لطفا منتظر بمانید ...

سنگ گرانیت مشکی و سفید به صورت بریده ، اسلب و تایل

ذخیره قطعی زمین شناسی کشور حدود ۴۰ میلیارد تن است

اصفهان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ذخیره زمین شناسی کشور بالغ بر ۶۰ میلیارد تن است که ذخیره قطعی حدود ۴۰ میلیارد تن برآورد می شود.

علیرضا شهیدی امروز (چهارشنبه- ۵ شهریور ماه) در آیین امضای تفاهم نامه سه جانبه علمی، آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه اصفهان، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: سازمان زمین شناسی ایران نسبت به دیگر سازمان های زمین شناسی در دنیا سازمان جوانی است و ۳۸ سال از تاسیس آن می‌گذرد، اما در این بازه زمانی اقدامات تحقیقاتی، پژوهشی و اجرایی بسیاری در حوزه علوم زمین در کشور انجام شده است.

وی افزود: سازمان زمین شناسی علاوه بر وظیفه حاکمیتی خود در علوم زمین، مشغول تهیه اطلاعات به صورت نقشه است.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، تصریح کرد : در حال حاضر ۳ مرتبه از کل مساحت ایران اسکن زمین شناسی شده و نقشه های زمین شناسی کل پهنه کشور در دسترس است.

شهیدی با اشاره به دو شعار اصلی سازمان زمین شناسی کشور، اظهار کرد: شعار نخست ما «تولید ثروت از طریق اکتشاف مواد معدنی» و شعار بعدی «صیانت از ثروت تولید شده با رصد مخاطرات زمین شناسی» است که در سازمان به طور جدی در این دو حیطه در حال فعالیت هستیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر معادن، جای نفت را گرفته و بهترین جایگزین تولید ثروت به جای نفت است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشور از لحاظ منابع معدنی غنی است و در زمینه داشتن برخی مواد معدنی مانند گچ در جایگاه نخست و دوم در دنیا هستم.

ایران در ۲۷ عنصر جزء ۱۰ تا ۱۲ کشور برتر دنیا است

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ایران در ۲۷ عنصر جزء ۱۰ تا ۱۲ کشور برتر دنیا است و در حال حاضر تولیدات خوبی در این حوزه داریم. رقمی حدود ۵۰۰ میلیون تن برداشت معادن در سال گذشته در کشور انجام شده است.

شهیدی گفت: ذخیره زمین شناسی کشور بالغ بر۶۰ میلیارد تن است که ذخیره قطعی حدود ۴۰ میلیارد تن تخمین زده می شود.

وی با تاکید براینکه ۶۶ درصد مواد معدنی مربوط به مواد معدنی غیرفلزی است، خاطرنشان کرد: در مجموع در حوزه مواد فلزی هم پتانسیل های بالایی در کشور وجود دارد.

۴۰ درصد جی دی پی کشور مربوط به سازمان زمین شناسی است

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با تاکید بر اینکه حدود ۴۰ درصد جی دی پی کشور مربوط به سازمان زمین شناسی است، تصریح کرد: ۷ تا ۸ درصد این میزان مربوط به صنایع و معادن است و در حوزه مخاطرات زمین شناسی و هر آنچه کشور را مورد آسیب قرار می دهد، ۷ تا ۸ درصد جی دی پی کشور صرف برای بازسازی مخاطرات می شود.

به گفته شهیدی از حدود ۴۳ مخاطره شناخته شده در دنیا، ۳۴ مخاطره در ایران رصد شده و اتفاق می افتد.

تهیه نقشه فرونشست استان اصفهان

وی فرونشست را زلزله خاموش و مخاطره جدی در کشور اعلام کرد و گفت: یکی از مخاطرات اصلی کشور فرونشست است که از سال گذشته نقشه مخاطراتی استان اصفهان طراحی شده و گزارش آن به زودی ارائه می شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در سازمان زمین شناسی علاوه بر تحقیق و عملیات اجرایی در بخش زمین و خاک، در حیطه دریا نیز فعال هستیم و به تولید اطلاعات پایه مشغول هستیم.

شهیدی با بیان اینکه سازمان زمین شناسی در دو بخش مرکز پژوهش های کاربردی و پژوهشکده علوم زمین فعال است، تصریح کرد: سازمان زمین شناسی مجهزترین آزمایشگاه علوم زمین کشور را در اختیار دارد و به انجام فعالیت های پژوهشی مشغول است.

وی با تاکید براینکه در دو بخش فلزی و غیر فلزی اکتشافات انجام می شود، اضافه کرد: تهیه نقشه راه معدن که جزء سیاست های وزارت خانه است و در حال حاضر، اطلس منابع معدنی را منتشر کرده ایم که مقیاس جدید آن ۱۰ برابر بیشتر شده و در اختیار بخش خصوصی است که ریسک، زمان و هزینه اکتشاف را کم می کند و توسعه پایدار را رقم می زند.

اکتشاف ذخائر پنهان در کشور

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه با کمک معادن می توان توزیع نسبتا عادلانه ثروت را رقم زد، تصریح کرد: از سال ۸۱ کشف ذخائر پنهان در کشور آغاز شده است در این حیطه مواد معدنی را جستجو می کنیم که در عمق است و هیچ اثری از آن در سطح نیست.

شهیدی به فعالیت های ژئوفیزیک هوایی انجام شده در سازمان زمین شناسی و راه اندازی این بخش اشاره کرد و گفت: تاکنون ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی در ژیوفیزیک هوایی برداشت انجام شده که البته نیاز است ۲میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر خطی انجام شود تا معادن بیشتری رصد شوند.

وی با بیان اینکه بودجه اکتشافی کم است، ضریب نفوذ به داخل زمین را در حد کمتر از یک متر اعلام کرد و گفت: بسیاری از معادن کشور در عمق بیشتر زمین هستند و این روش هوایی می تواند روش معقولی باشد.

همکاری با دانشگاه سوربن برای جذب دانشجوی دکتری

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به حوزه روابط بین الملل روابط سازمان اشاره کرد و از همکاری با دانشگاه سوربن فرانسه خبر داد و گفت: در حال حاضر پروژه ای برای گرفتن دانشجو دکتری با دانشگاه سوربن در حال انجام است. ۱۲ نفر ظرفیت داریم و ۷ دانشجو انتخاب شده که مشترک بین ایران و فرانسه فعالیت کنند.

شهیدی در خصوص فعالیت های فرهنگی سازمان زمین شناسی، گفت: دو نشریه و یک فصلنامه پژوهشی داریم و اخیرا نیز مجله ای به صورت انگلیسی در مرکز مشهد به چاپ رسیده که امید است آی اس آی شود و نگرانی جامعه علمی در حیطه مقالات آی اس آی را مرتفع سازد.

وی گردهمایی سالانه سازمان زمین شناسی را یکی از افتخارات این سازمان معرفی کرد و افزود: هرسال گردهمای علوم زمین برگزار می شود و امسال سی و نهمین دوره این برنامه به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت وب سمینار برگزار می‌شود.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی وجود پایگاه داده های علوم زمین سازمان زمین شناسی را بهترین مرجع برای محققان این حوزه معرفی کرد و گفت: تمام اطلاعات زمین شناسی در این پایگاه موجود است. در سال های اخیر اکتشافات در کشور به صورت سیستماتیک انجام می شود و  هر آنچه در سازمان زمین شناسی تهیه می شود از این پس با مقیاس یک پنجاه هزار است.



سایر اخبار

اشتغال ۲۰۰ هزار نفری با تکمیل بنگاه‌های نیمه‌تمام در شهرک‌های صنعتی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:‌ نزدیک به ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در شهرک‌های صنعتی وجود دارد که می‌تواند دست‌کم برای ۲۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کند.

تهیه نقشه‌های سرور پایه، اکتشاف سیستماتیک ذخایر در سازمان زمین‌شناسی

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از تهیه نقشه‌های سرور پایه، اکتشافات سیستماتیک ذخایر معدنی و مطالعات زمین‌شناسی مهندسی و مخاطرات به صورت سیستماتیک، به عنوان پروژه‌های جدید این سازمان در سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» یاد کرد.

محدودیت‌های دوبرابر شدن ظرفیت بخش معدن تا سال 1408

سرمایه‌گذاری توسعه‌ای و افزایش ظرفیت‌ها در بخش معدن و صنایع معدنی نشان می‌دهد ظرفیت‌های ایجاد شده در این بخش تا سال 1408 نزدیک به 2 برابر ظرفیت‌های موجود در سال 1398 خواهد بود، اما تحقق این هدف با مشکل منابع مالی محدود و هزینه‌های بالا روبرو است.

اصلاح ضوابط استقرار واحدهای صنعتی و معدنی به نفع سرمایه گذاران

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اهمیت بهبود فضای کسب و کار در افزایش رونق تولید، از اصلاح ماده ۳ مقررات و ضوابط استقرار واحدهای تولیدی ، صنعتی و معدنی در خصوص سازمان محیط زیست به نفع سرمایه گذار خبر داد.

ضعف اکتشاف و ماشین‌آلات موانع اصلی توسعه معادن هستند

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: کمبود شرکتهای قوی اکتشافی، ضعف اکتشافات زیرسطحی و وجود ماشین آلات فرسوده و مستهلک از موانع اصلی در توسعه فعالیت معدن و افزایش ثروت آفرینی آنها هستند.

اعلام اولویت های وزارت صمت در ١۴٠٠

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، پشتیبانی از بخش تولید را وظیفه همه ارکان حاکمیت دانست و گفت: بر این اساس، توسعه سرمایه‌گذاری اولویت وزارت صمت در سال ۱۴۰۰ است.

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت: ظرفیت های استخراج معادن در کشور طی هشت سال گذشته نسبت به دوره قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت: ظرفیت های استخراج معادن در کشور طی هشت سال گذشته نسبت به دوره قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.

سلب صلاحیت یا تشویق سالیانه۵۰۰ معدن دار/ شیوه نامه مدیریت باطله‌های معادن در دست تهیه است

مدیرکل بهره برداری معادن وزارت صمت گفت: سالانه ۵۰۰ معدن سلب صلاحیت می‌شوند و در مقابل هم حدود ۵۰۰ معدن تشویق می‌شوند.

تاثیر تفاهم 25 ساله با چین بر معدنکاری ایران/افزایش بهره وری معادن متروکه

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران گفت: اگر تفاهم‌نامه ۲۵ ساله ایران و چین شامل حضور چینی‌ها در معادن و صنایع معدنی ایران نیز باشد، می‌توان امیدوار بود با استفاده از نیروی کار ایران و سرمایه و تکنولوژی چینی، معادن ایران رونق گیرد.

جلسه شورای هماهنگی اقتصادی دولت؛ دستور مهم روحانی برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها

روحانی گفت: معیشت مردم، نظارت بر قیمت‌ها و جلوگیری از افزایش بی رویه آن در شرایط ویژه شب عید از فوریت بیشتری برخوردار است و دستگاه‌های مربوطه باید نظارت‌های خود را بیشتر کرده و دستورات صادره را عملی کنند تا مردم نتیجه را احساس کنند.

جزئیات رشد اقتصادی 9 ماهه/ بهبود سرمایه‌گذاری در سال 99 + جدول

جزئیات رشد اقتصادی سال 99 حکایت از روند رو به بهبود تشکیل سرمایه ثابت دارد.