لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

نقش ۷ تا ۸ درصدی بخش زمین‌شناسی در تولید ناخالص ملی کشور/ خام‌فروشی ناشی از عدم شناخت مواد معدنی است

به گزارش شاتا، علیرضا شهیدی با اشاره به ضرورت فراهم آوردن بستری برای کمک به استفاده از مزیت‌های زمین‌شناختی کشورمان با تکیه به دانش و فناوری‌ های روز گفت: تولید ثروت از طریق اکتشاف و صیانت از ثروت ملی با شناخت مخاطرات در این حوزه جزو اقداماتی است که در دستور کار داریم.

وی، با تأکید بر ضرورت پررنگ شدن نقش زمین‌شناسی در اقتصاد کشور، ادامه داد: در حال حاضر بخش زمین‌شناسی به طور میانگین ۷ تا ۸ درصد در تولید ناخالص ملی کشور نقش دارد و تلاش می‌کنیم هم گام با توسعه جهانی به جایگاه واقعی کشور نزدیک شویم.

خام‌فروشی ناشی از عدم شناخت مواد معدنی است

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه تاسیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به 61 سال قبل بازمی‌گردد، افزود: تولید ثروت از طریق مواد معدنی می‌تواند انجام شود و سازمان زمین ‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی کشور نیز در این بخش می‌تواند نقش آفرین باشد.

به گفته شهیدی، همچنین این سازمان روی موضوع مخاطرات زمین‌شناسی نیز تمرکز دارد، چراکه هر دو مورد در تولید GDP به یک میزان سهم دارند که با رشد علم، می‌توانیم بهره بیشتری از معادن ببریم که بر همین اساس باید خود را با علم روز دنیا بروز کنیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با اشاره به اینکه به مدت ۲سال مجددا تهیه نقشه زمین‌شناسی خاورمیانه به این سازمان سپرده شده در ادامه افزود: معدن در کنار نفت می‌تواند ثروت بزرگی باشد، پس ما می‌توانیم‌ در اولین حلقه معدن یعنی اکتشاف باید خوب عمل کنیم و منجر به تولید ثروت در این بخش شویم.

معاون وزیر صمت ابا اشاره به اینکه اکنون شناخت ذخایر پنهان سنگ آهن را در دستور کار قرار دادیم؛ این در حالیست که زنگ خطر کمبود مواد معدنی به صدا درآمده و از سوی دیگر خام فروشی به دلیل عدم شناخت مواد معدنی در ایران انجام می‌شود.

به گفته وی، در آمار زمین‌شناسی امریکا تعداد مواد معدنی موجوددر ایران ۸۱ نوع اعلام شده و این در حالیست که در ایران همواره گفته می‌شود تنها 68 نوع ماده معدنی در کشور داریم که تفاوت یاد شده در تعداد مواد معدنی موجود در ایران به دلیل عدم شناخت کافی از مواد معدنی موجود در کشورمان است.

راه‌اندازی مرکز نوآوری و فناوری،گامی اثربخش در خلق ارزش افزوده از ظرفیت‌های نهفته کشور

مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین‌شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در این مراسم ضمن تاکید بر ایجاد بستری برای تبدیل ایده‌های نوآورانه و فناورانه به کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و خلاق این حوزه گفت: با راه‌اندازی مرکز نوآوری زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی، کشورمان یک گام به سوی بهره‌گیری نوآورانه از ظرفیت‌های نهان علوم و فناوری‌های زمین‌شناسی و زیست‌بومی برای خلق ارزش افزوده و اشتغال با کسب‌ و کارهای نوآور و خلاق این حوزه نزدیک شد.

کامبیز مهدی زاده با اشاره به تسهیل ورود استارتاپ‌ها به حوزه زمین‌شناسی عنوان کرد: در حال حاضر 53 شرکت دانش‌بنیان و فناور در حوزه‌های گوناگون زمین‌شناسی و معدن با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری مشغول به فعالیت هستند و با راه‌اندازی این مرکز تخصصی، تعداد استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور این حوزه‌ها با همت جوانان این کشور رونق می‌یابد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه جدی‌تر به علوم و فناوری‌های زمین و رویکرد ویژه مدیریت کلان کشور به این حوزه گفت: در اکثر کشور‌های دنیا وزارت زمین‌شناسی وجود دارد که این دال بر اهمیت ویژه به این علم است و در کشور نیز ما باید برای علوم پایه هزینه کنیم و نگاه کلان ما در کشور باید افزایش بودجه سالیانه ارگان های پژوهشی باشد.

مهدیزاده افزود: برای تحقیق و توسعه برای علم باید هزینه کرد برای به دست آوردن اطلاعات پایه که اساس زمین‌‌شناسی و معدن است باید هزینه کرد به خصوص سازمانی که کارش صحرایی و عملیاتی است.

مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین‌شناسی، معدن و صنایع معدنی، راه‌اندازی مرکز نوآوری و فناوری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور را یک گام اثربخش در خلق ارزش افزوده از ظرفیت‌های نهفته کشورمان گفت: با ایجاد این مرکز زمینه‌ای برای جان گرفتن توسعه کسب و کارهای استارتاپی حوزه زمین ‌شناسی ایجاد شد.

وی با اشاره به این‌که این رویداد مبارک برای جامعه زمین‌شناسی، زمینه‌ساز تحقق ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه در این حوزه را فراهم می‌کند، تاکید کرد: با راه‌اندازی این مرکز، دوستداران زمین و واحدهای نوآور صاحب ایده در حوزه علوم زمین که فعالیت آنها از مرحله استارتاپی عبور کرده با حمایت معاونت علمی می‌توانند ایده‌ های خود را تجاری کنند.

مهدی‌زاده، با تأکید بر ضرورت گذار از اقتصاد نفتی و خام‌فروشی ادامه داد: برای توسعه کشور نیاز است از اقتصاد نفت پایه فاصله گرفته و به سمت اقتصاد فناورانه و دانش بنیان حرکت کنیم که این امر با ایجاد بستر و شرایط زیست بوم زمین‌شناسی میسر خواهد شد.

گفتنی است که آیین حمایت و راه‌اندازی مرکز نواوری و فناوری این سازمان با همکاری طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین‌شناسی معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برگزار شد.

در این مراسم مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین‌شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور حضور داشتند.

بر اساس این گزارش، تفاهم‌نامه یاد شده که در راستای تخصیص و اعطای وجوه حمایتی بابت انجام طرح‌های فناورانه در راستای ماده ۱۹ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به امضا رسیده است، حمایت از فعالیت‌های مربوط به مرکز نوآوری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در راستای اهداف و سیاست‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در دستور کار دارد.



سایر اخبار

اشتغال ۲۰۰ هزار نفری با تکمیل بنگاه‌های نیمه‌تمام در شهرک‌های صنعتی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:‌ نزدیک به ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در شهرک‌های صنعتی وجود دارد که می‌تواند دست‌کم برای ۲۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کند.

تهیه نقشه‌های سرور پایه، اکتشاف سیستماتیک ذخایر در سازمان زمین‌شناسی

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از تهیه نقشه‌های سرور پایه، اکتشافات سیستماتیک ذخایر معدنی و مطالعات زمین‌شناسی مهندسی و مخاطرات به صورت سیستماتیک، به عنوان پروژه‌های جدید این سازمان در سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» یاد کرد.

محدودیت‌های دوبرابر شدن ظرفیت بخش معدن تا سال 1408

سرمایه‌گذاری توسعه‌ای و افزایش ظرفیت‌ها در بخش معدن و صنایع معدنی نشان می‌دهد ظرفیت‌های ایجاد شده در این بخش تا سال 1408 نزدیک به 2 برابر ظرفیت‌های موجود در سال 1398 خواهد بود، اما تحقق این هدف با مشکل منابع مالی محدود و هزینه‌های بالا روبرو است.

اصلاح ضوابط استقرار واحدهای صنعتی و معدنی به نفع سرمایه گذاران

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اهمیت بهبود فضای کسب و کار در افزایش رونق تولید، از اصلاح ماده ۳ مقررات و ضوابط استقرار واحدهای تولیدی ، صنعتی و معدنی در خصوص سازمان محیط زیست به نفع سرمایه گذار خبر داد.

ضعف اکتشاف و ماشین‌آلات موانع اصلی توسعه معادن هستند

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: کمبود شرکتهای قوی اکتشافی، ضعف اکتشافات زیرسطحی و وجود ماشین آلات فرسوده و مستهلک از موانع اصلی در توسعه فعالیت معدن و افزایش ثروت آفرینی آنها هستند.

اعلام اولویت های وزارت صمت در ١۴٠٠

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، پشتیبانی از بخش تولید را وظیفه همه ارکان حاکمیت دانست و گفت: بر این اساس، توسعه سرمایه‌گذاری اولویت وزارت صمت در سال ۱۴۰۰ است.

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت: ظرفیت های استخراج معادن در کشور طی هشت سال گذشته نسبت به دوره قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت: ظرفیت های استخراج معادن در کشور طی هشت سال گذشته نسبت به دوره قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.

سلب صلاحیت یا تشویق سالیانه۵۰۰ معدن دار/ شیوه نامه مدیریت باطله‌های معادن در دست تهیه است

مدیرکل بهره برداری معادن وزارت صمت گفت: سالانه ۵۰۰ معدن سلب صلاحیت می‌شوند و در مقابل هم حدود ۵۰۰ معدن تشویق می‌شوند.

تاثیر تفاهم 25 ساله با چین بر معدنکاری ایران/افزایش بهره وری معادن متروکه

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران گفت: اگر تفاهم‌نامه ۲۵ ساله ایران و چین شامل حضور چینی‌ها در معادن و صنایع معدنی ایران نیز باشد، می‌توان امیدوار بود با استفاده از نیروی کار ایران و سرمایه و تکنولوژی چینی، معادن ایران رونق گیرد.

جلسه شورای هماهنگی اقتصادی دولت؛ دستور مهم روحانی برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها

روحانی گفت: معیشت مردم، نظارت بر قیمت‌ها و جلوگیری از افزایش بی رویه آن در شرایط ویژه شب عید از فوریت بیشتری برخوردار است و دستگاه‌های مربوطه باید نظارت‌های خود را بیشتر کرده و دستورات صادره را عملی کنند تا مردم نتیجه را احساس کنند.

جزئیات رشد اقتصادی 9 ماهه/ بهبود سرمایه‌گذاری در سال 99 + جدول

جزئیات رشد اقتصادی سال 99 حکایت از روند رو به بهبود تشکیل سرمایه ثابت دارد.