لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

معاون معدنی وزارت صنعت: پهنه‌های بلوکه شده معدنی با مزایده واگذار می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «اردشیر سعدمحمدی» امروز (سه‌شنبه) در نخستین نشست خبری خود در مسوولیت جدید در جمع خبرنگاران افزود: برای محدوده یا پهنه‌های معدنی که بلوکه شده، برنامه ریزی کردیم تا از طریق مزایده عمومی و سرمایه‌گذاری در این بخش واگذار شوند.

وی بیان‌داشت: محدوده‌هایی که مالک ندارند و بلا استفاده مانده، در چارچوب این طرح به عموم عرضه می‌شود و به این ترتیب بخش معدن یک گام مهم در مسیر توسعه خواهد داشت.

سعدمحمدی خاطرنشان‌کرد: طرح مزبور مشمول محدوده‌های مشکل‌دار از نظر منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست نمی‌شود و وزارت صنعت در این زمینه ورود نمی‌کند.

وی اضافه‌کرد: قرار بود طرح واگذاری پیش از سال نو به شیوه سراسری در سطح کشور اجرایی شود، اما رسیدگی بودجه در مجلس و مشغله نمایندگان در این ارتباط مانع از پیاده‌سازی طرح در سال ۹۹ شد.

سرپرست امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت یادآور شد: اکنون در شورای معادن استان‌ها در حوزه هر استان دو نفر نماینده مجلس در شورا عضویت دارند و پیاده کردن طرح واگذاری محدوده‌های معدنی در غیبت نمایندگان که در مجموع ۶۴ نفر هستند، میسر نبود، زیرا با حضور آنان به رسیدگی بودجه آسیب وارد می شد؛ بنابراین از ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ این طرح در دستور کار قرار می‌گیرد.

رفع مشکل ترخیص ماشین آلات رسوبی در گمرک

وی اضافه کرد: ماشین آلات معدنی وارداتی که از قبل ثبت سفارش شده و به دلیل مشکلات ارزی اجازه ترخیص نیافته بودند و در گمرک باقیمانده بود، پس از اخذ مجوز وزیر صنعت و تامین ارز توسط وارد کننده ماشین آلات، چنانچه ساخت مشابه داخلی نداشته باشد، امکان ترخیص خواهند داشت.

برنامه تولید ۳۱.۵ میلیون تن فولاد

سعد محمدی یادآور شد: امسال برنامه تولید ۳۱.۵ میلیون تن فولاد پیش بینی شده، ضمن اینکه در دوره ۱۰ ماهه بیش از ۲۵ میلیون تن فولاد خام تولید شد.

 وی افزود: براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ ظرفیت فولاد سازی کشور ۵۵ میلیون تن پیش بینی شده، درعین حال تحقق این هدف سنگ آهن به میزان ۱۶۰ میلیون تن نیاز دارد.

این مقام مسوول خاطرنشان ساخت: استخراج این حجم از ماده معدنی نیازمند ماشین آلات و تجهیزات است، بشرط آنکه تولید داخلی نداشته باشد، از محل واردات باید تامین شود.

به گفته وی، موضوع تامین ماشین آلات مورد نیاز برای استخراج مواد معدنی در شورای عالی معادن مورد بحث و بررسی قرار می گیرد تا راهکاری برای آن شناسایی و اجرایی شود.

آمار پروانه بهره برداری معادن 

 سعد محمدی،  شمار پروانه های بهره برداری از معادن که فعالیت دارند متجاوز از ۶ هزار و ۲۰۰ معدن ذکر کرد و گفت: تعداد سه هزار و ۹۹۰ معدن غیر فعال محسوب می شوند، متروکه نیست بدلیل موانع محیط زیست، منابع طبیعی یا بازار فروش فعال نیستند.

وی، تعداد دو هزار و ۳۴۸ معدن را بلامعارض معرفی کرد که توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و سازمان ایمیدرو برای فعال سازی آن برنامه ریزی می شود.

طراحی جدید با تکیه بر دانش روز

سرپرست امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت: موضوع آموزش برای ارتقای کارایی و شیوه بهره برداری از معادن را یادآور شد و گفت: امروز باید نسبت به طراحی جدید با تکیه بر دانش روز در معادن اقدام کرد این امر می تواند پیامد کاهش هزینه ها را در این بخش بدنبال داشته باشد.

وی تصریح کرد:  نیمی از استخراج مواد معدنی به مصالح ساختمانی اختصاص دارد و چنانچه رویکرد به سمت فلزات داشته باشیم، می تواند در اقتصاد کشور اثرگذاری جدی داشته باشد.

پنج میلیون تن صادرات شمش فولادی

سعد محمدی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی ایرنا در ارتباط با اهداف پیش بینی شده در قالب سند چشم انداز گفت: میزان صادرات پنج میلیون تن شمش فولادی براساس برنامه ریزی یکی از اهداف بخش فولاد است، ضمن اینکه ظرف چهار سال آینده با برنامه ریزی در بخش مس تا سال ۱۴۰۴ در آمد شرکت مس از ۲ میلیارد دلار در شرایط فعلی، به ۴ و نیم میلیارد دلار ارتقا یابد و جمع چند شرکت برتر دنیا در تولید مس برسیم.

به گزارش ایرنا، ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی سالیانه حدود ۲۰ درصد ارزش صادرات غیر نفتی را دربر می گیرد.



سایر اخبار

اشتغال ۲۰۰ هزار نفری با تکمیل بنگاه‌های نیمه‌تمام در شهرک‌های صنعتی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:‌ نزدیک به ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در شهرک‌های صنعتی وجود دارد که می‌تواند دست‌کم برای ۲۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کند.

تهیه نقشه‌های سرور پایه، اکتشاف سیستماتیک ذخایر در سازمان زمین‌شناسی

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از تهیه نقشه‌های سرور پایه، اکتشافات سیستماتیک ذخایر معدنی و مطالعات زمین‌شناسی مهندسی و مخاطرات به صورت سیستماتیک، به عنوان پروژه‌های جدید این سازمان در سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» یاد کرد.

محدودیت‌های دوبرابر شدن ظرفیت بخش معدن تا سال 1408

سرمایه‌گذاری توسعه‌ای و افزایش ظرفیت‌ها در بخش معدن و صنایع معدنی نشان می‌دهد ظرفیت‌های ایجاد شده در این بخش تا سال 1408 نزدیک به 2 برابر ظرفیت‌های موجود در سال 1398 خواهد بود، اما تحقق این هدف با مشکل منابع مالی محدود و هزینه‌های بالا روبرو است.

اصلاح ضوابط استقرار واحدهای صنعتی و معدنی به نفع سرمایه گذاران

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اهمیت بهبود فضای کسب و کار در افزایش رونق تولید، از اصلاح ماده ۳ مقررات و ضوابط استقرار واحدهای تولیدی ، صنعتی و معدنی در خصوص سازمان محیط زیست به نفع سرمایه گذار خبر داد.

ضعف اکتشاف و ماشین‌آلات موانع اصلی توسعه معادن هستند

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: کمبود شرکتهای قوی اکتشافی، ضعف اکتشافات زیرسطحی و وجود ماشین آلات فرسوده و مستهلک از موانع اصلی در توسعه فعالیت معدن و افزایش ثروت آفرینی آنها هستند.

اعلام اولویت های وزارت صمت در ١۴٠٠

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، پشتیبانی از بخش تولید را وظیفه همه ارکان حاکمیت دانست و گفت: بر این اساس، توسعه سرمایه‌گذاری اولویت وزارت صمت در سال ۱۴۰۰ است.

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت: ظرفیت های استخراج معادن در کشور طی هشت سال گذشته نسبت به دوره قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت: ظرفیت های استخراج معادن در کشور طی هشت سال گذشته نسبت به دوره قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.

سلب صلاحیت یا تشویق سالیانه۵۰۰ معدن دار/ شیوه نامه مدیریت باطله‌های معادن در دست تهیه است

مدیرکل بهره برداری معادن وزارت صمت گفت: سالانه ۵۰۰ معدن سلب صلاحیت می‌شوند و در مقابل هم حدود ۵۰۰ معدن تشویق می‌شوند.

تاثیر تفاهم 25 ساله با چین بر معدنکاری ایران/افزایش بهره وری معادن متروکه

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران گفت: اگر تفاهم‌نامه ۲۵ ساله ایران و چین شامل حضور چینی‌ها در معادن و صنایع معدنی ایران نیز باشد، می‌توان امیدوار بود با استفاده از نیروی کار ایران و سرمایه و تکنولوژی چینی، معادن ایران رونق گیرد.

جلسه شورای هماهنگی اقتصادی دولت؛ دستور مهم روحانی برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها

روحانی گفت: معیشت مردم، نظارت بر قیمت‌ها و جلوگیری از افزایش بی رویه آن در شرایط ویژه شب عید از فوریت بیشتری برخوردار است و دستگاه‌های مربوطه باید نظارت‌های خود را بیشتر کرده و دستورات صادره را عملی کنند تا مردم نتیجه را احساس کنند.

جزئیات رشد اقتصادی 9 ماهه/ بهبود سرمایه‌گذاری در سال 99 + جدول

جزئیات رشد اقتصادی سال 99 حکایت از روند رو به بهبود تشکیل سرمایه ثابت دارد.