لطفا منتظر بمانید ...

موافقت برای واردات 500 دستگاه ماشین آلات حوزه فعالیت معدنی

معاون معدنی وزارت صنعت: پهنه‌های بلوکه شده معدنی با مزایده واگذار می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «اردشیر سعدمحمدی» امروز (سه‌شنبه) در نخستین نشست خبری خود در مسوولیت جدید در جمع خبرنگاران افزود: برای محدوده یا پهنه‌های معدنی که بلوکه شده، برنامه ریزی کردیم تا از طریق مزایده عمومی و سرمایه‌گذاری در این بخش واگذار شوند.

وی بیان‌داشت: محدوده‌هایی که مالک ندارند و بلا استفاده مانده، در چارچوب این طرح به عموم عرضه می‌شود و به این ترتیب بخش معدن یک گام مهم در مسیر توسعه خواهد داشت.

سعدمحمدی خاطرنشان‌کرد: طرح مزبور مشمول محدوده‌های مشکل‌دار از نظر منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست نمی‌شود و وزارت صنعت در این زمینه ورود نمی‌کند.

وی اضافه‌کرد: قرار بود طرح واگذاری پیش از سال نو به شیوه سراسری در سطح کشور اجرایی شود، اما رسیدگی بودجه در مجلس و مشغله نمایندگان در این ارتباط مانع از پیاده‌سازی طرح در سال ۹۹ شد.

سرپرست امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت یادآور شد: اکنون در شورای معادن استان‌ها در حوزه هر استان دو نفر نماینده مجلس در شورا عضویت دارند و پیاده کردن طرح واگذاری محدوده‌های معدنی در غیبت نمایندگان که در مجموع ۶۴ نفر هستند، میسر نبود، زیرا با حضور آنان به رسیدگی بودجه آسیب وارد می شد؛ بنابراین از ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ این طرح در دستور کار قرار می‌گیرد.

رفع مشکل ترخیص ماشین آلات رسوبی در گمرک

وی اضافه کرد: ماشین آلات معدنی وارداتی که از قبل ثبت سفارش شده و به دلیل مشکلات ارزی اجازه ترخیص نیافته بودند و در گمرک باقیمانده بود، پس از اخذ مجوز وزیر صنعت و تامین ارز توسط وارد کننده ماشین آلات، چنانچه ساخت مشابه داخلی نداشته باشد، امکان ترخیص خواهند داشت.

برنامه تولید ۳۱.۵ میلیون تن فولاد

سعد محمدی یادآور شد: امسال برنامه تولید ۳۱.۵ میلیون تن فولاد پیش بینی شده، ضمن اینکه در دوره ۱۰ ماهه بیش از ۲۵ میلیون تن فولاد خام تولید شد.

 وی افزود: براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ ظرفیت فولاد سازی کشور ۵۵ میلیون تن پیش بینی شده، درعین حال تحقق این هدف سنگ آهن به میزان ۱۶۰ میلیون تن نیاز دارد.

این مقام مسوول خاطرنشان ساخت: استخراج این حجم از ماده معدنی نیازمند ماشین آلات و تجهیزات است، بشرط آنکه تولید داخلی نداشته باشد، از محل واردات باید تامین شود.

به گفته وی، موضوع تامین ماشین آلات مورد نیاز برای استخراج مواد معدنی در شورای عالی معادن مورد بحث و بررسی قرار می گیرد تا راهکاری برای آن شناسایی و اجرایی شود.

آمار پروانه بهره برداری معادن 

 سعد محمدی،  شمار پروانه های بهره برداری از معادن که فعالیت دارند متجاوز از ۶ هزار و ۲۰۰ معدن ذکر کرد و گفت: تعداد سه هزار و ۹۹۰ معدن غیر فعال محسوب می شوند، متروکه نیست بدلیل موانع محیط زیست، منابع طبیعی یا بازار فروش فعال نیستند.

وی، تعداد دو هزار و ۳۴۸ معدن را بلامعارض معرفی کرد که توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و سازمان ایمیدرو برای فعال سازی آن برنامه ریزی می شود.

طراحی جدید با تکیه بر دانش روز

سرپرست امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت: موضوع آموزش برای ارتقای کارایی و شیوه بهره برداری از معادن را یادآور شد و گفت: امروز باید نسبت به طراحی جدید با تکیه بر دانش روز در معادن اقدام کرد این امر می تواند پیامد کاهش هزینه ها را در این بخش بدنبال داشته باشد.

وی تصریح کرد:  نیمی از استخراج مواد معدنی به مصالح ساختمانی اختصاص دارد و چنانچه رویکرد به سمت فلزات داشته باشیم، می تواند در اقتصاد کشور اثرگذاری جدی داشته باشد.

پنج میلیون تن صادرات شمش فولادی

سعد محمدی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی ایرنا در ارتباط با اهداف پیش بینی شده در قالب سند چشم انداز گفت: میزان صادرات پنج میلیون تن شمش فولادی براساس برنامه ریزی یکی از اهداف بخش فولاد است، ضمن اینکه ظرف چهار سال آینده با برنامه ریزی در بخش مس تا سال ۱۴۰۴ در آمد شرکت مس از ۲ میلیارد دلار در شرایط فعلی، به ۴ و نیم میلیارد دلار ارتقا یابد و جمع چند شرکت برتر دنیا در تولید مس برسیم.

به گزارش ایرنا، ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی سالیانه حدود ۲۰ درصد ارزش صادرات غیر نفتی را دربر می گیرد.



سایر اخبار

اهمیت بازگشت معادن راکد به چرخه تولید/مشکل فعالیت معدن مس راوه

عضو هیئت مدیره معدن دالی با اشاره به برخی مشکلات ایجاد شده برای این معدن، گفت: برای فعالیت معدن مس راوه تمام مجوزهای قانونی صادر شده است و افتتاح آن برای روستاییان اشتغال زایی پایدار به همراه دارد.

رشد ۱۵۶ درصدی فروش سالیانه شرکت‌های معدنی حاضر در بورس

فروش ۷۴ شرکت بزرگ زنجیره معدن وصنایع معدنی بورس ایران در بهمن ۹۹ نسبت به بهمن ۹۸ رشد ۱۵۶ درصدی را ثبت کرد.

معاون معدنی وزارت صنعت: پهنه‌های بلوکه شده معدنی با مزایده واگذار می‌شود

سرپرست امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: همه محدوده‌های ( پهنه های ) بلوکه شده معدنی در استان‌ها به‌وسیله مزایده عمومی واگذار خواهد شد.

جهانگیری: صنعتگران در مقابل زمین‌گیر شدن صنعت ایستادند

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکایی ها می خواستند صنعت ایران زمین گیر شود، گفت: اما صنعتگران در مقابل مشکلات ایستادند و نگذاشتند صنعت کشورمان زمینگیر شود.

نماینده مجلس: مدیریت معادن باید به استان‌ها واگذار شود

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: مدیریت معادن کشور باید به استان‌ها واگذار شود تا آثار بهبود اقتصادی در تمام مناطق کشور ملموس‌تر شود.

ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری با استفاده از ظرفیت‌های معطل مانده در حوزه معدن/ واگذاری محدوده‌های معدنی فاقد مالک از طریق مزایده عمومی

در راستای هدایت هدفمند منابع و سرمایه‌های کشور در جهت منافع ملی و رشد اقتصادی کشور، محدوده‌های بلوکه شده معدنی در سراسر کشور از طریق مزایده عمومی و در چارچوب اختیارات قانونی وزارت صمت، واگذار خواهد شد.

رشد دسته‌جمعی مجوزهای معدنی در ۱۰ ماهه سال 99/ افزایش 5.3 درصدی صدور پروانه‌های بهره برداری معدنی و 1.8 درصدی پروانه های اکتشاف

داده‌ها و آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از رشد دسته‌ جمعی مجوزهای معدنی از جمله تعداد پروانه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه های بهره برداری است.

همکاری مشترک با معدن و دانشگاه در دستور کار سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، در راستای سیاست‌های همکاری‌های چندجانبه میان صنعت، معدن و دانشگاه و با توجه به شروع فرآیند تهیه نقشه­‌های زمین­‌شناسی در شمال منطقه ترود با مقیاس یک‌پنجاه‌هزارم در استان سمنان، نشستی علمی برگزار کرد.

موانع احیای معادن کوچک

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران می گوید که بخش معدن با اتهام خام‌فروشی از سوی دستگاه‌های حاکمیتی مواجه است و این نگرش منفی، مانع انباشت سرمایه مولد در این بخش شده است.

معادن تعطیل شده وارد بورس می شوند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت صنعت، معدن و تجارت را مکلف کردند حداکثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون نسبت به مزایده معادن شناسایی شده تا پایان اسنفد ۱۳۹۹ اقدام کند.

خیز سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در سال جدید

سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین‌المللی علوم‌زمین صبح امروز با حضور متخصصان و استادان داخلی و خارجی از کشورهای فرانسه، سوئد، ایتالیا و چین به صورت بین‌المللی و به وبینار آغاز به کار کرد.