایع معدنی (اکتشاف، استخراج و فرآوری) در دست اقدام است

حضور خانه‌های صمت در ستادهای تسهیل، حمایت از تولید را به‌دنبال داشته است

رییس کمیسیون بین الملل خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: حضور خانه‌های صمت در ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید استان‌ها و کشور، حمایت‌های جدی‌تر از تولید را به دنبال داشته است.

صادرات سنگ‌های تزئینی ایران یک دهم ترکیه !

دبیرکل انجمن سنگ ایران گفت: با وجود برابری ایران و ترکیه در تولید سنگ‌های تزئینی که رقمی حدود ۱۰ میلیون تن است، صادرات این نوع سنگ در ایران کمتر از یک میلیون تن و معادل یک دهم صادرات ترکیه است.

فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشافی کشور نیازمند اعتبارات پایدار و قابل اتکا است

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین‌شناسی کشور گفت: این سازمان به‌منظور راهبرد و پیشرفت کارها به‌ویژه در حوزه اجرای طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافی، نیاز به منابع مالی متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای خود دارد

همزمان با دهه فجر انجام می شود؛ بهره برداری از ۳۷۲ طرح با اشتغالزایی ۱۱ هزار نفری در شهرک های صنعتی سراسر کشور

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به برنامه ریزی برای بهره برداری از ۳۷۲ طرح با اشتغالزایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفری در شهرک ها و نواحی صنعتی سراسر کشور همزمان با ایام الله دهه فجر خبر داد.

حکایت سنگ‌هایی که نان می‌دهد

کارآفرینی که اشتغالزایی برای هزار نفر را در خراسان جنوبی با فرآوری سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در برنامه دارد، گرماگرم دیدار و مذاکره با مسوولان استان زمینه اشتغال برخی افراد را در این صنعت فراهم کرده است.

رویای ناممکن ۱۰ برابر شدن صادرات سنگ

ایران ظرفیت تولید ۳۰ میلیون ‌تن سنگ تزئینی ساختمانی را دارد؛ با این حال در سال گذشته میلادی تولید آن تنها هشت میلیون تن بود. در همین حال سیف‌ا… امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، از هدف‌گذاری وزارتخانه برای افزایش ارزش صادرات سنگ به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۴خبر داده است. اعلام این ارقام در حالی صورت می گیرد که در شرایط فعلی تنها ۱۵۰میلیون دلار صادرات صورت می گیرد و این یعنی ۱۰ برابر شدن صادرات سنگ تنها در سه سال؛ اتفاقی که به اعتقاد کارشناسان بدون استراتژی و هدف‌گذاری مشخص ناممکن