لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

فعالیت معدنی نباید باعث اختلال در محیط زیست و منابع طبیعی شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا بهرامن» بعدازظهر امروز (چهارشنبه) پیش از امضای تفاهم نامه با شهرداری منطقه ۶ تهران با موضوع «گذر معدن» در محل خانه معدن افزود: اکنون فعالیت‌های معدنی و مسائل محیط‌زیستی می‌توانند با یکدیگر روابط پایاپای داشته باشند و به همدیگر کمک کنند.

وی تصریح کرد: نگاه فعالان معدنی در مهندسی محیط زیست و فعالیت‌های اقتصادی مانند معدن‌کاوی باید به نحوی باشد که تخریبی به طبیعت از نگاه انسانی نداشته باشد، همچنین ممکن است نگاه طبیعی معدنکاران تخریب به دنبال داشته باشد، اما پس از برداشت، بازسازی باید شکل اجرایی به خود گیرد.

رییس خانه معدن خاطرنشان ساخت: یکی از مباحثی که به عنوان یک تشکل بخش خصوصی معدنی و به عنوان دوستداران محیط زیست برای هرگونه فعالیت معدنی باید انجام دهیم، تغییر نگرش است و باید نگاه معدنکار به آینده باشد، زمانی که فعالیت یک معدن به انتها می‌رسد، باید بازسازی آن معدن را به خوبی در نظر بگیریم و کمترین خسارت را به طبیعت وارد سازیم.

وی گفت: تمامی تشکل‌های معدنی بر حفاظت محیط زیست تاکید دارند و همزمان نحوه نظارت نهاد متولی منابع طبیعی و محیط زیست کشور هم باید برمبنای یک رابطه دوطرفه، منطقی و مقبول باشد، ضمن اینکه در گذشته اشتباهاتی رخ داده و یکسری فعالیت‌های معدنی مطرح بوده که با تخریب زیاد همراه بودند.

بهرامن اضافه کرد: نگرش مهندسی معدن در بازسازی معادن نگاه پایداری نبوده و پیشنهاد شفاف کنونی اینکه بگونه ای قانونمند فعالیت شود که هر فعالیت معدنی در هر منطقه‌ای که شروع می‌شود، در انتهای زمان فعالیت آن معدن، طبیعت هرچند با تغییر جهت‌هایی، بازگردانده و احیا شود.

وی یادآور شد: روش‌های دیگری نیز وجود دارد و اینکه می‌توان فضای معدنی را به یک منطقه گردشگری مبدل ساخت، چون معادن هم به نوعی سرمایه ملی محسوب می‌شوند. بنابراین ایجاد معدن بدون نگاه به آینده تنها تخریب زیستگاه‌های آینده به حساب می آیند.

رییس خانه معدن افزود: امروز نگاه فعالان معدنی در کشور به بخش معدن بر اساس استانداردهای جهانی است و حفاظت محیط زیست بدون توجه به جامعه و محیط محقق نمی شود بلکه از تمام بخش‌های آن به نحو مطلوب باید استفاده کرد و هر کدام از مولفه‌های منابع طبیعی ارزش ویژه خود را برای حیات دارند.

وی گفت: بسیاری از این تخریب‌ها قابل جبران نیستند، اما در صورتی که الزام های محیط زیستی در مدیریت و بهره‌برداری و اکتشاف معادن در ایران جدی گرفته شود، این آسیب‌ها و تخریب‌ها به حداقل خواهد رسید و این پیام روشن را برای جامعه دارد که جامعه معدن در ایران با رعایت اصول محیط زیستی به سمت توسعه پایدار گام برداشته است.

به گزارش ایرنا، امروز بالغ بر ۱۰ هزار و ۴۰۰ معدن در سطح کشور دارای پروانه بهره برداری هستند که تعداد پنجهزار و ۶۰۰ معدن فعال محسوب می شوند و در سال‌های اخیر بطور متوسط ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج که ۶۰ تا ۶۵ درصد این میزان مصالح ساختمانی است.

تفاهم‌نامه همکاری خانه معدن ایران و شهرداری منطقه ۶ پایتخت بعدازظهر امروز ( چهارشنبه) به منظور برقراری تعامل، همکاری و مشارکت در احداث «گذر معدن» در طول خیابان سمیه از تقاطع شریعتی تا حافظ، امضا شد.

موضوع این تفاهم نامه همکاری و مشارکت در اجرای طرح گذر معدن با تعهد به اجرای طرح جامع توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران مصوب ۳۰ دیماه ۱۳۸۷ برنامه پنج ساله توسعه شهر تهران با تاکید بر برنامه ریزی و مشارکت در چارچوب نقش مسوولیت اجتماعی بخش های اقتصادی کشور است.



سایر اخبار

برنامه وزارت صنعت برای داخلی سازی 3.2 میلیارد دلاری قطعات.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بومی‌سازی مهمترین دستور کار و ماموریت وزارت صنعت است، گفت: داخلی‌سازی 3.2 میلیارد دلاری قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت و معدن کشور جزء اهداف سال جاری است.

مشکلات حوزه سنگ ناشی از نبود قانون قیمت‌گذاری است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: تنگناهای حوزه سنگ ناشی از نبود قانون قیمت‌گذاری در این بخش است.

ایجاد شعبه ویژه معادن در رفع مشکلات قضایی معدنکاران اثربخش است

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: ایجاد شعبه ویژه معادن و استفاده از ماده هشت شورای حل اختلاف می‌تواند در کاهش اتلاف وقت و ایجاد سازش میان معدنکاران اثربخش باشد.

تامین پایدار منابع مالی از طریق قرارداد ۲۵ ساله با چین

رییس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه این دو کشور در مبادلات اقتصادی مکمل یکدیگر هستند، گفت: امروز نیاز به پایداری برای تامین منابع و شراکت در مبادلات همه جانبه را داریم که توافق‌نامه ۲۵ ساله با چین می‌تواند این خواسته را تامین کند.

قطب تراورتن خاورمیانه از تولید تا صادرات

سنگ تزئینی مزیتی اقتصادی در شهرستان محلات از توابع استان مرکزی است که جان مایه حیات آن در بازاریابی و بازار شناسی نهفته است اما اکنون تنگناهایی در صادرات این محصول معدنی وجود دارد که به‌عنوان پاشنه آشیل این حوزه نیازمند توجه است.

راهکار نوین هوآوی برای هوشمندسازی معادن

هوآوی با استفاده از فناوری‌های مدرن خود، این بار قدم در راه هوشمندسازی معادن گذاشته است.

بنابر اعلام هوآوی، این مجموعه به عنوان یکی از شرکت‌های پیشتاز در حوزه مخابرات و گوشی‌های هوشمند، نشان داده به صنایع دیگر نیز توجه دارد و پیشرفت قابل توجهی در آنها داشته است. در همین راستا، این شرکت کنفرانس آنلاینی را جهت ارائه توضیحات در خصوص راهکار هوشمندسازی استخراج از معادن برگزار کرد

معاون وزیرصنعت: ارتباط با دانشگاه‌ها،ضامن سیاست بومی‌سازی صنایع

معاون وزیر صنعت گفت: سازمان ایمیدرو سال گذشته رتبه سوم را در بین ۴۲ سازمان و شرکت دولتی در انعقاد قرار داد با دانشگاه کسب کرد و ارتباط با دانشگاه ضامن سیاست بومی‌سازی صنایع محسوب می‌شود.

شورای سیاست‌گذاری صندوق‌های تابعه وزارت‌ صنعت تشکیل شد

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با حضور 5 صندوق حمایتی تابعه وزارتخانه و تعدادی از کارشناسان مالی و بانکی‌، شورای سیاست‌گذاری برای این صندوق‌ها تعریف شد تا تغییراتی در رویه‌ها و اقدامات صندوق ها صورت گیرد.

اهداف تولید و توسعه پایدار در بخش معادن روستایی محقق می‌شود

صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی تفاهم‌نامه‌ای دوجانبه در جهت تحقق اهداف تولید و توسعه پایدار در بخش معادن روستایی و عشایری با صندوق کارآفرینی امید منعقد کرد.

رشد تولید صنعتی و معدنی در سه ماهه امسال

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: عملکرد سه ماهه بخش های مختلف صنعت، معدن و تجارت نشان دهنده رشد تولید در اکثر بخش ها همزمان با شیوع کرونا است.

مهم‌ترین رویدادهای خبری اصفهان در هفته‌ای که گذشت

پیکر شهید مدافع سلامت در اصفهان تشییع شد، عوامل کلیدی توسعه استان اصفهان تا افق ۱۴۰۴ شناسایی شد و نخستین پرواز خارجی پس از کرونا در فرودگاه اصفهان از سر گرفته شد از مهم‌ترین رویدادهای خبری اصفهان در هفته گذشته بود.